icon

Môžem sa spoľahnúť na výsledky MRI?

21. dec 2024

Čaute,mate skúsenosť, že na MRku vám radiolog napísal popis so záverom ze vám v podstate "nič nie je" ale prišli ste k svojmu odbornému lekarovi a ten vám podľa CD povedal úplný opak? Ďakujem sa spoliehať na popisy od radilogov ?

mamina7070
21. dec 2024

radiolog je lekar ktory popisuje snimky denne takze to sa nestane

autor
21. dec 2024

@mamina7070 no ja viem kto je a čo robí radiolog ale problém je v tom ze radiolog to uzavrel ze nález je v poriadku a podla odborného lekára ktorý má tam poslal a pozrel si CD je to na operáciu a popis od radiloga ho ani nezaujimal

mamina7070
21. dec 2024

a ten lekar je neurochirurg? ja by som zvazila konzultaciu este u ineho lekara

autor
21. dec 2024

@mamina7070 ortoped a športový lekar , dala som si snímok posúdiť ešte u iného ortopéda tak som zvedavá co sa dozviem ešte.

katkaseiner
21. dec 2024

urcite druhu konzultáciu by som riesila

veselo_neveselo
21. dec 2024

Ved radiolog lrn popisuje stav, aky je.
Ortoped potom odporuci, ci je s tym treba nieco robit, alebo nie. Radiolog len poskytne nalez, ale odporucania na dalsiu liecbu nie.
Ja osobne v tom nevidim rozpor.

Ak sa radiologovi zda, ze je napriklad nalez "primerany veku", to stale neznamena, ze s tym netreba nic robit, hlavne ak ma clovek tazkosti, ci bolesti.

veselo_neveselo
21. dec 2024

A teraz citam ze sport doktor. No tam si treba uvedomit, ze on ma mozno latku posunutu nizsie, ako pri beznej populacii. Napr niekomu obcasne pichnutie v kolene nevadi, alebo ani nevie, ze by ho koleno bolelo keby zdvihal tazsie vahy. Ale taky vzpierac, ked pride, tak potrebuje koleno mozno poriesit aj v takom stave, co by obycajneho nesportovca zatial nechavalo v klude.
Vhapes? Ze s ohladom na to, co od toho kolena ocakavas, to mize byt dovod na liecbu alebo nie.

taktotedanie
21. dec 2024

Radiolog len popisuje co vidi
Niektori lekari nepozeraju popis ale snimky
Radiolognerozhoduje o tom ci pojdes ci nepojdes na operaciu, nepozna ta nevysetril ta
Riesi sa nazor odborneho lekara

angelinja
22. dec 2024

@mamina7070 stane, radiolog ako radiolog to mas ako doktor a doktor. tiez som tomu enverila ze je to mozne ale ano je to mozne ze niekto popise zle snimku. ved to je lekar...aj tu plati zly a dobry lekar blby a mudry lekar

angelinja
22. dec 2024

@mamina7070 stane aj tu plati blby a mudry lekar...tiez som neverila ale moze sa stat ze popise zle snimku