Nemôžem nič jesť po vírusovej infekcii. Čo robiť?
Dobrý den,
Prekonala som nejakú zvláštnu covidovu vírusovú infekciu neviem možno to bol aj covid.neviem,nerobila som si testy. Každopádne bola som ub lekára ako na klavíri. Horúčky bolesť hrdla hnačka nauzea bolesti ladvin a sopel. Trvalo to týždeň. Myslela som že umriem. Ale nakoniec som sa z toho dostala na posledný deň som zjedla pizzu. . Na infekcnom mí dr povedal že mohol to byť aj covid. Keď toto skončilo. Tak som zistila že zrazu. mám hnačky ráno. Nemôžem nič zjesť. Po každom jedle najmä mase dokonca aj vo vode uvarene mi je zle. vývar nesmiem nič rybu vo vode nesmiem. Prakticky olejové nič. Mäso nic. Proteíny žiadne.
Konzultovala som to s internistom gastroenteorologom bola som na pohotovosti trikrat keďže nic nejem . Dali mi kapacky to je celé. Lenže ja nevladzem takto fungovať. Zobrali vždy krv moc stolicu urobili sono. Nič sa vôbec nenašlo.vyzeram ako zdravá a ja nič nemôžem jesť. Ale fakt že nič.
Neviem čo mám robiť. Keď vidím jedlo napina má. Už dva týždne. Nemôžem do seba nič dostať.
Vádí mi nemôžem si dát ani len proti bolesti hlavy nič. Je mi ťažko. Z toho už aj.
Gastroenteorolog mi povedal, že povírusová infekcia je normálna. Lenže ok. Ale ja nemôžem jesť. Mám bolesti hlavy závraty a toči sa mi svet. Pijem mineralku mám nízky tlak. Jem suchare a suché zemiaky. Keď si dan niečo iné hneď mám pocity na hnačku alebo mám kŕče v bruchu alebo žalúdku. Citim sa hrozne . Neviem čo ďalej.
to uz vyzera na psychosomatiku, treba normalne jest nie velke mnozstva ale jest, menej sa sledovat a skus hylak
po liekoch hnacky mozu byt
Pred 2 rokmi som mala niečo podobné.Dva týždne som mala vysoké teploty, napínalo ma, nevedela som jesť,aj do pitia som sa len nútila po troške,po glgoch.Po ústupe teplôt však nechutenstvo zotrvalo a na každom jedle som cítila pachuť a smrdelo mi.Zacala som ľahkými polievkami/kurací vývar cca 1 dcl s kúskom mrkvy, paradajková polievka na spôsob ako sa varila kedysi v škôlke/. Neskôr som už zjedla jednu polievkovú lyžicu zemiakovej kaše so šťavou z marhuloveho kompótu.Uzivala som probiotiká.Trvalo to cca mesiac, kým sa dalo povedať, že som jedla,nie iba udobkavala.Postupne sa to upraví ,len chce to čas.Prajem ti skoré uzdravenie.
@anonym_autor mala som otravu z mäsa. Horúčky vyše 40, hnačky aj zvracanie. Nejedla som nič niekoľko dní a potom dieťa. Začínala som v nemocnici šťavou z uvarenej mrkvy, potom stáva z uvarenej ryže. Dali mi to vo fľaške dojceneckej....a postupne potom mrkva, zemiaky, ryža....dieta. žiadne maso, vajcia a podobne. Bola som na PNke kým som nezačala ako tak jest. Proti hnačke su dobré čučoriedky.
@anonym_autor necitala som diskusiu na gastrofibroskopii si bola? Ja by som si nasadila enterol a helicid alebo nolpazu..... mala som cosi podobne ale po covide. Vyklul sa z toho zapal pazeraka. Stacil mesiac na helicide a nasledne mesiac na nolpaze a dalo sa to dokopy......tak to pouzivam uz qj po atb alebo infekcii s grcackou.....
@anonym_autor necitala som diskusiu na gastrofibroskopii si bola? Ja by som si nasadila enterol a helicid alebo nolpazu..... mala som cosi podobne ale po covide. Vyklul sa z toho zapal pazeraka. Stacil mesiac na helicide a nasledne mesiac na nolpaze a dalo sa to dokopy......tak to pouzivam uz qj po atb alebo infekcii s grcackou.....
@lb1984 áno mám to nasadené presne a nič
@anonym_autor mala som otravu z mäsa. Horúčky vyše 40, hnačky aj zvracanie. Nejedla som nič niekoľko dní a potom dieťa. Začínala som v nemocnici šťavou z uvarenej mrkvy, potom stáva z uvarenej ryže. Dali mi to vo fľaške dojceneckej....a postupne potom mrkva, zemiaky, ryža....dieta. žiadne maso, vajcia a podobne. Bola som na PNke kým som nezačala ako tak jest. Proti hnačke su dobré čučoriedky.
@anonym_d2c176 Pane Bože áno mám to podobne ale nie otrava z mäsa ale neviem asi po covide
Pred 2 rokmi som mala niečo podobné.Dva týždne som mala vysoké teploty, napínalo ma, nevedela som jesť,aj do pitia som sa len nútila po troške,po glgoch.Po ústupe teplôt však nechutenstvo zotrvalo a na každom jedle som cítila pachuť a smrdelo mi.Zacala som ľahkými polievkami/kurací vývar cca 1 dcl s kúskom mrkvy, paradajková polievka na spôsob ako sa varila kedysi v škôlke/. Neskôr som už zjedla jednu polievkovú lyžicu zemiakovej kaše so šťavou z marhuloveho kompótu.Uzivala som probiotiká.Trvalo to cca mesiac, kým sa dalo povedať, že som jedla,nie iba udobkavala.Postupne sa to upraví ,len chce to čas.Prajem ti skoré uzdravenie.
@anonym_54df3e áno probiotika jem ale žiaľ bez nejakého efektu neviem čo jesť keďže hladu jem. Som bez energie a v tychh teplách. Bojim sa že odpadnem
probiotiká určite. vyzerá to na úplne rozvrátenú črevnú mikroflóru…
@biba_18 jem jem aj nolpazu aj gaviscon a nič bez zmeny. .. nútiť sa musím nápit sa vody lebo má napina
@anonym_54df3e áno probiotika jem ale žiaľ bez nejakého efektu neviem čo jesť keďže hladu jem. Som bez energie a v tychh teplách. Bojim sa že odpadnem
@anonym_autor Skús navštíviť lekára.Mna tiež napínalo, ale dal mi tabletky Ak ich nebudeš vedieť užiť, sú aj čipky.

A nejaké probiotiká na úpravu si skúsila? Poprípade bylinkové žalúdočné kvapky