Neberiem lieky
Po dlhej dobe som si uvedomila ako sa chovám a ako ma berie okolie. Manžel doteraz mi to nedal najavo. Som dosť psychický labilna a pôsobím tak divne..nevyhľadávam spoločnosť ľudí , vždy tu bol pre mňa manžel . Vždy bol on ten ,ktory ma rozosmial a bavili sme sa super..no..roky idú a asi som sa už zunovala 😏 netrávi somnou toľko času
Povedal mi to do očí ,priamo že som hrozna .
Mávam také stavy ,chvíľu nereálne no potom sa to napraví.
Niekedy má hádže keď kráčam .
Viem že psychológ alebo psychiater by mi nepomohol.
Má tu niekto taký problém? Viem sa ovládať no trpím a navyše mi manžel nepomôže v domácnosti
@evuska32 poznám sa žeby to bolo krátkodobé.
Ono ja viem s tým žiť ale musím sa snažiť a ja som prestala
Už je toho namna nejako dosť
Úprimne, aj tento príspevok posobi dosť zmätocne. Prečo sa neliečis? Mnoho psychických problémov sa dá v pohode tlmiť aj liečiť liekmi, či terapiou
Nie je to žiadna hanba, ani to neznamená, že by si bola blázon, keď toho sa obávas.
Jednoznačne vyhľadaj pomoc, nech ide s tebou aj manžel, to bude iba dobré
Ono ak skutočne máš nejakú psychicku poruchu, tak lieky aj doživotne sa užívajú, prečo to vnímaš že to bude len krátkodobé? To akoby si diabetik povedal, že bude užívať inzulín len krátko, lebo aj tak ho nevylieci
Nevylieči, ale prispeje k jeho lepšiemu životu a dokonca mu ho aj zachráni
@jaskolka áno viem . No aj moja mama aj muž povie že si len namyšlam. Nik neviem ako sa cítim ja . Ono to už od školy tak mávam a ak mi doteraz načisto nepreplo"tak vari sa musím nejak premôcť.
Kúpila som magnézium,nič som nebrala dlho doteraz. Ak to bude zle často ,vyberiem sa sama
@jaskolka ešte som čítala že po covide stupňujú psychické problémy . Možno že je to u mňa teraz také aj som nevyspata ..dieťa sa mi stále budí v noci . Brala by som väčší záujem o takú domácu pomoc. Ale to musí sa zaujímať môj o mňa ..kúsok viac.
Uvemoduješ si to ale liečiť sa nechceš.. Akože sorry ale touto vetou si to zabila "ja viem že mi nepomôžu" ako to ty môžeš vedieť... A čo očakávaš akú odpoveď? Tam sa pekne choď liečiť
@ivanka0645 myslela som tak že nejaké sedenia.. a tabletky to neviem ,niesom stým stotožnená že chcem niečo do seba pchať 🙄
Ale čo vlastne ti je? Lebo jedna vec je naladivy človek a druha ak skutočne na nejakú chorobu. To sa môže aj vekom zhoršiť, takže byt tebou, zašla by som za odborníkom.o
A potom ako sa chceš vyliečiť? Psychológ dáva sedenia ale ty spomínaš ze ani ten ti nepomôže no tak ti potom nepomôže nikto a nič s takým prístupom
Uvedomujes si, ze tak ako si ty nad sebou "zlomila hůl", tak to doto isteho stadia speje asi aj tvoj manzel. Ze uz nevladze byt tym pozitivom v tvojom zivote a vase stastie sa moze vytratit uplne? Ocividne mas skveleho muza, ktory si ta aj napriek tvojim stavom zobral za zenu, ak tvoje stavy trvaju preco sa nezveris do ruk odbornikov? Ver, ze to pomaha a ak nie, rak su dalsie metody.ale ak ty zahadzujes rukavicu a chces dobrobolne zit so svojimi demonmi, tak ten chlap tam nemusi dospiet. Vravi sa v dobrom aj v zlom, ale pri tvojom postoji nezaujmu o pomoc no neviem..
nezavrhuj pomoc, neodmietaj ju...porozprávaj sa s manželom, ako sa cítiš, že Ťa to trápi, nemysli si, že celkom sama to zvládneš, lebo si v štádiu, že sa Ti ani nechce niečo riešiť. Zájdite spolu s mužom za psychológom. Keď uvidí, že sa snažíš, aj on sa posnaží. Nemá motiváciu, lebo ani Ty nemáš motiváciu zmeniť to, čo sa dá a aspoň sa o to pokúsiť.
@mariaveronikag nemá motiváciu? Dve deti a nema motiváciu škoda..ja len čakám..ja ho nepoháňam aby pomáhal ,som ticho.
Snažím sa ..varím mu každý deň iné aby mal ..fakt sa snažím len už nevládzem
skúste si to vykomunikovať : ako to vidíš Ty, ako to vidí on a prečo konáte ako konáte. Chápem, že sa snažíš robiť maximum pre rodinu, pre manžela a deti, ale asi je tiež nevyhnutné, aby si robila maximum aj pre seba, hľadala pomoc. Najprv u manžela. Skús mu povedať, aby pomohol - nech vie, čo od neho očakávaš a tiež riešte, prečo nevládzeš, kde je problém. Povedz mu, že trpíš...tak ako to tu píšeš nám. Existuje riešenie - pre toho, kto chce. Kto nechce - hľadá výhovorky
Neprezivaj a zacni zit. Chod za psychiatrom nech Ti da lieky. Aj ja som bola dlho proti liekom a snazila sa sama, ale uz ked som mala stavy mimo reality, to uz zle, tam treba aj silnejsie nielen AD. To obdobie bolo pre mna hrozne, hoci ani teraz to nie je ruzove, ale uz nie take silne "prepinania". Aj psycholog urcite pomoze.

Ako vieš, že ti psychológ nepomôže, keď si to neskúšala?