Môžem odmietnuť hospitalizáciu z urgentu?
Či musím zostať?
Bohuzial pravda je taka ze na urgente ti spravia vyšetrenia na ktore si potom ked budu problemy aj horsie, mozes pockat par mesiacov takze by som zvážila..
Načo si bola teda na urgentne,keď nie si ochotná zostať na hospitalizáciu? Zrejme ťa tam nechcú nechať len kvôli tomu,aby si mala víkendový pobyt s oddychom
Môžeš odmietnuť, ale poznám prípad, kt. zvazil rozhodnutie a ráno naklusal na príjem. Keby nejde, dnes asi ani nežije.
No zase ja som odpadla ako tehotná, čo bolo každý druhý víkend pomaly. A zakaždým ma chceli nechať na pozorovani. Prvýkrát som zostala, druhýkrát už nie. Podpísala som ze odmietam a poučili ma...
Zase keby som išla s niečím iným, žalúdok, hlava, atď, zostala by som, už len kvôli vyššie spomínanému, že urobia všetky potrebné vyšetrenia hneď, nie o niekoľko mesiacov.
Prosím. Vaaaaas. Ja som tam ešte ani nebola ale váhala som. Preto zisťujem ako to chodí. Určite keby povedia že treba tak zostanem … ja som chcela vediet že či je aj ina možnosť …
Sú dve možnosti, bud ošetria a odporučia aby si išla v pondelok k svojmu lekárovi,poprípade na ďalšie vyšetrenia. Alebo nechajú vo vážnejšom prípade rovno na hospitalizáciu a urobia vyšetrenia
Každé vyšetrenie môžeš odmietnuť ak si pri vedomí. Dokonca aj hospitalizáciu.
Ja som kedysi bola na pohotovosti na infekčnom s podozrením na salmonelózu. Podpísala som reverz a išla domov s rehydratačným roztokom vo vrecúšku namiesto infúzie.
Teda také šmakociny…. No nič idem si natrieť chleba s masťou
@taktotedanie mozno po chlebe s mastou o pol11 v noci sa jej postasti nejaka pankreatitida, ked vymysla s urgentom
hospitalizáciu môžeš odmietnuť vždy, ale vtedy zbavuješ lekára zodpovednosti, píše sa to do papierov a ak sa niečo stane ani pes po tebe neštekne....
@mogaa to nie je pravda, musia vždy poskytnúť prvú pomoc, nemôžu ju nechať zomriet. Aj keby išla domov a o 5 minút išla naspäť.
@vyrovnanaosoba to ano ale ak sa jrj niečo stane mimo nemocnice resp.návštevy urgentu kde odmietla hospitalizáciu, nemocnica nenesie žiadnu zodpovednosť...je jasné, že počas hospitalizácie sa robia kompletnejšie vyšetrenia ako len pri návšteve urgentu

moct mozes...akurat na urgent by mali chodit len akutne stavy...a ked urgent doktori vyhodnotia stav na hospitalizaciu, asi na tom nieco bude...