Nález nodulu na pľúcach po CT vyšetrení?
Pozdravujem. Som dva roky po liecbe rakoviny semenika. Dneska mi na CT nasli nodulus 4mm a povedali ze to je uplne v pohode a nemam to riesit. Ze najskor za 12 mesiacov. Chcem sa spytat ci ste sa niekto nestretli s niecim podobnym? Mam velky strach. Inak CT uplne ciste bez metastaz a krv uplne v poriadku. Dakujem za odpoved
@aurelia2000 takto som to mal pomenovane v popise ked som bol na CT, kolko mm ma tvoj nalez?
Ahojte.akoste nakoniec dopadli s nalezom.Mne tiež bol zistený na CT subpleuralny nodul do 3mm
mne zistili cystu na plucach nahodne, obvodna ma poslala na rtg v ramci preventivnej prehliadky, potom na CT to potvrdili, bola asi 4 mil.pri ročnej kontrole už bola vačšia, tak to pluciarka konzultovala s primarom na v,Hagoch a do týždna ma operovali. Pri operacii mi zistili ešte jednu velku, ktora mi už tlačila na srdce. Zvlaštne bolo, že ju nebolo vidiet ani na CT, bola za hrudnou kostou. Mala som štastie, že to bolo na prednej strane pluc, takže len rez pod prsiami asi 8 cm. Chodim na kontroly raz ročne , zatial je to Ok, Mala som štastie na plucnu p.doktorku.

Ja som dva roky po liečbe inej rakoviny a tiež mi niečo našli na pľúcach ale dosť väčšie😓 od tvojho. Ja musím ísť znovu na CT😭 po 4 mesiacoch. čo je to nobulus? Ako vedia čo to je? U mňa to nevedia pomenovať