Môžem sa spoľahnúť na výsledky MRI?
Čaute,mate skúsenosť, že na MRku vám radiolog napísal popis so záverom ze vám v podstate "nič nie je" ale prišli ste k svojmu odbornému lekarovi a ten vám podľa CD povedal úplný opak? Ďakujem sa spoliehať na popisy od radilogov ?
@mamina7070 no ja viem kto je a čo robí radiolog ale problém je v tom ze radiolog to uzavrel ze nález je v poriadku a podla odborného lekára ktorý má tam poslal a pozrel si CD je to na operáciu a popis od radiloga ho ani nezaujimal
a ten lekar je neurochirurg? ja by som zvazila konzultaciu este u ineho lekara
@mamina7070 ortoped a športový lekar , dala som si snímok posúdiť ešte u iného ortopéda tak som zvedavá co sa dozviem ešte.
urcite druhu konzultáciu by som riesila
Ved radiolog lrn popisuje stav, aky je.
Ortoped potom odporuci, ci je s tym treba nieco robit, alebo nie. Radiolog len poskytne nalez, ale odporucania na dalsiu liecbu nie.
Ja osobne v tom nevidim rozpor.
Ak sa radiologovi zda, ze je napriklad nalez "primerany veku", to stale neznamena, ze s tym netreba nic robit, hlavne ak ma clovek tazkosti, ci bolesti.
A teraz citam ze sport doktor. No tam si treba uvedomit, ze on ma mozno latku posunutu nizsie, ako pri beznej populacii. Napr niekomu obcasne pichnutie v kolene nevadi, alebo ani nevie, ze by ho koleno bolelo keby zdvihal tazsie vahy. Ale taky vzpierac, ked pride, tak potrebuje koleno mozno poriesit aj v takom stave, co by obycajneho nesportovca zatial nechavalo v klude.
Vhapes? Ze s ohladom na to, co od toho kolena ocakavas, to mize byt dovod na liecbu alebo nie.
Radiolog len popisuje co vidi
Niektori lekari nepozeraju popis ale snimky
Radiolognerozhoduje o tom ci pojdes ci nepojdes na operaciu, nepozna ta nevysetril ta
Riesi sa nazor odborneho lekara
@mamina7070 stane, radiolog ako radiolog to mas ako doktor a doktor. tiez som tomu enverila ze je to mozne ale ano je to mozne ze niekto popise zle snimku. ved to je lekar...aj tu plati zly a dobry lekar blby a mudry lekar
@mamina7070 stane aj tu plati blby a mudry lekar...tiez som neverila ale moze sa stat ze popise zle snimku

radiolog je lekar ktory popisuje snimky denne takze to sa nestane