Môže vyskočená platnička spôsobiť problémy s vyprázdňovaním?
Prosím máte osobnú skúsenosť že akútne vyskocena platnička môže spôsobiť problém- nevedieť sa vyprázdniť ani vymočiť?
Ak platnička spôsobuje problémy s močením a stolicou už je veľmi zle, vtedy nasleduje operačný zákrok
Ak mas toto je to na operaciu, nez to pretlaci miechu a uz to dokopy nedas to odumrete tkanivo
ja som myslela (tak som to pochopila) ze ba operaciu je to vtedy keď clovek nevie ovladat curanie a stolicu v tom zmysle ze to ide same aj ked clovek este nedosiel na wc, nie ze neide stolica... tiez mam aktualne problem s platnickou, hoci na diagnozu este stale cakam
@katkaseiner ano to mas pravdu, lebo ked neudrzis moc a stolicu je operacia okamzite. Ale problem je tiez vtedy, ked to neide ako pise autorka prispevku. Toto su uz tazke stavy.
@muchotrafka298 ďakujem za vysvetlenie, dufam ze bude autorka ok, toto je tak smutne ze taketo zazivaju uz mlady 😔
@katkaseiner tohoto sa boji kazdy platnickar, to mi ver. Bohuzial dnesnym zivotnym stylom sa toto deje aj mladsim ludom, nie je to uz zalezitost 50+ ako kedysi.
@katkaseiner No ked sa nevies vymocit, tak to odpali oblicky, toto su nebezpecne stavy, nakolko vylucovanie je dolezite.
@muchotrafka298 ano to zial vidim aj na sebe...nikdy som neregistrovala tieto problémy ani pen v okolí, a vo veku 43 ked sa rozhliadnem, normálne som prekvapena kolko ludi si tym preslo .. to je ten nas pohodlny sedavy zivot
@katkaseiner a hlavne, pokial mas 10+ tak nie kazdy sa v detstve alebo mladosti za socializmu venoval sportom. O nejakych kompenzacnych cviceniach ani nehovorim. A to, ze treba posilnovat svalovy korzet, pracovat na silnom core, to sme o tom ani nechyrovali, ked sme mali 20.
@katkaseiner ja mam sama extruziu v driekovej casti, mam obmedzeny rozsah pohybu, natrvalo poskodene nervy ,ale snazim sa cvicit tak, ako potrebujem a vladzem. Ziadne silove treningy, behy, kardio, dvihanie tazkych vah, na toto ja mozem zabudnut. A viem, ze je to len moja chyba, ze som len tak nahodile cvicila cele roky, lebo mi nic nebolo. Ale zas, pochopila som sice neskoro, ale aj to lepsie ako nikdy.
@muchotrafka298 no mne uz konečne dosli vysledky, hernia sa mi zhorsila a zda sa ze nejaký stavec je tiez poskodeny ..som zvedava co vymysli doki o 2 tyzdne 🥴

Skus, kym sedis na wc, vylozit si nohy na nejaky stupienok, samlik , knihy hocico aby si mala kolena o nieco vyssie . Nasimulujes tak prirodzenu polohu pre vyprazdnovanie (cupenie) a svaly brucha mozu zaberat (pri obycajnom sedeni nezaberaju a spoliehas sa iba na prristaltiku criev co nemusi stacit)