Môžem chodiť medzi ľudí, keď je muž pozitívny a ja som očkovaná?
Ahojte, tak už je to tu, muž je pozitívny. Zatiaľ z antigénového testu, už je objednaný na PCR. Volal mi do práce, ja som hneď išla domov, otestovala som sa sama a som negatívna, bez príznakov. Obaja sme 2x zaočkovaní. Máme syna, má 10 rokov, čiže očkovaný nie je. Podľa informácií na korona.gov.sk syn ide do karantény, ale ja nie. Otázka: to mám normálne chodiť medzi ľudí, do práce, do obchodu? Treba, aby som sa objednala na PCR? Treba, aby syn išiel na PCR? Alebo stačí, ak zostane doma? Syn tiež žiadne príznaky nemá, o chvíľu príde zo školy, tak ho, samozrejme, hneď otestujem. Ospravedlňujem sa za blbé otázky, viem, že už to tu bolo 1000x, ale človek sa niekedy z toho množstva informácií nevie vysomáriť. Ďakujem vopred za odpovede.
@anonym0001 takymto stylom budeme doma stale, ved to je nenormalne, ja aj manzel ockovany, najskor jedno dieta zo skolky v karantene doma, potom skolacka doma, potom ockovany manzel pozitivny doma, zase aj s detmi vsetci.... to je tak na vyhodenie z prace, hlavne ze sme zaockovany a spravame sa zodpovedene, len ci aj ostatni?
ved daj dieta do karanteny a ty chod na pandemicku OCR a vyriesene. Ja mam doma momentalne dvoch total bezpriznakovych synov a oboch pozitiv. na detoch to nevidiet.
No kamarátkyn muž je už skoro dva týždne fakt chorý, robil si doma ten test čo dostali deti v škole bol pozitívny objednal sa na PCR a bol negat 🤷🏽♀️ Skúšal potom aj ďalšie androgénove všetky boli negatívne...
Každopádne držím palce a skore uzdravenie prajem
@vivincek tak kamaratkyn muž ho mal pozitívny a pcr negat a hovorila, že na edupage písalo viacero rodičov, že tieto testy ukazujú falošnú pozitivitu 🤷🏽♀️
@h2 karanténa podľa mňa platí od dňa pozitívneho testu, teda od dňa kedy sa testoval (tak mi to hovorila tetka na uvzsr). A mimochodom, neviem, kde ste sa testovali, ale ja včera v Unilabs, testoval som sa o 17tej a dnes ráno ma už čakala SMSka s výsledkom.
@marseillefan PCR absolvoval teraz pred cca hodinou v Bratislave niekde pri športovej hale Interu. Názov firmy neviem. Tak dúfam, že tie výsledky budú skôr. 96 hodín je fakt veľa.
@stanulik123 to by museli najprv vymysliet ockovanie, ktore ta ochrani pred virusom. Toto ockovanie nechrani pred virusom, len pred tazkym priebehom. Virus roznasaju ockovani rovnako ako neockovani. Len je mensia pravdepodobnost, ze nan umru. Momentalne opatrenia (ockovani bez testovania a obmedzeni) su prave pricinou sirenia virusu.
@luccija Až teraz. Písala som si s jeho učiteľom, bolo to potrebné kvôli tomu, aby vedel, či dať triedu do karantény. Chcela som ho otestovať hneď, keď prišiel zo školy, ale uprosil ma a ani som v tej chvíli nevidela dôvod testovať ho, lebo nemá žiadne príznaky a aj tak zostávame doma. To s tou triedou som si v tej chvíli a v tom strese neuvedomila.
@h2 tak synovu triedu už kvôli nám zatvorili 🙂 Inak predstav si, že mladšiu dcéru sme vraj mohli poslať do školy (nikdy by sme to neurobili)... zástupkyňa nás neformálne poprosila, aby sme ju nechali doma. Na druhý deň jej vyšiel pozitívny samotest, tak si len predstav, že by bola v škole. Tie pravidlá sú nafigu...
nam karantena plati od dna antigenoveho pozitivneho testu domaceho. Na vysledok PCR sme cakali 30 hodin a pred tym 2 dni na vykonanie. To ak by sme neboli v karantene tak to roznesieme asi vsade. Normalne este aj bez PCR testu sme mali vytavenu pandemicku OCR s podozrenim na covid a pandemicku PN s podozrenim na Covid,
ale samozrejme 10 dni sa rata od potvrdeneho testu takze budeme dlhsie ako 10 dni... :-/
@h2 ahoj, my sme v karanténe už druhý týždeň. Mladší syn pozitívny ja po piatich dňoch príznaky a manžel s druhým synom príznaky až dnes po desiatich dňoch.. Takže je to nevyspytateľné.. A pritom karanténa sa mi ráta od pozitívneho pcr testu. A príznaky som mala 5 dní pred testovaním ale čerpáme s mužom karantennu pnku od príznakov syna, keďže mal domáci antigenovy test pozitívny. Hneď sme zostali všetci doma aby sme to neroznasali
@h2 a to ešte dodám, že včera boli manžel aj syn negatívny pcr test po desiatich dňoch a dnes na 11den príznaky.. Takže znova na testy znova od testu rátať desať dní a takto sa to v rodinách točí a namiesto desiatich dní si doma mesiac 🙄
Bude to určite skor tomu kamoskynmu mužovi poslali do 24 hod. Daj vedieť držíme palce 😉
@0silvia0 Podobne som sa pýtala aj ja, že čo v prípade ak nikto nie je očkovaný, ale iba jeden je pozitívny, a podľa pravidiel musia aj ostatní byť v karanténe. A co ak je to prípad autorky a pravidlá jej umožňujú chodiť do práce a už je len na nej, či zostane doma alebo pôjde do prace.. Lebo ak odpoveď je, že v prvom prípade ten zvyšok je povinne doma a preto aj čerpá nejaký príspevok, lebo doma do testu byť musia, a v druhom, aj autorkinom prípade, môže kľudne ostať doma ale max na dovolenke, lebo ináč žiadny príspevok nedostane keďže nemusí byť doma, tak ma prísaham j*bne 😀 a my, očkovaní teda potom ďakujeme za také pravidlá a spravodlivosť. . Teda dúfam, že to nie je tak, ako som to na prvýkrát pochopila..

@oblecenie99 ano,je to tak....nuz,dovolenka,mozno PN?