icon

Musí byť borelióza vždy liečená hospitalizáciou?

dettinadetta
14. júl 2024

Ak diagnostikujú boreliozu , tak to musia liečiť hospitalizáciou alebo sú aj ATB ktoré sa dajú používať pri domácej liečbe ??

ikonica
•
14. júl 2024

Borelioza nevyzaduje hospitalizaciu...

sashka22
•
14. júl 2024

@dettinadetta dostala som len ATB a po čase kontrolné testy robil dr

dettinadetta
autor
•
14. júl 2024

@sashka22 ake ste mali príznaky ? A po akej dobe sa vám nato prišlo ?

zuzkavladko
•
14. júl 2024

Syn v troch rokoch prekonal boreliozu, dostal ATB na 6 tyzdnov a kedze mu bolo dobre, chodil normalne aj do skolky. Na infekcnom vravela doktorka, ze by ho hospitalizovali iba ak by mu nepomohli nasadene ATB

dettinadetta
autor
•
14. júl 2024

@zuzkavladko aké mal príznaky váš synček ? A po akej dobe sa mu nato prišlo ?

mamina7070
•
14. júl 2024

bez hospitalizacie objavila sa mi taka migrujuca skrvna kruh po nejakej dobe od kliesta urobili minkrvne testy a potom som brala atb plus mast

normalne som pracovala

dettinadetta
autor
•
14. júl 2024

@mamina7070 a mali ste nejaké priznaky boreliozy? Po akom čase sa vám nato prišlo ?

samkolea
•
14. júl 2024

Synovi sa najskor prejavila pareza tvare, boli sme hospitalizovani 3t, infuzia do zily-cefalosporiny, 4tyzden sme to uz nedali a chodilii denne na stacionar. Ked este nevedeli na zaciatku hospitalizacie co mu vlastne je, bola mu robena 2x lumbalka, CT a aj MRko. Podla testov na protilatky-mal ich velmi vysoke- tvrdili, ze musel mat kliesta alebo nieco tomu podobne max 3mesiace dozadu-cize to vychadzalo, ze by mal kliesta februar/marec 😶… akurat viem, ze mal klieste rok predtym, ale to vylucili. Tak neviem. Nespozorovala som vobec skrvnu, teploty a ani nezvycajne bolesti. Obcas ho pocas toho roka bolela hlava, noha, teploty nemal no a potom takato rana. Pareza mu zostala… robili sme vsetko mozne, no zostalo mu to

mamina7070
•
14. júl 2024

sak ta typicka skrvna co ja viem desat dni po kliestovi ja som si to najprv doma potierala a z potom sommsla na kozne

fajnova
•
15. júl 2024

U mna zistili borelku tento rok úplne náhodne pri krvných testoch. Nemám ani sajnu kedy som sa nakazila. Ale lekár tomu nevenoval žiadnu pozornosť tak ani ja.

zuzkavladko
•
15. júl 2024

@dettinadetta my sme na to prisli este pred nastupom akychkolvek priznakov. Mal za uskom vo vlaskoch strasne nacucaneho kliesta, musel tam byt dlhsie. Vyberat sme ho isli dat na pohotovost a uz tam nam doktorka vravela, aby sme po jednom mesiaci isli pre istotu na krvne testy. Tie sa nakoniec ukazali pozitivne na boreliozu, tak mu okamzite nasadili ATB na tych 6 tyzdnov.