Nemôžem takmer nič jesť
Vzhľadom k mojej chorobe mám problém s prehltaním väčších kusov jedál - nemyslím obrovské kusy - ale dnes som sa napríklad dusila mesiačikom od mandarinky, čo zdravý jedinec prehltne ľavou zadnou. Môžem len jogurty, pudingy, ryžu - ale veľmi opatrne, jablká a grušky strúhané, prípadne krájané natenko, chlieb tak, že si ho namáčam do omáčky, alebo každé jedno sústo si musím pár minút podržať v ústach, kým nezmäkne. A tak potrebujem mixér alebo prístroj, do ktorého napríklad hodín spolu mäso, zemiaky, surovú mrkvu a brokolicu a ten mi to zmixuje, Vyjde síce z toho strašný maglajz, ale pre mňa bude aspoň bezpečný.Aj slané tyčinky môžem. Ale už som sa dusila malinkým kúskom mäsa, aj mrkvou. Ďakujem.Mám síce mts, ale aspoň kým dieťa nezmaturuje, nerada by som šla na druhý svet.
To bol taky výkrik len ? Nemusela si si potiahnuť s cigou to nema nic je to len fam
@anjika44 no dobre,treba sa prisposobit situacii. Vykaslat na to ze je to maglajz. Najest sa potrebujes. A jogurty a podobne sprostosti ti energiu a silu nedodaju. Ako doplnok stravy fajn.Takze len pekne mixuj maso zeleninu zemiaky,ryzu. Co ze je to maglajz,v bruchu to tiez tak je...nevabne to vyzera,ale nechuti o nic horsie ako ked si to das do ust po kusoch. Je to len o nastaveni. Viem co pisem. Dlhe roky som bola tiez obmedzena. Najprv pohybom,potom jedlom,psych.stav na prasky...Zabojuj,na konci tunela je svetlo,drzim palce.
Ak by ti to pomohlo v NOU Klenova je nutrična poradkyna.(pomozem ak treba kontakt)
Je mi ľúto čím prechadzas, ale kasli na to ako čo vyzera. Hlavne ked ti pomize mixovane jedlo, tak nerieš dizajn. Mixnut si to môžeš aj osobitne a zobnes si z toho na co mas chuť.nemusis zmiesat dohromady mäso zemiaky a zeleninu.
Drz sa a bojuj
@anjika44 ahoj. Poznáš i surové polievky? Je to veľmi výživné.. Kľudne mixuj.. Aj rôzne šalátové smoothies sú možné 😊 ak máš záujem, viem ta naviesť k informáciám o zdravej strave, ktorá by v tvojom prípade bola i vhodná 😊 prípadne ako sa liečiť, aké sú možnosti.. Neviem aký vážny stav máš, no podľa všetkého to nevyzerá jednoducho..
co tak pit iba zeleninove stavy ako liecebne .... tie maju dostatok zivin ... cvikla, mrkva, celer, petrzlen ... a zasaditu vodu Royal 9,4 ... pozri aj liecitela https://integralna-zdravoveda.webnode.sk/franti... ... a mnohych inych ...
@anjika44 Rozumiem ti, viem o čom píšeš a aké je to veľmi ťažké. Viem, čo by si dala zato, aby si sa mohla normálne najesť a nie iba rozmixované kašičky s čudnou chuťou. Niečo podobné som zažívala aj ja po operácii. Neviem ti vôbec poradiť bohužiaľ, ale prajem ti, aby sa stal zázrak a zlepšilo sa to. ❤
Ahoj, ake su prognozy?
k jedlam. lidl ma detske prikrmy, zopar a su aj pre dospeleho chutne, ozaj. mozno by si mohla skusit. a fajn maso prikrm totalne rozomlete mava aj dm. celkom si viem predstavit to osolit a zjest. asi to boli trapne tipy, ale lepsie mi nenapada. mozno mat v zasobe.
Detsky pristroj na prikrmy - parny avent mas? Napari to zeleninu pergektne,ze zostane vyborna plna chuti a farby, otocis nadobu a mixnes. Mne to chutilo od deti 🙂 cviklove, mrkvove veci su priam sladucke. Fakt ziadny maglajz. A nutribulet, kam si vies hadzat nadupane superpotraviny avokado,chia,lan,semena...plus klasika ovocie zelenina,listy. - to vsetko je mega prospresne pre tvoje zdravie. Vobec sa netrap mesiacikom mandarinky, buchni ju do mixera s vodou, a enonuno. malinove, bananove,kakaove mliecne koktaily... to si trosku nastuduj - recepty na smoothies. Drz sa!

A prosím tá, nie sme všetci v obraze, ale akú máš chorobu?