Na aké vyšetrenia sa pýtať pri zvýšenej teplote?
Ahojte, prosím o rady a skúseností.Niekoľko týždňov ma trápi zvýšená teplota 37-37,4.Krvné testy u obvodného negatívne,Aslo ok,reumatické hodnoty ok,pýtala som si test na boreliózu,aj tie sú negatívne.Obvodný tvrdí ,že ma nemá kam poslať keďže testy sú okej.Prosím na aké vyšetrenia sa dožadovať?Jeho názor,že len vyčerpanie,no s tým ja nesúhlasím.Iné ťažkosti okrem teploty nepociťujem,žiadne zväčšené uzliny,bolesti hrdla,uši,zubov a pod.Ak teplota vystúpi okolo 37,2 tak jedine bolesti nôh,tie skôr idú odmrznut,ale to pripisujem teplote .Prosím poraďte.
@lea202 To nie je pravda, u mna je toto liek cislo jeden 😀 Ked uz po niecom siahnem. Ja mam dost silne PMS, tak to musim riesit takto takmer kazdy mesiac, no niekedy sa proste inak neda. Ale teda na brucho mi pomaha dost.
@veronnica080 No mne tiež ozaj stačí jednu tabletku dať a na veľmi dlhú dobu zaberie. 😉
@lea202 Tak hovori sa, ze vsetkeho vela skodi, ale ked to proste nie je stale (raz za mesiac vazne nie je tak casto), tak je to uplne v poriadku. Su ludia, ktori sa napchavaju liekmi pravidelne, napriklad aj kazdy druhy den, niektori aj pri kazdej zmene pocasia, to mi uz okej nepride. 😉
@veronnica080 Aj ja to takto vnímam. Treba rozlišovať, či viem tú bolesť prežiť alebo už fakt je nutné si niečo dať.
@lubbi1 A to by si praveze nemala. 🙂 Nie je to velmi zdrave, ked tu teplotu poriadne nepreliecis, ale myslim si, ze to asi aj vies. No hold, niekedy sa to fakt neda, respektive nemame na vyber. 🙂
@veronnica080 no logicky sa ti zhorsuje takymto sposobom aj imunita, to akoze bez debaty. neviem, preco tolko ludi podcenuje tie teploty, ja viem, ze vacsina ludi (najma zeny) s teplotou realne fungovat dokazu, ale ono sa to moze skutocne neskor vypomstit, na to clovek v tom danom momente ale asi nemysli.
@lubbi1 Áno, presne, ale to veľa ľudí takto má v poslednej dobe, že sa cítili úplne pod psa, ako keby dalšia vlna prišla. 😀 Mne dosť pomáhal Brufen, a to teda aj na zapálené hrdlo, ani jesť sa mi nedalo, dosť som vtedy aj schudla. Čo možno by niekto mohol brať ako plus, mne to teda moc nevyhovovalo. 😀
@lea202 Mne radila babina dávať si studené na bolesť hrdla, ale mne to teda vôbec nepomáhalo, práve naopak, mala som potom pocit, že sa mi to ešte zhoršilo. 😀
@veronnica080 No, to je jeden z tých babských receptov, ktorý nefunguje ani u mňa. 😀
tak ja som sa aj slanu vodu snazila kloktat pravidelne, ale nepomahalo absolutne. jedine ma z toho akurat tak nadrapovalo. 😂 to tiez asi nezabera kazdemu alebo neviem, ci som mala taky silny zapal alebo co.
@lubbi1 To kludne mohla byt aj laryngitida, to uz asi nezistis. Nebola si s tym u lekara?
@veronnica080 To som teda ešte nemala, a to mám pocit, že už som hádam mala všetko na svete. 😅 Pri tomto nejak veľmi bolí hrdlo?
@lea202 boli. moj muz to mal asi tri mesiace dozadu a drzalo ho to veru riadne dlho. 🙈 ta liecba trva niekedy tyzdne az niekolko mesiacov, fakt to nie je sranda. to treba len hlasivky nechat odpocinut, vela oddychovat, pit vela vody, protizapalove lieky bral. jemu napriklad aj suchy vzduch dost skodil. tak to vkuse isiel zvlhcovac naplno u nas 😀
@monismie Aj prisiel o hlas? Ci ho len bolelo hrdlo? Kazdy ma ine priznaky veru pri tomto.
@veronnica080 netusim, ci to bolo ono a nebola som u doktora, dala som si homeoffice a normalne som pracovala. s tym sa este pracovat da, nastastie. 😀
@veronnica080 no, prisiel o hlas na niekolko dni, bol uplne zachripnuty, hrdlo ho bolelo, ale viac ho trapil ten kasel a pocit, ako keby mal nieco zaseknute v krku. 🙈
@lubbi1 ty si mala aspon nieco na ukludnenie, ked si bola doma?
@monismie jasne, dopovala som sa cajom s medom a citronom 😅 zasobila som sa aj zazvorom, ten som tiez spotrebovala na kila 😂 ale co mi asi tak najviac zabralo, tak to bol brufen, ten ma dal dokopy, bez neho neviem, ako by som sa z toho vsetkeho dostala. aj pastilky kadejako na hrdlo som skusala, ale to mi teda nezaberalo vobec. uz som bola zufala, popravde.
Chytila tato choroba, co je teraz rozsirena aj vas, dospelych? Vacsinou, co pocuvam, tak len deti to maju vsade naokolo.
@tilda23 No, nemaju to len dospeli, mna to chytilo tiez, ale u mna to trvalo podstatne kratsie ako u syna, co by som teda brala radsej pravy opak. 🙂

@zanettsur áno môže....nie je nás takých veľa ale nájdete pár ľudí ,ktorí to majú