icon

Nemám žiadne protilátky

17. jan 2022

Prekonala som covid v novembri. Včera som si dala robiť v lekárni protilátky. Nemám žiadne. Pritom som bola chorá ako pes. Je to normálne?

anjelicek26
17. jan 2022

Ano je, bohuzial, telo tie protilatky odburava priebezne, u niekoho rychlejsie, u niekoho pomalsie... to je aj dovod, preco niekto ochorie napriek trom ockovaniam a niekto ma covid treti krat... nie je to, lebo to ockovanie nefunguje, ale preto, ze telo ide vlastne vzorce ako bojovat s virusmi... niekedy nie prave tie najrozumnejsie, ale proste imunita je individualna zalezitost. Prave pri covide je ten faktor casu velmi proti nam... ja mam protilatky velmi vysoke, pcr nikdy pozitivny nebol, len ma boleli oci, unava, ked chlapci mali covid a je to uz v oktobri...

poopsie
17. jan 2022

Ak chceš vedieť pravú hladinu protilátok, treba si dať spraviť test za 50 € z krvy zo žili...

autor
17. jan 2022

@poopsie popravde som si to dala spraviť len pre zaujímavosť. 50€ by som asi neobetovala

panelacikova
17. jan 2022

@poopsie máš to naopak.... z krvi zo žily..... a stojí to okolo 17 eur...

poopsie
17. jan 2022

@panelacikova tak mi pošli cenník, kde to akože robia za 17 €

poopsie
17. jan 2022

@panelacikova ešteže som nenapísala žyla😉

panelacikova
17. jan 2022

@poopsie v žiline to stojí dokonca 16 eur, ak si poistenec VZP. ak nie, tak ťa to stojí 19 eur. rozlišujú sa protilátky po prekonaní a po očkovaní. v prípade autorky jej stačí urobiť protilátky po prekonaní, čo stojí tých 16/19 eur. ak chce oboje, tak nech si to vynásobí dvomi...
no a nech sa páči, tu je stránka

https://klinickabiochemia.online/samoplatca/

kde je potrebné hľadať konkrétne tento údaj:
IgG – po prekonaní ochorenia 19€
IgG – po očkovaní 19€

to som ti pre istotu, keby si sa v tých laboratórnych hodnotách strácala 🙂

panelacikova
17. jan 2022

@poopsie mimochodom, každú chvíľu sú tu témy ohľadom cien, takže viem, že od 17 do max. 25 sa odbery pohybujú na celom Slovensku. jasné, ak chceš oboje, platíš dvojnásobok. je treba si zvážiť, či je človek očkovaný alebo nie. ak nie je, zbytočne si bude dávať robiť po očkovaní. rovnako dávať si robiť IgM je zbytočné, to svedčí o práve prebiehajúcej infekcii.

loliki
17. jan 2022

Buď rada, že žiješ. Nemôžeme mať všetci všetko. Niekto má covid, niekto protilátky, Ty máš zdravie, iní smrť. Tak si vyber. 🙂

mon1806
17. jan 2022

Neviem načo si dávate vôbec vyšetrovať protilátky keď je to chujovina jak traky je to len o tom ci sa v krvi ešte niečo nachádza to nič neprezradza o vašej BUNKOVEJ IMUNITE.... A áno keď ste raz prekonala covid určite máte v bunkovej imunite uložený tento vírus ktorý zareaguje ak sa sním stretne znova je to proste fakt ako pri každom inom virusovom ochorení čiže protilátky vám stoja za prd pekný deň

lelia
17. jan 2022

@poopsie napr. Novamed Banska Bystrica 20.-eur

viestta
Odpoveď bola odstránená
poopsie
17. jan 2022

Je krásne vyberať si z labákov vo veľkomeste, no keď žiješ mimo, máš smolu

erosmal
18. jan 2022

ja som bola minulý týždeň a mala som to zadarmo, nie som z velkomesta. ak ti všeobecný lekár indikuje vyšetrenie (moja bola ochotná) tak ak si poistenec UNION-u tak to zp preplatí. Dnes som volala o vysledok. Ale ako baby povedali nevedela mi ho doktorka nijak vyhodnotiť, dokonca moja dr. hovorila niečo úplne iné ako manželova...