Môžem získať celodenné vychádzky na PN?
Zdravím, som po operácii srdca, PN budem asi 6-7 mesiacov kvôli ťažkej práci. Momentálne mám vychádzky 2x2hodiny, je možné časom dostať celodenné vychádzky? Alebo aspoň viac hodín? Keďže musím hlavne chodiť aby sa srdce zotavovalo a ja naberal kondíciu späť. Časom budem pridávať aj bicykel a turistiku. Nemám v pláne chodiť von celé dni alebo po dovolenkách, len ísť von podľa počasia a nálady bez obáv, či sa stihnem vrátiť späť.
@dm1 takúto odpoveď som čakal, Ďakujem
@vesim1 Ako je uvedene na stranke SP, najcastejsie sa davaju 2x2hodiny. Ale lekar moze rozhodnut aj inak, ked je niekto chory, ma chripku, sprsvidla nema ziadne vychadzky. Ked je niekto doma niekolko mesiacov, ma prebehnut rekonvalescencia po operacii a potom ma nastupit do fyzicky narocnej prace, nevidim dovod na to, aby mal po celu dobu len 2x2hodiny, kludne moze mat aj ovela viac. Treba to prebrat s lekarom...
@vesim1 jasne, ze mozes mat vychadzky aj dlhsie. SP nikde neuvadza dlzku vychadzky pri jednotlivych diagnozach, 2x2 hod. je len odporucanie. rozhodnutie o dlzke a casoch vychadzok je vzdy na rozhodnuti lekara. ja som po zlomenine clenka, vychadzky mam 2x4hod. mna sa obvodacka normalne opytala, kolko hodin chcem a v akych casoch.
@anonym_51ffd0 ale autor má inú dg ako ty, teda aj vychádzky tomu prispôsobené. 6hod prechádzka nie je nemožná, ale tak keď už zvláda turistiku alebo bicykel 6 hod, tak môže ísť aj do práce, nie? A opakujem, ide o inú dg ako si mala ty.
@sissy27 viem, ze ma inu diagnozu. Ale dokola sa v kazdej takejto teme opakuje, ze dlhsie vychadzky ako 2x2 hod neexistuju, socialka to neschvali a pod. Vychadzky urcuje osetrujuci lekar, revizny sa na to moze pozriet, to ano, ale stale ide o to, ako to osetrujuci lekar odovodni. Niektorym sa jednoducho nechce hadat sa za pacienta. Moja psychiatricka dava taketo a zjavne jej to prechadza, lebo je papula a obhaji si to. Tak to davam na pravu mieru, ze take vychadzky EXISTUJU.
@anonym_51ffd0 ale autor má inú dg ako ty, teda aj vychádzky tomu prispôsobené. 6hod prechádzka nie je nemožná, ale tak keď už zvláda turistiku alebo bicykel 6 hod, tak môže ísť aj do práce, nie? A opakujem, ide o inú dg ako si mala ty.
@sissy27 a to, ze niekto vydrzi vonku prechadzat sa 6 hodin neznamena, ze sa dokaze vratit do prace, v ktorej musi pracovat = rozumovo a manualne vykonavat pridelene cinnosti. Tebe platia za prechadzanie sa?
@sissy27 a to, ze niekto vydrzi vonku prechadzat sa 6 hodin neznamena, ze sa dokaze vratit do prace, v ktorej musi pracovat = rozumovo a manualne vykonavat pridelene cinnosti. Tebe platia za prechadzanie sa?
@anonym_51ffd0 tento argument tiez nechapem,ked sa vie prechadzat moze aj robit! Ach. Autor sam pise,ze ma narocnu pracu. To sa da porovnat s prechadzkou?! Ach
@vesim1
To záleží od lekára.. Ja som mal od 9:00 do 18:00 a nie,nebol som psychiatrický pacient. Len som tam pracoval 18 rokov.
@anonym_51ffd0 tento argument tiez nechapem,ked sa vie prechadzat moze aj robit! Ach. Autor sam pise,ze ma narocnu pracu. To sa da porovnat s prechadzkou?! Ach
@anonym_51ffd0
@petulda333 tak potom hľadať prácu, ktorú zvládne? Každopádne ak nie je schopný dodržať čas vychádzok, tak problém bude asi niekde inde ako v zdravotnom stave.
@anonym_51ffd0
@petulda333 tak potom hľadať prácu, ktorú zvládne? Každopádne ak nie je schopný dodržať čas vychádzok, tak problém bude asi niekde inde ako v zdravotnom stave.
@sissy27 a preco by mal? Vam uz fakt sibe s tymi pn. Ved on nejde na dovolenku,brigadu. S pracou je zrejme spokojny,naco menit? Ak mu dr odporuca prechadzky,mozno bicykel na posilnovanie srdca,tak preco by nemohol?! Zasnem fakt
Ja mám vychádzky od 7:00 do 20:00 doktor mi ich sam dal, nemusela som nič pýtať, ale som onko pacient a vedel že mám malé deti, ktoré vozim do školy.
@anonym_51ffd0
@sissy27 on tu pracu predsa moze zvladnut ale neskor, lebo to vyzaduje cas. Ved ked som mala po operacii srdca hrudnik rozrezany na komplet a v podstate polamany hrudny kos tak logicky nemozem ist robit fyzicky narocnejsiu pracu kym sa to nezhoji. Ja som sla po takej operacii po 3 mesiacoch do roboty, ale len preto ze robim v kancli, keby robim fyzicky tak treba pockat, ale to neznamena, ze nevladzes chodit po vonku, praveze musis to srdce pomaly zatazovat
@sissy27 a preco by mal? Vam uz fakt sibe s tymi pn. Ved on nejde na dovolenku,brigadu. S pracou je zrejme spokojny,naco menit? Ak mu dr odporuca prechadzky,mozno bicykel na posilnovanie srdca,tak preco by nemohol?! Zasnem fakt
@petulda333 ale veď môže - dostane k tomu adekvátne vychádzky. A zase sa netvárme, že niekto po operácii srdca bude vládať bicyklovať alebo turistikovať 6 hod vkuse. PN platí zamestnávateľ / štát a je normálne, že chce mať nad tým nejakú kontrolu.
@sissy27 on tu pracu predsa moze zvladnut ale neskor, lebo to vyzaduje cas. Ved ked som mala po operacii srdca hrudnik rozrezany na komplet a v podstate polamany hrudny kos tak logicky nemozem ist robit fyzicky narocnejsiu pracu kym sa to nezhoji. Ja som sla po takej operacii po 3 mesiacoch do roboty, ale len preto ze robim v kancli, keby robim fyzicky tak treba pockat, ale to neznamena, ze nevladzes chodit po vonku, praveze musis to srdce pomaly zatazovat
@dm1 takže podľa teba je bežné, že človek po operácii srdca, s komplet rozrezaným a polámaným hrudným košom, ktorý sa má pomaly zotavovať, potrebuje a je schopný 6 hodín denne bicyklovať? To nemôžeš myslieť vážne...
Vychádzky dostane, 2x 2hod denne nie je vôbec málo.
@dm1 takže podľa teba je bežné, že človek po operácii srdca, s komplet rozrezaným a polámaným hrudným košom, ktorý sa má pomaly zotavovať, potrebuje a je schopný 6 hodín denne bicyklovať? To nemôžeš myslieť vážne...
@sissy27 a to som kde napisala akoze? reagovala som cisto len na tvoje napisane ze si ma najst inu pracu ktoru zvladne to je cele. Zrovna bicyklovat som mala zakazane prve mesiace ale prechadzky aj dlhsie ako 2 hodiny boli prospesne, lebo ides ze fakt pomalsie. Aj som predtym pisala ze ja sama som mala len 2x2 hodiny a bolo mi to aj malo lebo to bolo leto a ked chces kdesi v lete vybehnut na vylet, lebo ty niesi chora v zmysle ze niektorho nakazis, a len cesta ti tam nieco zabereie hore dole tak ti tam zostane cisty cas maly.
@sissy27 inak nikto ani nepisal o 6 hodin bicyklovania v kuse preboha :p
@sissy27 aj aj tu turistiku si predstavuj 6 hodin slapania preboha. Ale si zober ze niekazdy ma prirodu hned za barakom, aj ked mas len pol hodku cestu tak to mas hodinu len cestovanie a vyjde ti hodinova prechadzka v prirode.... poviem ti ozaj podla mna ze to bolo ozaj na figu v tej dobe - v lete stihnut sa vratit z navstevy do 2 hodin aj s cestou ci z nejakeho vyletu. A rozhodne som nebola zbytocne na PN kedze ozaj hrudnik zlomeny, korzet ale pomaly sa hybat mozes alebo niekde v pohodicke sediet na navsteve.
@petulda333 ale veď môže - dostane k tomu adekvátne vychádzky. A zase sa netvárme, že niekto po operácii srdca bude vládať bicyklovať alebo turistikovať 6 hod vkuse. PN platí zamestnávateľ / štát a je normálne, že chce mať nad tým nejakú kontrolu.
@sissy27 nik netvrdi,ze 6h vkuse. Ja teraz ak chcem ist niekam do ticha/prirody,mam to vyse 30min autom. Cesta tam a spat je hodina aj viac fuc. Som proti zneuzivaniu pn,ale zas netreba prehanat a kazdeho len kritizovat. Ja som bola pn len 2x, pocas tehu. A chcela som vychadzky upravit ma rano a vecer aspon,nevysli mi v ustrety. Cize von som mohla ist cez najvacsie horucavy co mi bolo na dve veci,kedze mi bolo dost zle.
Odporúčam čítať niektorým s porozumením, alebo si to aspoň dva krát prečítať než niečo napíšete, lebo to ako si to niektorí pretáčate podľa seba je strašné.
@billy_jean celodenné , neobmedzené sú pri psychiatrických diagnozach.
@anonym_c13718 mne nedal psychiater celodenne, odkial to mas? Vyslovne odmietol, lebo ze ho za to posudkovy lekar pucuje
@anonym_c13718 mne nedal psychiater celodenne, odkial to mas? Vyslovne odmietol, lebo ze ho za to posudkovy lekar pucuje
@evkamotka mam to z prvej ruky, z rodiny, ale je pravda, ze to bolo asi pred štyrmi rokmi.

@vesim1 nie, moj manzel bol 5 mes.PN po operacii a stale mal len 2x2h denne. Len mu upravila cas tak, aby mohol chodit aspon po deti do skoly.