icon

Na koľko dávok by ste ešte išli?

7. nov 2021

Ahojte, dostala som sa k clanku z Izraela, kde sa ide ockovat 4tou davkou a vyjadrili sa, ze takto to uz pravdepodobne pojde navzdy. Ze kazdeho pol roka dalsia davka. Ja som ockovana, ale rozmyslam, ze ak k tomu pride, kolko krat by som este sla. Lebo myslela som, ze toto je koniec. Dva krat a nic viac. To akoze naozaj to pojde takto navzdy?

https://www.timesofisrael.com/virus-czar-calls-...

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
lienka.7
8. nov 2021

@mmoni89 presne si to napisala... bio eko a pod. za to sa idu pobit. Ale nevadi im si kazdeho cca. polroka supovat nejaku vakcinu plnu chemie. To si rovno mozu dat zeleninu postriekanu pesticidmi a maju to za jedno. Plus este by som chcela vediet na ktore ockovanie (okrem chripky) sa chodi pravidelne min.1x do roka. Nenapada ma ani jedno teraz takto v rychlosti 🤔

mmoni89
8. nov 2021

@lienka.7 presne môj názor, hlavne ze si chcu ľudia všetko doma pestovať, div že nie kravy chovať aby mali bio kravu, ale nad týmto sa nikto nezmysli. Ale však vieš, niekto povedal ze je to bez vedľajších účinkov 🙈

owecka
8. nov 2021

@lienka.7 vysoka skola zivota? To snad nemyslis vazne! Taku sprostost co si vypustila z ust som uz dlho necitala

lienka.7
8. nov 2021

@owecka naco ty vlastne reagujes???

mmoni89
8. nov 2021

@kinats to ma mrzí ze to malo taky priebeh. Nikto nevie ako telo zareaguje, tak isto ako na vakcínu. Ja zas osobne poznám ľudí čo ich položilo práve očkovanie, takže to máš tak 1/1 žiaľ. Niesom antivaxer. Mam povinné očkovania aj tetanovku, deti tiež plne očkované, ale ockovat sa každého pol roka niečím co očividne je otázne, nevidím význam. Keby ma človek protilátky dlhšie ale pol roka? Takú vakcínu veru ani nepoznám

zooeynka
8. nov 2021

Celkom gol je, ze cochvilu budu ludia s 2 davkami povazovani za neockovanych. Cize ak aj niekomu ockovanemu sa prestane pacit ze pravidla sa menia za pochodu a podla potreby a ak sa aj budu chciet vzopriet, budu im chybat doterajsie vyhody, ktore ako ockovani mali. Takze opat ich ma niekto v hrsti a celkom lahko ich vmanipuluje do dalsej a dalsej davky. Nemam to overenu informaciu, ale vraj je v spanielskom covid pase zatial oznacenie na 8 davok vakcin.

saja1
8. nov 2021

Podla mna sa bude preockovavat kym sa nevynajde dobry liek. Liek uz je, vyvijaju sa dalsie, uvidime ako to pojde. Potom sa budeme moct rozhodnut ci ockovanie ci lieky, ci risk 😀 ja sa asi radsej budem ockovat, ale to sa rozhodnem az neskor, este vieme moc malo

miskaska
8. nov 2021

@zooeynka skoda, ze tie pravidla neboli pred pandemiou 🙄 IRÓNIA.

asfodelka
8. nov 2021

Na celom tomto kolotoci je najlepsie to, ze zaockuju cloveka jednou latkou, ktora nevyvola protilatky. Tak ho zaockuju druhykrat tou istou latkou a cakaju ze sa stane zazrak a zas nic. Tak ho zaockuju tretikrat, ze co ak ... 🤔 keby sa aspon snazili vylepsit tu vakcinu a dalsie ockovanie s vylepsenou.

miskaska
8. nov 2021

@asfodelka ako si prisla na to, ze nevzniknu protilatky?

asfodelka
8. nov 2021

@miskaska ak by vznikli protilatky tak ockovany sa nenakazi a nezomrie na chorobu,na ktoru je ockovany. Tak isto poznam ockovanych, ktory si dali urobit test na protilatky a mal tam cislo nula. A poznam ludi po prekonani covid a maju protilatky cez 2000.

miskaska
8. nov 2021

@asfodelka takze si si ista, ze pri tomto ockovani nevznikaju protilatky. OK.

asfodelka
8. nov 2021

@miskaska ak aj nejake vzniknu su tak zanedbatelne ako by ani neboli. Moji znami su ockovani a mali tazky priebeh, dalsi ockovani su v nemocnici, dalsi znami ockovany zomrel a pricina smrti covid. Proste uzasne vakciny. Raz sa zapisu do dejin.

mmoni89
8. nov 2021

@asfodelka no ved presne preto sa majú preočkovať každého pol roka. Sestrine kolegyne (farmácia) si dali robiť protilátky po 8mesiacoch a ze nič.. Práve o tom píšem že aký to má potom význam

asfodelka
8. nov 2021

@mmoni89 mne sa zda ze tie vakciny neucinkuju ani len ten polrok. Ak vyhlasia ze funguju 3mesiace a potom ucinok klesa tak co sa bude ockovat 4x rocne? Ludia maju rozne nasledky uz po tych prvych ockovaniach. Vysledok bude ze preziju len ti najsilnejsi...

17alexis
8. nov 2021

Urcite pojdeme na kazdu dalsiu davku, ak to ma pomoct. Posledne tyzdne ukazuju, ze to ma zmysel. Ak je mozne sa takto chranit, preco to odmietat? Prevencia je lacnejsia ako liecba a moze zachranit zivot mne aj mojim blizkym.

zooeynka
8. nov 2021

@miskaska ano? Ty si uz pred pandemiou vedela ze sa bude ockovat 3x do roka tou istou vakcinou, ktora vobec nic nezarucuje a este stale sa testuje?

ukulela
8. nov 2021

ockvoat sa bude masivne dovtedy, kym virus nezoslabne a nebude sa s nim dat prijatelne existovat (ako aktualne s chripkou) - teda ze nan nebudu v takych cislach zomierat a nebude kolabovat zdravotnictvo. nemam problem dovtedy sa ockovat aj kazdy rok, ci polrok. nebude to cely zivot ...
ad ako na tom zarabaju farmafirmy - tak su ozaj drbnute, tie firmy, ze nam nutia nejaku vakcinu za 8 €, ked pobyt na umelej plucnej ventilacii a liekova terapia ludos tazkym priebehom stoji tisice .... dako si to tie farmafirmy na pixu spocitali ....

miskaska
8. nov 2021

@zooeynka ja som pred pandemiou nevedela nic a po tom ako vypukla pandemia se tiez toho vela nevedelo, ale vieme stale viac, ale do toho virus mutuje....takze pravidla sa musia menit ZA POCHODU, nie?

oblecenie99
8. nov 2021

Na toľko, koľko len bude treba

ukulela
8. nov 2021

@saja1 ano, na liek som zabudla. uz je to na dobrej ceste aj s liekom na covid ... dovtedy len musime cakat - a bud ockovat, aby sme nepretazovali zdravitnictvo, alebo riskovat, ze skoncim na UPV

kinats
8. nov 2021

@mmoni89 Ja som ten covid chytil este na Velku noc 2020 v prvej 100-vke vtedy o vakcine este nikto ani nechyroval a ako sa nemodlievam, za jej vynajdenie som par krat pomodlil, vtedy nebolo ine vychodisko okrem smrti alebo prekonania. Ale uz tu cesta je a riziko po ockovani je oproti prinosu takmer mizive preto sa s nazorom 1/1 urcite nemozem stotoznit, ja mam jasno. Rovnako ako chodim aj na tetanovky ked odoznie ucinnost, rovnako budem chodit aj na covidovky ked to bude treba lebo taku smrt urcite nechcem. ( chcel by som byt ako 100 rocny zastreleny nejakym ziarlivym mazelom )

sanen
8. nov 2021

Ani raz.

vler
8. nov 2021

Na tolko kolko bude potrebne. Som zdravotnicka.

oblecenie99
8. nov 2021

Nech už máme ten liek... ale ten nebude rýchlo kvasený...? Narýchlo vyvinutý...? Experimentálny? Bude mať väčšiu dôveru? Ten by ste si dali?

thoughtfulweirdo
8. nov 2021

Koľko bude treba. A ak si niekto myslí, že vakcína je výnosnejšia než lieky, je úplne vedľa. S liekmi je ten pravý biznis.

mmoni89
8. nov 2021

@kinats riziko mizivé? To máš odpozorovane za tie, prepáč, koľko rokov? Alebo mesiacov? Vies o tom ze bežne sú roky výskumu kým ss niečo pusti na trh že? Koľko liekov,, bezpečných,, tu už bolo a po rokoch sa ztiahli z trhu ako nebezpecne.. Takže ja si stojím zasa za tým ze to máš tak jedna k jednej , keďže ja zas nepoznám nikoho z ťažkým priebehom, naopak, po vakcíne žiaľ aj ťažké prípady. Ja Covid vôbec nepodcenujem, mam rešpekt tak ako aj z obyčajnej chrípky ktorá ťa môže položiť.Ale áno aj vakcíny sú moja nočná mora, aj keď som dávala decká očkovať, nespala som 3dni. Hocijaké. Také co majú za sebou roky výskumu.

lienka.7
8. nov 2021

@mmoni89 chcela by som vediet kolke z tych, co tu pisu ze kolko krat bude treba berie len tak napr. ATB. vsak pre istotu, nie?
Ja vakcinu ako taku neodsudzujem... ale iste je, ze jednoducho nefunguje u kazdeho. Aj moj kolega mal po 2x astre protilatky 0 a bol na prasky. Kazdeho by mali pretestovat, ci a ake protilatky ma. A taktiez byt uprimny co sa tyka moznych NU. Sedternice ockovanie vyslovene neoporucili ale na papier jej to nechce dat ziadny lekar... tak potom o com to je??? Ja (chvalabohu) nepoznam nikoho kto na kovid umrel, ale za to poznam ludi ktori aj po 2x ockovani skoncili v nemocnici na UV, ako aj susedu ktora umrela na trombozu. Doposial jej nic nebolo... poznam ludia ktori od ockovania maju problemy s tlakom, srdcom... su neustale unaveni...
a po dalsie, uz len to, ako ludi nutia a vydieraju urobi presne opacny efekt.. vid dnes tlacovka- prosba zdravotnikov. Nechaju vraviet Sabaku, ktoreho ludia vseobecne neznasaju... to tam mohli rovno oslovit matelka a efekt by bol rovnaky 👌👌👌 🙉🙉🙉

lienka.7
8. nov 2021

@oblecenie99 vsak aj vakciny stale testuju na ludoch

bluka2
8. nov 2021

@meluela preockovat proti kliešťovej encefalitíde stačí raz za 5 rokov, pokiaľ viem, čo je rozdiel..