icon

Môžem navštíviť kardiológa mimo môj okres?

7. nov 2023

Zdravím. Trápi ma už pár mesiacov vysoký tlak a bola som dnes u obvodnej lekárky, ktorá mi namerala tlak 150/120. Teraz si mám týždeň zapisovať tlaky a následne, ak budú tlaky zlé - čo vyzerá že budú, aj keď doma je to okolo 130/95 - tak ma pošle na kardiológiu.

Moja otázka znie - vezme ma aj kardiológ, ktorý je mimo môj okres, alebo musím jedine k niekomu z okresu? Chcela by som ísť k jednému konkrétnemu v mojom krajskom meste, pretože sú naňho veľmi dobré ohlasy a hlavne je známy tým že rieši pacienta ako celok a nie len tlak samotný, a takisto ľuďom na prvý raz sadnú nm predpísané lieky, pretože ich predpisuje po zvážení všetkých okolností. Na rozdiel od kardiológa, ktorý je v mojom okrese a ktorý nasadzuje lieky štýlom pokus-omyl.

Niekomu by to mohlo prísť že preháňam, ale naozaj sa chcem zveriť do rúk odborníkovi, ktorý vie čo robí. Aj vzhľadom k mojej rodinnej anamnéze.

Ďakujem veľmi pekne.

markusrasford
7. nov 2023

Môžeš aj v inom okrese

viestta
7. nov 2023

Stale plati slobodna volba lekara, takze mozes ist tam, kde ty uznas za vhodne

deti95060810
7. nov 2023

kľudne choď... len aby ťa zobral...

luccija
7. nov 2023

Môžeš ísť kde chces, ale či má voľné kapacity?
Zohnať kardio, neurologa, internistu je nad ľudské sily teraz vybavujem doktorov otcovi je to na plač
a plnú penazenku

mogaa
7. nov 2023

musíš mu zavolať a spýtať sa či ťa vezme...lebo nemusí.....dokonca ťa nemusí zobrať ani ten z tvojho okresu....väčšina sa pýta odkiaľ si a až potom sa rozhodne či ťa vezme ak má teda voľnú kapacitu...

macekovam
7. nov 2023

Ahoj a odkiaľ je ten kardiológ?

taktotedanie
7. nov 2023

Ak ta vezme tak mozes

mamina7070
8. nov 2023

jasne mozes uplne kludne