Môžu uzliny na krku trvalo zostať?
Ahojte , mam 24 rokov. Už asi pol rok som si našla uzliny na krku, pohyblivá mäkká, dr to skontrolovala a nasla aj na druhej strane ze ak nezmizu dáke usg. Zatiaľ to nechala rak, pondelok idem k nej, môžu tie uzliny už zostať navždy? Napr keď som mala v tehu toxoplazmozu? Bojím sa rakoviny keď som čítala tu na MK, ešte aj mavam petichie , prvý krát na ruke zmizli samé a teraz malé na hrudi. Akože je pravda ze aj malý na obca chce kuknúť, ústipnw.np neviem
Syn mal toxoplazmosu a uzliny ostali už.
Kludne si pre pokoj duse daj spravit utz.
@tatiana149 ta toxoplqMoza ma len napadla ci nie preto zostali
@ada12345 ano volala som lekarkw , pondelok idem za ňou
Pripadne krv nech ti vezme.
uzliny na krku ma kazdy druhy clovek, vratane malych deti. moja dcera mala od 1r.
ja mam uz roky, netusim z coho, kazdy dr mi ich najde pri ohmatavani krku, ale ja ich neriesim, ani neviem kde su.
uzliny na krku byvaju z infekcii v hrdle, preto je ich vyskyt casty.
@deedol tak, krv mi berie endokrinológia, hematologia , aj kardiológ, a vtedy som sa mi zdá ze už uzliny mala
@majamat hej, ale keď nemiznu tak už by som analo aspoň sobom kuknúť moja dcéra má od roka na hlave ktoré jej doteraz nezmizli len sa stiahnu a zas sú spet a ešte aj také tvrdšie nepohybkive veľmi, tiež som sa lákala ze co keď nádor, ale usg 2x vraj fibrom
@monika123757 môže byť. Môj syn pre istotu každy pol rok chodí na kontroly. A v poriadku to má. Je to proste uzlinove dieťa....viac vyšetrení aj doktori. Radšej poistiť ako zanedbať
@monika123757 pozriet sa mozu,a le preco si myslis, ze musia zmiznut, prave o to ide, ze casom po infekciach nemiznu, uz zostavaju natrvalo.
@tatiana149 a kde oxh ma ako dlho a akej konzistencie
@majamat tak všade na. Nete píšu, že max mesiac , potom môže ísť o niečo vážnejšie
@monika123757 asi od roka. Teraz má 13 má na krku. Už tvrdšie. Ak je chorý tak to cíti bolesťou alebo vystúpia. Po toxoplazmose. Nevieme kedy ju mal.
@tatiana149 inak nebýva často chorý, tak raz z rok. Je športovec
@monika123757 no ale to co sa uvadza, ze na krku a v slabinach su casto uzliny zvacsene, to sa tyka chronickho zvycsenia, nie prechodneho.