icon

Na aké vyšetrenia sa pýtať pri zvýšenej teplote?

leonakr
19. jan 2024

Ahojte, prosím o rady a skúseností.Niekoľko týždňov ma trápi zvýšená teplota 37-37,4.Krvné testy u obvodného negatívne,Aslo ok,reumatické hodnoty ok,pýtala som si test na boreliózu,aj tie sú negatívne.Obvodný tvrdí ,že ma nemá kam poslať keďže testy sú okej.Prosím na aké vyšetrenia sa dožadovať?Jeho názor,že len vyčerpanie,no s tým ja nesúhlasím.Iné ťažkosti okrem teploty nepociťujem,žiadne zväčšené uzliny,bolesti hrdla,uši,zubov a pod.Ak teplota vystúpi okolo 37,2 tak jedine bolesti nôh,tie skôr idú odmrznut,ale to pripisujem teplote .Prosím poraďte.

leonakr
autor
3. sep 2024

@zanettsur áno môže....nie je nás takých veľa ale nájdete pár ľudí ,ktorí to majú

monismie
4. sep 2024

@leonakr a to sa da ako s tymto bojovat? ved to cloveka musi nesmierne unavovat 🙈 a ked si predstavim, ze aj do prace treba ist, pri detoch doma je potrebne fungovat, no hroza.

leonakr
autor
4. sep 2024

@monismie AD🫤

lea202
16. sep 2024

@monismie Nuž, ale to si proste nevyberieš. Ja to mám momentálne tiež takto, ležím, keď sa dá, ale akože hlava ma bolí neskutočne, len čo ráno vstanem, tak trpím. Už je to takto od piatku. Aj teploty som mala, tie našťastie prestali, len keby s nimi odišlo aj to ostatné. 🙈

lubbi1
23. sep 2024

@lea202 ako sa citis? je to lepsie? ono to niekedy treba len preckat. ale ja napriklad neprezijem bez liekov pri takychto stavoch. Brufen ma uz neraz zachranil 🙏

lea202
2. okt 2024

@lubbi1 Akože áno, už som relatívne ok, ale teraz to bolo popravde u mňa horšie ako počas covidu. Ale ten ti pomôže len pri teplote, nie?

veronnica080
16. okt 2024

@lea202 To nie je pravda, u mna je toto liek cislo jeden 😀 Ked uz po niecom siahnem. Ja mam dost silne PMS, tak to musim riesit takto takmer kazdy mesiac, no niekedy sa proste inak neda. Ale teda na brucho mi pomaha dost.

27dianka
16. okt 2024

@veronnica080 No mne tiež ozaj stačí jednu tabletku dať a na veľmi dlhú dobu zaberie. 😉

lea202
21. okt 2024

@27dianka Viem, že to nie je úplne dobré si to dávať stále, ale myslím si, že raz za mesiac je to úplne okej. 😉

veronnica080
28. okt 2024

@lea202 Tak hovori sa, ze vsetkeho vela skodi, ale ked to proste nie je stale (raz za mesiac vazne nie je tak casto), tak je to uplne v poriadku. Su ludia, ktori sa napchavaju liekmi pravidelne, napriklad aj kazdy druhy den, niektori aj pri kazdej zmene pocasia, to mi uz okej nepride. 😉

27dianka
31. okt 2024

@veronnica080 Aj ja to takto vnímam. Treba rozlišovať, či viem tú bolesť prežiť alebo už fakt je nutné si niečo dať.

lea202
6. nov 2024

@27dianka Toto ja vidím napríklad aj na mojom chlapovi, že často znesiem oveľa viac ako on. 😀 Podľa mňa to tak funguje v každej domácnosti, pretože soplík ja osobne za chorobu nepovažujem, môj muž áno. 😅

lubbi1
8. nov 2024

@lea202 presne tak 😀 kazdy chlap toho znesie menej.
ja velakrat aj s teplotami fungujem bez problemov. lebo jednoducho musim. 😅

veronnica080
8. nov 2024

@lubbi1 A to by si praveze nemala. 🙂 Nie je to velmi zdrave, ked tu teplotu poriadne nepreliecis, ale myslim si, ze to asi aj vies. No hold, niekedy sa to fakt neda, respektive nemame na vyber. 🙂

monismie
12. nov 2024

@veronnica080 no logicky sa ti zhorsuje takymto sposobom aj imunita, to akoze bez debaty. neviem, preco tolko ludi podcenuje tie teploty, ja viem, ze vacsina ludi (najma zeny) s teplotou realne fungovat dokazu, ale ono sa to moze skutocne neskor vypomstit, na to clovek v tom danom momente ale asi nemysli.

27dianka
13. nov 2024

@monismie Lebo ked mas male dieta, je ti jedno, ze mas teplotu, nikto sa ta nepyta, ci sa ti prave teraz chce onho starat alebo ci vladzes. Proste to robis, aj ked si chora.. 😉

lubbi1
20. nov 2024

@27dianka to je pravda, ale naposledy sa proste nedalo nic u mna, neviem, ci to bol covid alebo co, ale to bola cista katastrofa. ja som o sebe ani nevedela, nevnimala nic, keby nemam ochotneho muza, tak neviem, ako by sme to dali vsetko.

lea202
21. nov 2024

@lubbi1 Áno, presne, ale to veľa ľudí takto má v poslednej dobe, že sa cítili úplne pod psa, ako keby dalšia vlna prišla. 😀 Mne dosť pomáhal Brufen, a to teda aj na zapálené hrdlo, ani jesť sa mi nedalo, dosť som vtedy aj schudla. Čo možno by niekto mohol brať ako plus, mne to teda moc nevyhovovalo. 😀

veronnica080
22. nov 2024

@lea202 Mne radila babina dávať si studené na bolesť hrdla, ale mne to teda vôbec nepomáhalo, práve naopak, mala som potom pocit, že sa mi to ešte zhoršilo. 😀

27dianka
27. nov 2024

@veronnica080 No, to je jeden z tých babských receptov, ktorý nefunguje ani u mňa. 😀

lubbi1
29. nov 2024

tak ja som sa aj slanu vodu snazila kloktat pravidelne, ale nepomahalo absolutne. jedine ma z toho akurat tak nadrapovalo. 😂 to tiez asi nezabera kazdemu alebo neviem, ci som mala taky silny zapal alebo co.

veronnica080
29. nov 2024

@lubbi1 To kludne mohla byt aj laryngitida, to uz asi nezistis. Nebola si s tym u lekara?

lea202
2. dec 2024

@veronnica080 To som teda ešte nemala, a to mám pocit, že už som hádam mala všetko na svete. 😅 Pri tomto nejak veľmi bolí hrdlo?

monismie
3. dec 2024

@lea202 boli. moj muz to mal asi tri mesiace dozadu a drzalo ho to veru riadne dlho. 🙈 ta liecba trva niekedy tyzdne az niekolko mesiacov, fakt to nie je sranda. to treba len hlasivky nechat odpocinut, vela oddychovat, pit vela vody, protizapalove lieky bral. jemu napriklad aj suchy vzduch dost skodil. tak to vkuse isiel zvlhcovac naplno u nas 😀

veronnica080
6. dec 2024

@monismie Aj prisiel o hlas? Ci ho len bolelo hrdlo? Kazdy ma ine priznaky veru pri tomto.

lubbi1
10. dec 2024

@veronnica080 netusim, ci to bolo ono a nebola som u doktora, dala som si homeoffice a normalne som pracovala. s tym sa este pracovat da, nastastie. 😀

monismie
13. dec 2024

@veronnica080 no, prisiel o hlas na niekolko dni, bol uplne zachripnuty, hrdlo ho bolelo, ale viac ho trapil ten kasel a pocit, ako keby mal nieco zaseknute v krku. 🙈
@lubbi1 ty si mala aspon nieco na ukludnenie, ked si bola doma?

lubbi1
16. dec 2024

@monismie jasne, dopovala som sa cajom s medom a citronom 😅 zasobila som sa aj zazvorom, ten som tiez spotrebovala na kila 😂 ale co mi asi tak najviac zabralo, tak to bol brufen, ten ma dal dokopy, bez neho neviem, ako by som sa z toho vsetkeho dostala. aj pastilky kadejako na hrdlo som skusala, ale to mi teda nezaberalo vobec. uz som bola zufala, popravde.

tilda23
4. feb 2025

Chytila tato choroba, co je teraz rozsirena aj vas, dospelych? Vacsinou, co pocuvam, tak len deti to maju vsade naokolo.

veronnica080
10. feb 2025

@tilda23 No, nemaju to len dospeli, mna to chytilo tiez, ale u mna to trvalo podstatne kratsie ako u syna, co by som teda brala radsej pravy opak. 🙂