icon

Nechty zničené po odstránení gelových

staronova
15. nov 2016

Ani neviem, či nejaká "zdravá" rada pre mňa existuje. Musela som si dať urobiť gelové nechty. Mala som ich presne 4 týždne. Super, sa mi to páčilo, vydržalo. Ale nemienila som každé tri týždne utrácať peniaze za parádu. Pani v štúdiu mi ich zbrúsila a tu teda začalo moje trápenie. Nechty mám ako polpapieriky, spočiatku ma aj boleli v mieste podnechtom na konci. Ak aj necht narastie o 1/4 milimetra, okamžite sa zalomí, nedá sa ani pilníkom zbrúsiť, pretože uhybá pod tlakom. Na koncoch palcov sa mi urobili priehlbiny v tvare poloblúka, ktoré sa odlupujú, vrstvia, zalamujú. Nechty mám pokrivené po povrchu. Snažím sa ich spevňovať lakom, ale aj ten mi nevydrží ani dva dni. Odlúpi sa aj s nechtom. Teda neviem, či existuje rada pre mňa. Ja iba dúfam, že ak vydržím pol roka, snáď mi zničené, zbrúsené nechty odrastú. Fakt dúfam. Už si myslím, že či nemám nejakú mykózu.
Prosím ak máte konštruktívne rady, ako prečkať toto hnusné obdobie a uľavím mojím nechtom, tak píšte. Ďakujem

Strana
z2
sense
15. nov 2016

skus vyzivove doplnky s obsahom zinku, vitamin e, ...a takisto si kup olejcek na nechty a po kazdom umyti natri dobre su aj olejove zabaly...

a neboj nebudes ich mat trvalo poskodene...nosila som gelove nechty a teraz mam svoje a pevne len bolo treba vydrzat kym vyrastu...

staronova
autor
16. nov 2016

dievčatá ďakujem vám všetkým za príspevky. Som do smrti poučená.

jankalukasova
16. nov 2016

@staronova ja som to tak mala tiež... úplne také tenké a slabé, takže vždy keď už kúsoček odrástol, tak som ho úplne ostrihla aby sa nezachytil a neutrhla som si ho. Za taký mesiac, možno 6 týždňov už to bolo odrastené. Ono tým, že som to furt strihala (aj každý druhý deň... ) tak sa aj ten ras zrýchlil. A čo mne pomáha na rast nechtov a ich pevnosť sú haribo macíky... to mi povedala aj doktorka, že keď mám lámavé. Tak si mám dáť za deň 2-3ks mackov (úplne to stačí) a za týždeň mám také drápi až hrôza. Teta to praktizovala aj ma synoch, lebo keď sa hrali vonku a v piesku, tak mali tie ručičky a nechtíky tiež poničené a pomohlo to 🙂

staronova
autor
30. nov 2016

po daľších dvoch týždnoch...nechty zase povyrástli. Tam kde bol gel sú hnusné zriasené-nové rastú rovné chvalabohu. Mastím to zakaždým ako sa dá indulonou, strihám. Je to o vlások znesiteľnejšie.

nada847
7. dec 2016

@36evina36 super vdaka ti za radu, tak sa po nom v lekarni popytam 🙂

evik35
27. apr 2017

ahojte,robila som si gel.nechty doma do uv lampy bez tipov,len tak že prepilovala som odmastila,zakladný gel,kamuflaž,farebný a finish..nechty boli krásne asi 3 DNI!po bokoch a na koncoch sa mi začali robiť bublinky,gel sa zlupol a držal iba v strede..skušala som to opraviť,gel lak som spilovala dole,no nechty mám teraz bolestivé a tenke ako papier...ako ich dať dokopy?? aby mi zas spevneli ,je to veli nepríjemné,kto to má pochopí...tak som si povedala že už žiadna umelina na tele,ani nechty ani mihalnice nech sú už akékolvek...(aj 3d mihlanice som mala a vypadali mi skoro všetky mihlalnice...!-už su ok vdaka ricínovému oleju-odporúčam!!!!

katrin21
27. apr 2017

@evik35 no, to je tak ked si nechty robis doma... ked ta bolia, tak to je preto, ze si si ich obrusila az moc... teraz uz s nimi nespravis nic, len si ich strihat na kratko a natieraj spevnujucim lakom na nechty , aby boli ako tak chranene a menej boleli. predavaju v lekarni take na nechyt 8v1, to si kup, je to ako priesvitny lak, je to svajciarske, cerveny krizik je na obale.. stoji to asi 2-3Eura.. alebo tead nejake tie olejceky...

jo a odlupovalo sa to podla mna preto, lebo si si nie dobre dala prec prach z brusenia z uplneho kraja nechta, kde je uz nechtova kožticka, alebo si lak nanasala az moc na kozu a tym padom sa to potom odchlipuje... a tiez zalezi, aky si mala podla mna gel, ci nejaky šit,

evik35
27. apr 2017

@katrin21 dakujem za radu🙂

damoska
10. jún 2018
Používateľ damoska je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od damoska.

bohužial sa to stáva. skus si dat vyrovnavaci lak a potom nalakuj klasickým, malo by to trošku pomocť.

lenkanm
12. feb 2023

@staronova ako tak čítam... no ako prvé Vietnamky NErobia gélové nechty!! majú to síce v cenníku, ak to tak účtujú, ake ak si všimneš, podľa postupu (nanášanie prášku pomocou štetca) robia akrylové!! a to extrémne ničí tvoj necht. Za druhé, oni nemajú na to špeciálne kurzy, osvedčenia, ... hovorím z vlastnej skusenosti 😕 Vietnamky mi veľmi týmito zničili nechty. Odkedy chodim pani, čo má kurzov a certifikátov na každý rok aj 2, tak nemám problém. Pri odstránení je jemná, meni nechtové lôžko a urobí aj kúru na obnovu nechtov. Za mňa, šla by som kvalitnej nechtarke, kľudne aj drahšej, aby ti spravila nejakú kúru na ozivenie a spevnenie nechtu. stačí to absolvovať pár krát a uvidíš výsledok

evik35
13. feb 2023

Už mám kvalitnú nechtarku a som veľmi spokojná 👍🥳

adusa122
8. jún 2025
@36evina36

Ja som mala nechty par rokov ked som ich dala dole kupila som si v lekarni lak na spevnenie a a kedze mne rastu dost rychlo za 4 mesiace ich mam vyrastene a pevne

@36evina36 prosim aky lak to bol? Dakujem

Strana
z2