Môžem užiť lieky na úľavu od svalovice?
Ahojte.prvy krát som cvičil s trénerom,svalovicu som mal a ešte takú ,že som si musel vziať z práce voľno.mozem si dať na bolesť dostupné tabletky?zaberie to vôbec?
@anonym_autor ano, acylpirin a magnezium. to si si mal dat hned po cviceni. tak si daj teraz a magnezium ber priebezne
@amonet acylpirin nemám.moze byť aj flector?magnézium užívam pravidelne
Vďaka
do budúcna pred tréningom dostatočne rozohriať sval, po tréningu ešte vyplaviť kyselinu mliečnu ďalším miernym zaťažením svalu alebo strečingom či masážou…
🍏 Môžeš si vziať lieky, aj 2-3 dni, zaberú. Za úvahu stojí profesionalita trénera, ktorý nepredvídal u začiatočníka následky. Si si istý, že máš kvalitného trénera? Ak je to človek, ktorý si leští svoje ego na úkor klienta, tak ho vymeň.
Pred cvičením je potrebný strečing ( natiahnutie svalov, úponov, šliach). Mal by byť dostatočne dlhý, dôsledný. Potom prechádzaš na rozohriatie svalov. Až potom na opatrnejšie a pomalé zaťažovanie svalov. Bolo by vhodné začínať rehabilitačnými cvikmi, v rámci ktorých sa telo ozdraví, pripraví na záťaž, až potom posilňovať.
To čo si zažil svedčí o chybne vedenom tréningu. Možno si k tomu prispel aj ty, precenením vlastných síl - v začiatkoch je menej - viac. Nedaj sa odradiť, nabudúce už budeš rozumnejší.
@amazonka13 tréner v posilke naozaj nie je zodpovedný za rozcvičenie cvičiaceho. ten nie je malé decko…
@amazonka13 tréner v posilke naozaj nie je zodpovedný za rozcvičenie cvičiaceho. ten nie je malé decko…
@biba_18 nas trenerka ako prve ucila ako sa spravne rozcvicit, a zakazdym tam stoji a caka a kontroluje ci sme sa rozcvicili a spravne rozcvicili aby sme si neublizili
@amonet individuálna trénerka, ktorej platíš 20 alebo viac € na hodinu s tebou trávi z tej hodiny 10 minút rozcvičkou? je to možné. môj to nerobil. rozcvičovala som sama, ak by som niečo nevedela, poradil by mi, ale určite by sa so mnou 10 minút nerozcvičoval 😏
@biba_18 ano rozcvicuje sa s nami.
Cvičím roky a tiež ma vie prekvapiť svalovica, hlavne ak mením váhy, cviky. Napríklad aj keď prvýkrát v roku lyžujem. Je jedno aký strečing si dám, a nie, tréner za to fakt nemôže. Pokojne si daj ten flector, ja si dávam brufen a vaňu.
@biba_18 to bude nejaká skupinovka typu zumba, Hit s dvojkilovymi činkami, jumping....ani sa nečudujem, že nemajú svalovicu 😏
@biba_18
@michaela329 mame to dve s kamoskou, jednu trenerku
vo fitku

@anonym_autor ano, acylpirin a magnezium. to si si mal dat hned po cviceni. tak si daj teraz a magnezium ber priebezne