icon

Možné príčiny nočného potenia u dospelých

Dnes o 07:17

Dobrý deň, posledné týždne sa mi stáva že v noci sa spotim, resp. Mám úplne mokré celé nohy, aj čas okolo krku . Horúco mi nieje , spím len v tričku. Skôr cítim taký jemný chlad. Čo to môže byť ? Ďakujem za rady

anonym_335983
Dnes o 07:24

Menopauza? Koľko máš rokov?

0silvia0
Dnes o 07:31

posledný mesiac aj ja toto zažívam, ale tak ja viem aj príčinu, mám 51 rokov a začína menopauza. Ma normálne teplo oblieva počas dňa aj noci

autor
Dnes o 07:32
@anonym_335983

Menopauza? Koľko máš rokov?

@anonym_335983 mám 33 🙄

anonym_f3a8f0
Dnes o 07:39

@anonym_autor myslim, ze ti je v noci zima, telo sa snazi zohriat, tak sa spotis aj v tricku. Ja v zime spim v zimnom pyzame.

anonym_335983
Dnes o 07:45
@anonym_autor

@anonym_335983 mám 33 🙄

@anonym_autor môže to byť hocičo. Nevhodné pyžamo, hormonálne zmeny (menštruácia), porucha štítnej žľazy, stres, fyzická námaha, pikantná večera.... Ak to bude pretrvávať naďalej, spomeň to lekárovi.

tilly
Dnes o 07:46

Choď na preventivku. Môže to byť aj perimenopauza, aj zle nastavené kúrenie, ale nočné potenie je aj príznak niektorých chorôb a aj niektorých druhov rakoviny...

autor
Dnes o 08:05
@tilly

Choď na preventivku. Môže to byť aj perimenopauza, aj zle nastavené kúrenie, ale nočné potenie je aj príznak niektorých chorôb a aj niektorých druhov rakoviny...

@tilly och nestras 🫣 chodím pravidelne na hematologiu, keby sa niečo vážne dialo tam by to zistili ,myslím si

sili82
Dnes o 08:53

Ja mám 43 rokov a tiež som sa začala potiť. Moja všeobecná mi vzala krv a keďže bolo všetko v poriadku, tak mi odporúčala gynekológa, že to vidí na perimenopauzu. Na preventívke mi to gynekologička potvrdila podľa ultrazvuku. Povedala mi, že čoraz mladšie ročníky idú do menopauzy.

anonym_7a2b3a
Dnes o 09:00
@anonym_autor

@anonym_335983 mám 33 🙄

@anonym_autor Ja to mám už od 40tky kedy mi začala perimenopaza.Ale ja mám návaly horúcavosti.Aj cez deň aj v moci a pritom spotená.Najhoršie na celej menopauze. U vás môže byť aj hormonálna nerovnováha (mne to tak začalo)aj štítna žľaza.

tilly
Dnes o 09:20
@anonym_autor

@tilly och nestras 🫣 chodím pravidelne na hematologiu, keby sa niečo vážne dialo tam by to zistili ,myslím si

@anonym_autor to už by z krvi asi zistili, ale asi by som radšej zbehla aj k vseobecke aj gyne a pýtala by som výmenný na endokrino

euka210
Dnes o 11:31

@anonym_autor stres