Môžu 21-roční ľudia trpieť opotrebovaním platničiek?
Ja to bohužiaľ mám od 21 teraz mám 24 a pri neurologičke som sa zhrozila čo mi povedala a to mám asi 6 v krížovej oblasti najhoršia je L5-S1 a vyššie od nej a ďalej aj v krčnej chrbtici mám povysúvané
mne tak v 20tke povedali že mám opotrebovaný kĺb na tvári. tiež bola mama zhrozená.
je to velmi ovplyvnene aj tym ako sedime, hybeme sa chodime obuvou, uz v ranom detstve sa tvoria zaklady, zaklad je mat pevne chrbtove svalstvo...Ludia chodia zhrbeni, nespravne vstavaju z postele, zla obuv atd atd...tazke veci dvihaju....
ano mozu to mat aj mladsi a v dnesnej dobe sa ani nedivim. Malo pohybu, hlava stale sklonena v mobile, hlava medzi plecami pri pocitaci...Cest vynimkam
A inak povysuvane platnicky, ak netlacia na nervove korene su pomerne bezny nalez, ja mam asi vsade protruzie, buildingy, zatial nastastie bez utlaku nervov ...ale to raz pride tiez...
A o vyrastkoch ani nehovorim
ano mozu to mat aj mladsi a v dnesnej dobe sa ani nedivim. Malo pohybu, hlava stale sklonena v mobile, hlava medzi plecami pri pocitaci...Cest vynimkam
A inak povysuvane platnicky, ak netlacia na nervove korene su pomerne bezny nalez, ja mam asi vsade protruzie, buildingy, zatial nastastie bez utlaku nervov ...ale to raz pride tiez...
A o vyrastkoch ani nehovorim
@pink_lady ja mám práveže velky útlak na koreň S1 14.4 mm vysunutá a robí mi to riadne problémy aj dokor má vystrašil operáciou že dokedy mi tá platnička takto vydrží zohnutá že nevie ...
@pink_lady ja mám práveže velky útlak na koreň S1 14.4 mm vysunutá a robí mi to riadne problémy aj dokor má vystrašil operáciou že dokedy mi tá platnička takto vydrží zohnutá že nevie ...
@anonym_autor ujuj, no to uz je vaznejsie...zas tieto operacie su pomerne caste, aj moj brat bol, pomohlo mu to...jemu vymienali platnicku...ale treba si vybrat kvalitne pracovisko
opotrebovana a vysunuta je rozdiel. vysunuta znamena ze sa vysunula nespravnym pohybom... a ak mas 14,4 a robi problem tak smer neurochirurg a on zvazi ci operovat. neboj je to super potom zbavis sa bolesti, akurat si budes musiet davat pozor na tazke bremena. radsej skor ako neskor ked sa to zhorsi a budu ti musiet menit celu platnicku, ak sa da zachranit tak to treba riesit cim skor je to mini invazivny zakrok a o chvilu si fit
Ja mám od 20ky opotrebované oboje bedrové klby, mám uz 46
@stellarstar aj vam klby menili, ci ako ste to riesili prosim
@stellarstar aj vam klby menili, ci ako ste to riesili prosim
@623gabulienka mala som 2x artroskopiu, ale hej orto pred 3r vravel ze mne uz len výmena pomôže. Ale zatiaľ nad tym neuvažujem

Áno, môžu. Napr ak si ponúkate, máš osvojené zle pohybové vzorce, opotrebovanie pri stereotypnej činnosti …