Možné príčiny nočného potenia u dospelých
Dobrý deň, posledné týždne sa mi stáva že v noci sa spotim, resp. Mám úplne mokré celé nohy, aj čas okolo krku . Horúco mi nieje , spím len v tričku. Skôr cítim taký jemný chlad. Čo to môže byť ? Ďakujem za rady
posledný mesiac aj ja toto zažívam, ale tak ja viem aj príčinu, mám 51 rokov a začína menopauza. Ma normálne teplo oblieva počas dňa aj noci
Menopauza? Koľko máš rokov?
@anonym_335983 mám 33 🙄
@anonym_autor myslim, ze ti je v noci zima, telo sa snazi zohriat, tak sa spotis aj v tricku. Ja v zime spim v zimnom pyzame.
@anonym_335983 mám 33 🙄
@anonym_autor môže to byť hocičo. Nevhodné pyžamo, hormonálne zmeny (menštruácia), porucha štítnej žľazy, stres, fyzická námaha, pikantná večera.... Ak to bude pretrvávať naďalej, spomeň to lekárovi.
Choď na preventivku. Môže to byť aj perimenopauza, aj zle nastavené kúrenie, ale nočné potenie je aj príznak niektorých chorôb a aj niektorých druhov rakoviny...
Choď na preventivku. Môže to byť aj perimenopauza, aj zle nastavené kúrenie, ale nočné potenie je aj príznak niektorých chorôb a aj niektorých druhov rakoviny...
@tilly och nestras 🫣 chodím pravidelne na hematologiu, keby sa niečo vážne dialo tam by to zistili ,myslím si
Ja mám 43 rokov a tiež som sa začala potiť. Moja všeobecná mi vzala krv a keďže bolo všetko v poriadku, tak mi odporúčala gynekológa, že to vidí na perimenopauzu. Na preventívke mi to gynekologička potvrdila podľa ultrazvuku. Povedala mi, že čoraz mladšie ročníky idú do menopauzy.
@anonym_335983 mám 33 🙄
@anonym_autor Ja to mám už od 40tky kedy mi začala perimenopaza.Ale ja mám návaly horúcavosti.Aj cez deň aj v moci a pritom spotená.Najhoršie na celej menopauze. U vás môže byť aj hormonálna nerovnováha (mne to tak začalo)aj štítna žľaza.
@anonym_autor stres

Menopauza? Koľko máš rokov?