icon

Nedá sa mi spať, lebo mám nepokoj v nohách

Nevydržím to znašať. Robí mi to i teraz, ledva toto píšem. Ako s tým bojovať?

taktotedanie
5. aug 2022

Magnezium, vit B,

wtroa001
5. aug 2022

Prieskum verejnej mienky na webe SleepFoundation.org ukázal, že až 15 % dospelých má príznaky syndrómu nepokojných nôh (restless legs syndrome – RLS) minimálne niekoľkokrát týždenne. Rovnaký prieskum uviedol, že takmer polovici z nich trvá zaspanie 30 a viac minút. Dôvodom je šklbanie, mimovoľné kŕče a pulzy v nohách charakteristické práve pre syndróm nepokojných nôh. RLS sa lieči napríklad liekmi na vyrovnanie hladín dopamínu v mozgu, svalovými relaxanciami alebo doplnkami železa. V prípade kŕčových žíl môže množstvo minimálne invazívnych liečebných postupov natrvalo eliminovať vypuklé zákruty žíl a ich sprievodné príznaky. Medzi ďalšie metódy na zníženie príznakov RLS patria vibračná terapia, pneumatické kompresné zariadenia, strečingové cvičenia a masáže. Viac info tu: https://blumentalclinic.sk/liecba-syndrom-nepok... 🙂

lujziana44
5. aug 2022

@anickadusickasamy no s tymto ma ozaj kopec ludi problem, ja osobne som nic podobne nemala, ale nieco na prekrvenie koncatin by ti vedeli poradit aj v lekarni. skusala si?nemas problemy s krcovymi zilami?