Môžu sa lieky uskladňovať v chladničke?
Ahojte. Môžu sa dať lieky do chladničky? Lebo v lete máme veľmi teplo v byte. Napr. Cmulacie tablety na hrdlo, očné kvapky, sprej do nosa atď.. dakujem
Na kazdom pribalovom letaku je napisana pri akej teplote sa maju lieky skladovat, podla toho sa treba riadit
Tak to poukladaj na vrcnu policu na dvierkach, lebo liekom skodia aj nizke teploty. Ja mam vsetky lieky v skrinke v kuchyni aj cez leto a nic sa im nestalo. Ale viac ako 30 v byte nemame, pochybujem, ze v tej skrini bude viac
tak ich v lete drz v kupelni napriklad (ak tam nemas susicku), v nejakej extra nadobe. do chladnicky mozu ist len lieky, ktore to maju vyslovene uvedene v navode, vacsina sa drzi pri izbovej teplote a ak aj mas viac stupnov doma v lete, chlad v chladnicke by im uskodil rovnako, ako prilisne teplo
Minulý rok som mala 37 stupňov a roztopil sa mi jeden druh liekov. Keď som ich vyberala s obalu mala som bielu ruku. Tak neviem
takze v lete doma nemas ani ovocie na linke, ani nic vylozene, ani ziadne potraviny ktore treba skladovat v suchu, v skrinkach pri normalnej teplote? a neuvazovala si nad klimou ked mas taku saunu?? ved to sa neda existovat, ked mas v byte 37
Všetky lieky mam vo veľkých dobách v linke v najvyššej skrinke, nikdy sa im nič nestalo. V chladničke mam len lieky co sa môžu rozpustit ako masti atď
@zuzuliennka1 to ale asi nebudú štandardné tabletky v blistroch ešte som sa s tým nestretla
@zuzuliennka1 preto sa treba riadiť tým co sa píše v pribalovom letáku, lebo všeobecne platné pravidlo nie je
@zuzuliennka1 však jasné ja volám lieky hlavne klasické tabletky to mam v skrinke a masti kvapky a veci co majú ísť do chladničky tam mam aj Sirupy
Ako dokazes zit v byte kde je 37stupnov? 🤷🏻♀️🤷🏻♀️🤷🏻♀️🤷🏻♀️🤷🏻♀️ to nerozmyslas nad klimou?

Neviem ci mozu
Ja ale mavam bezne