Môžem užívať lieky na spanie, keď ich nemám predpísané?
Dobrý deň ,mam otázku
Od kamaráta mám nejaké lieky na spanie ,sedatíva na čierno
Je možné žeby z toho bol nejaký problém ? Keď tie lieky nemám predpísané ja ,ale látka z nich sa nachádza v moči a krvi ?
@ivkav5 berie ich môj kamoš ,a mne ich posúva len tak
Ale stalo sa ,že som musela ísť na krv ,nečakane
A pýtali sa odkiaľ a podobne
Ci sa to neberie ako nejaké drogy
@fallon1 no ale po troch mesiacoch užívania už nie je cesty späť ,takže jedine nejaký psychológ ?
@kristen1999 po troch mesiacoch užívania sa radšej poraď s lekárom na systéme odvykania, lebo keď to vysadiš budeš mať regulérny absťák.
@lavender94 ved to že už aj mam ,potenie ,problémy s dýchaním a podobne ,neviem čo mi povie lekár na to ale nejak skúsim
to 3m beries denne? to neni dobre, keby obcas, ok, aj ja mam doma od mamy, a obcas fakt obcas /tak 1x za 2-3m si dam polku). A ake beries tie lieky? lebo tip zopiclon, sanval, neurol, lexaurin ti pri beznom odbere krvi nebudu zistovat...
@pink_lady mam toho dosť ,mam aj Neurol ,zolpidem ,xanax , setralin ,aj také tie oranžové pragiola , a ano denne
Najprv len tak ze uvoľnenie ale chcela som prestať a už nieje cesty späť . Lebo mam závislosť
A bola som na jednom vyšetrení a z moču to zistili ,takže budem musieť povedať asi mojej Dr pravdu a nejak odučiť
Len tak zľahka som si pozrela konkrétne zameranie spomenutých liečiv.
Neurol - úzkosti (max 4 týždne),
Zolpidem - nespavosť - max 4 týždne vrátane vysadenia),
Xanax - úzkosti (max 6-8 mesiacov),
Sertralín - depresie a stavy úzkosti,
Pragiola - epilepsia, úzkostná porucha...
Úprimne sa čudujem ako sa s touto chemickou bombou dá ešte fungovať. V niektorých prípadoch by boli kvalitné drogy asi lepším riešením ako takéto mixy.
Čím skôr sa prihlásiš niekam na riadenú odvykačku, tým lepšie. Toto sa nedá len tak ľahko "odučiť." Otázne je, či sa to bude vôbec dať riadiť ambulantne a nebolo by vhodnejšie absolvovať to počas hospitalizácie v kontrolovanom prostredí (hlavne bez kamaráta dealera).
na spanie môžeš brať.... ale však daj si ich predpísať u obvodného, bežne sa to robí.
@kristen1999 za 3 mesiace ti určite nevznikne závislosť na liekoch,to mi aj psychologička vravela..ale aj tak je dobre sa poradiť s Dr
@kacenocka2 lieky ako neurol, xanax, zolpidem sú vysoko návykové, uz po niekoľkých týždňoch vzniká závislosť. Samozrejme závisí aj od dávky, ktorá nebola spomenutá ale závislosť tam uz určite je.
@kristen1999 túto kombináciu a vysadenie by som čím skôr riešila s lekárom 🙂 Brala som z toho len neurol a musím povedať, doteraz som sa ho nezbavili úplne :/
@kacenocka2 na týchto teda vznikne
Aj ja som si myslela ze sa to nedá ,ale dá ,žiaľ bohu ,3 mesiace prešli a už neviem spávať mam kŕče v rukách nohách ,potim sa no proste ešte väčšie úzkosti ako pred tým
@tanyan áno mate pravdu , ja mam 4 ročného syna ,takže nerada by som skončila na psychiatrii ,ale budem sa snažiť pre to spraviť všetko ,aby som sa toho zbavila
@kristin00 áno ,Neurol je silne návykový ,a všetky tieto lieky čo mám doma "od kamoša" ľutujem ,že som sa toho vôbec dotkla ,on ma problémy nech to berie ,ale mne nebolo nič ,len obyčajný stres a teraz sa tejto drogy neviem zbaviť
@kristen1999 no uz sa stalo, urobila si hlupost, neobvinuj sa z toho ale zacni robit kroky spať. Lekar ti vie napisat lieky ktore ti pomozu pri odvykani ale asi bez psychiatra sa nezaobides /on ti nastavi liecbu/ . drzim palce, musela si vnutri velmi trpiet ked si sa na toto dala...
@kristen1999 BOZE!!!!!!!!!!!!!!!!!!
To nemôžeš len tak brať že kamarát mi dal. Stane sa Ti niečo budú zisťovať kto TI dal lieky a je v takom prusere že opletačky s políciou by mal.Neurol tam vzniká zavIslosť.
@kacenocka2 Toto prudko zavisi od cloveka. U mna vznika navyk na Neurol po max. 4 tyzdnoch, po tejto dobe mi uz nijako nepomaha a musim si ho dat len preto, aby mi nebolo este horsie. Odvykanie mi trva dlho. Roky sa mu uz kvoli tomu vyhybam. Na druhej strane poznam dvoch ludi, ktori ho brali vyse 20 rokov, jeden teda asi este berie.
@kristen1999 Ked citam, co vsetko beries nacierno, tak si realne myslim, ze by bola na mieste hospitalizacia na psychiatrii. Moja rada je, ze vo vlastnom zaujme chod za psychiatrom, priznaj sa (nebudes vobec prva ani posledna) a chod na odvykacku spojenu s psychoterapiou.
@marianarem áno pôjdem za psychiatrom ,budem sa snažiť to riešiť ambulantne ,mam doma 4 ročne dieťa ..
Ale čo s tým dotyčným ,ktorý to rozdáva hoc komu ,mam ho za to zažalovať alebo co
@alickapusinka ano Neurol to je taka sviňa ,zaberie hneď ale vzniká závislosť ja mam doma aj ten najsilnejší ,ach celé zle
@kristen1999 ja som ho brala ale tu najslabšiu dávku dala mi obvodná ale to už tak 4 roky dozadu. Ale našťastie mi nevznikol návyk a brala som ho asi mesiac. Ale teraz už neberiem.
@kristen1999 Spytaj sa na to psychiatra, ja netusim, co je este legalne v tomto smere, resp. za ake mnozstvo by mu uz nieco hrozilo.
Chod ale aj na tu psychoterapiu, lebo ak niekto zacne tolkoto toho nacierno brat, tak to neni len tak, je za tym nejaky problem, ktory treba vyriesit.
Pri tejto kombinácii liečiv nemôžeš normálne fungovať a starať sa plnohodnotne o 4 ročné dieťa. Už len Pragiola vyvoláva u väčšine pacientov stav, že sú úplne mimo..V kombinácii liekov, ktoré si vymenovala nemôžeš normálne mysieť a fungovať. Spamätaj sa kým je čas a začni to riešiť, keď chceš byť so svojīm dieťaťom. Je nelegálne predávaţ alebo len tak posúvať ďalej lieky viazané na predpis. U týchto to platí 100 násobne. Miešaš antiepileptiká, benzodiazepíny, lieky na spanie,.antidepresíva. Chceš sa zabiť? Alebo skončiť na psychiatrii? Smer psychiater a hneď!!
@kristen1999 a keby sa striedali s inymi liekmi na spanie?asi individuálne, tiež som sa bála navyku na frontin,tak som vymenila za melatonín,polku tabletky a spim celu noc.. švagriná brala tritico 3 roky,potom vysadila a v pohode..ja som ich brať nemohla,bola som ešte ako opita po 12 hodinach od uzitia..
@kacenocka2 áno ja najprv pôjdem za Dr poviem pravdu čo všetko brala ako dlho ,a snáď mi predpíše niečo slabšie na spanie ,melatonín ,bude stačiť ,lebo ten zolpidem na spanie sú sedatíva ,a okrem závislosti som ešte aj rozbita pol dna potom keď vstanem
@kristen1999 panebože ženská si normálna? Doma máš 4 ročné dieťa a ty si sama od seba naordinuješ takúto zmesku liekov? Okamžite smer lekár a buď rada, že sa nič vážne nestalo.

@kristen1999 ľudia prestaňte hazardovať so svojim zdravím 🙈 tak ťažké lieky brať len tak bez predpisu a odporučania lekára? Ak ich potrebuješ, choď k odborníkovi a nedávaj si ich predpisovať na čierno.