Nafukovanie po každom jedle
Ahojte, neviete čo môže byť príčina nafukovania? Okamžite, po akomkoľvek jedle ma hneď nafukuje. Testy na laktozu a lepok vyšli negatívne. Lekár sa tomu ďalej nechce venovať všetky výsledky sú vraj v poriadku, mám sa vyhýbať potravinám, z ktorých nafukuje. Ale ja už mám tento problém dlho a neviem ako sa toho zbaviť. Stačí, že zjem napríklad jablko a hned ma začne nafukovať. Po obede niekedy vyzerám ako keby som bola v 5 mesiaci tehotenstva. Myslíte, že problém bude skôr v žalúdku alebo v črevách? Už vážne neviem na čo sa mám zamerať.
Dychovym testom. Vo vacsine gastroambulancii je to plateny test, par desiatok €.
Ved jablko je sama vláknina, jasné že ťa nafukuje. Tak ako každého. Aj strukoviny, vyprážané, sladkosti, vajíčka, supkate ovocie-hrusky, slivky...
@stanulienkat 🙄 aha takže podľa teba je normálne, že človeka nafúkne z hocičoho čo dá do úst? ..podľa mňa nie
Nikde netvrdím že z hocičoho. Písala som vyššie príklady, ale netreba sa čudovať, že ťa nafukuje z jablka.
Okrem toho ženy majú plynnatejsi tráviaci trakt, skús užívať Espumisan. A ak máš pocit, že treba navštíviť odborníka, tak choď na gastro.
@stanulienkat espumisan alebo pancreolan, to mne zvykne pomôcť. Ale možno by dobré boli probiotiká, že by jej to tak trošku upratali. Mne veľmi pomohlo vyradenie niektorých potravín a potom postupné zaraďovanie, aby som vedela spozorovať, že čo mi robí zlobu.

Sibo otestovali?