icon

Môžem mať problémy s obličkami?

oblaacik
15. apr 2026

Ahojte, pred rokom a pol som mala zapal mocovych ciest a obliciek. Bolo to dost neprijemne, musela som ist aj na urgent a cely cas som citila ako mi jedna oblicka az pulzuje. Urobili mi tam usg, povedali ze kamene nemam, ze len zapal ktory potvrdili aj vysledky z moca. Boli ma v oblasti chrbta presne na strane tej oblicky ktora tak pulzovala. Teda neviem ci boli oblicka alebo mozno nejake svaly na chrbte, lebo mam aj problemy s chrbticou a bolest sa prejavuje hlavne pri otacani a pri pohyboch do stran. Inak problemy nemam, ani s mocenim, pitny rezim dodrziavam myslim ze nad ramec dobre, od vtedy som mala iba zapal mocoveho mechura minuly rok v lete, ale preslo to bez problemov. Co to moze byt? Nie je to nejaka strasna bolest, ale citim to.

anonym_9f3dde
15. apr 2026

@oblaacik 🔮… chod k dr

anonym_c710c5
15. apr 2026

@oblaacik radím tiež smer dr

anonym_770de5
15. apr 2026

@oblaacik môže to byť aj tá chrbtica. Neviem či mávaš bežne problémy s chrbticou. Ale mohli by to byť aj tie obličky. Najlepšie bude ísť k obvodnej a poradiť sa s ňou o tom. Zápal obličiek nie je sranda a ak sa dlho nelieči môžeš mať trvalé následky.

motylik2559
15. apr 2026

@oblaacik Ahoj, vela ludi si zamiena "bolest" obliciek s krizami. Oblicky naozaj nebolia. Podla toho co si opisala kde a ako ta boli si myslim, ze to bude chrbat. Keby si mala problem s oblickami, tak by si mala velmi speneny moc, krv v moci, caste nocne mocenie, prip. bolest pri moceni a privelmi malo mocenia...

anonym_e78b60
15. apr 2026

Mne po zápale obličky ostala hydronefroza, takže tu obličku tiež cítim. Chodím pravidelne na kontroly, lebo ja mám k tomu aj inú diagnózu a iba to sledujú

anonym_2eb54a
15. apr 2026

Mala som zapal oblicky v 8m tehotenstva.Horucky,zimnica,tvrdnutie brucha a bolest az taka,ze som vracala.Skoncila som v nemocmici,crp vyse 120,musela som curat do kelinku 24hod ako pracuje oblicka.Aj sonom potvrdeny zapal,silne antibiotika do zil som dostavala.To je zapal oblicky.
Hento mozes mat od chrbtice.

simsalabim
15. apr 2026
@motylik2559

@oblaacik Ahoj, vela ludi si zamiena "bolest" obliciek s krizami. Oblicky naozaj nebolia. Podla toho co si opisala kde a ako ta boli si myslim, ze to bude chrbat. Keby si mala problem s oblickami, tak by si mala velmi speneny moc, krv v moci, caste nocne mocenie, prip. bolest pri moceni a privelmi malo mocenia...

@motylik2559 oblicky bolia a velmi. Moja dcera to opisuje ako najhorsiu bolest, aku zazila. Ale nebolelo ju to na chrbate, ale v boku.

motylik2559
15. apr 2026
@simsalabim

@motylik2559 oblicky bolia a velmi. Moja dcera to opisuje ako najhorsiu bolest, aku zazila. Ale nebolelo ju to na chrbate, ale v boku.

@simsalabim V bokoch moze byt tupa bolest to nepopieram, ale väcsinou si ludia zamienaju s krizami. Som sledovana na nefrologii od detstva kazdy rok u primarky odd. a viem v celku o oblickach dost, kedze som si presla uz kadecim😐🤷‍♀️ Avsak to co popisuje autorka si nemyslim, ze bude oblickami. Opisuje,ze ma problem s chrbticou a podla toho co popisala, tak to bude za mna z toho.

simsalabim
15. apr 2026
@motylik2559

@simsalabim V bokoch moze byt tupa bolest to nepopieram, ale väcsinou si ludia zamienaju s krizami. Som sledovana na nefrologii od detstva kazdy rok u primarky odd. a viem v celku o oblickach dost, kedze som si presla uz kadecim😐🤷‍♀️ Avsak to co popisuje autorka si nemyslim, ze bude oblickami. Opisuje,ze ma problem s chrbticou a podla toho co popisala, tak to bude za mna z toho.

@motylik2559 no asi ako u koho a co ju sposobilo. Moja dcera od bolesti kolabovala. U autorky to neviem posudit.

anonym_2eb54a
15. apr 2026

Je to presne ako konci bedrova kost,nad nou a hned vedla chrbtice,tu bolest si clovek ozaj nezameni,ked to dostane.Ja som mala teraz v marci,zase bolest ako mala detska päst,ale bolo to ine ako predtym.Ale bola ta ista oblicka.Uz sa budu ozyvat stale.A tiez som uzivala antibiotika.

motylik2559
15. apr 2026
@simsalabim

@motylik2559 no asi ako u koho a co ju sposobilo. Moja dcera od bolesti kolabovala. U autorky to neviem posudit.

@simsalabim Len ja odpisujem na to co pisala autorka skor, jej som reagovala na prispevok, nie to co ma tvoja dcerka. Ale uz ked si pri tom, s dcerkou chodis na nefrologiu? Co konkretne jej zistili?

simsalabim
15. apr 2026
@motylik2559

@simsalabim Len ja odpisujem na to co pisala autorka skor, jej som reagovala na prispevok, nie to co ma tvoja dcerka. Ale uz ked si pri tom, s dcerkou chodis na nefrologiu? Co konkretne jej zistili?

@motylik2559 ano, uz je dospela, tak chodi sama. Musela podstupit operaciu, o jednu oblicku prisla a uz funguje len s jednou. Konkretnu diagnozu pisat nebudem.

motylik2559
15. apr 2026
@simsalabim

@motylik2559 ano, uz je dospela, tak chodi sama. Musela podstupit operaciu, o jednu oblicku prisla a uz funguje len s jednou. Konkretnu diagnozu pisat nebudem.

@simsalabim Tiez mam len jednu, ale ja som sa tak uz narodila. Jasne nemusis pisat dg., chapem. Hlavne nech je v poriadku🙏

miasmall
Dnes o 12:38

Uvar si petržlen vo vode. Vypi to! To zabralo mojej Mamičke,keď lieky nezaberali.vela petrzlenu