Hloh
Skvelá bylina na srdce.
️
Hloh
Skvelá bylina na srdce.
️ Jej plody, bohaté na flavonoidy, posilňujú tkanivá kardiovaskulárneho systému a odstraňujú jeho zápaly.
️ Pomáha rozpúšťať usadeniny lipidov, čím podporuje krvný obeh.
️ Rozširuje cievy, čím stimuluje krvný obeh.
️ Užíva sa pri liečbe vysokého aj nízkeho krvného tlaku.
️ Je to kardiotonikum pre všetky srdcové tkanivá.
Zužitkovanie vápnika Ca
VÁPNIK predstavuje minerál, ktorý sa vyskytuje v organizme v najväčšom množstve. Jeho soli tvoria látku, ktorá dáva kostre a zubom potrebnú pevnosť. Zlé ZUŽITKOVANIE VÁPNIKA môže spôsobiť krehkosť kostí, oslabenie nervov a spojivových tkanív. Výsledkom sú HEMOROIDY, KŔČOVÉ ŽILY, VRÁSKY, PRUH, PRELIAČINY močového mechúra, maternice, čriev a podobne. Správna funkcia tkanív, ich rast a regenerácia vyžadujú ROVNOVÁHU FOSFORA, VÁPNIKA a HORČÍKA. Vysoký príjem vápnika znižuje hladinu fosforu. Ak neprijímate organický vápnik z rastlín, môžu sa vám v tele tvoriť VÁPENATÉ USADENINY, KAMENE a KOSTNÉ OSTROHY.
Prebytok bielkovín spôsobuje ODVÁPNENIE
Bielkoviny sú nevyhnutné na to, aby vápnik zostal viazaný v kostiach, ale zasa jeho nadbytok má škodlivé účinky. Na druhej strane, čím viac jeme živočíšne bielkoviny, tým viac sa zvyšuje kyslosť telesných tekutín. Objavuje sa kyselina močová a mliečna ako vedľajší odpadný produkt metabolizmu. Organizmus zmobilizuje sily na vykompenzovanie prekyslenia tým, že VYŤAHUJE VÁPNIK z kostí. Jedna z dôležitých funkcií vápnika je udržiavanie vyváženosti medzi kyslými a zásaditými látkami. Výživa bohatá na tuky sťažuje VSTREBÁVANIE VÁPNIKA. Veľká spotreba mäsa a vyzretých syrov je kyselinotvorná a podporuje vznik OSTEOPORÓZY. Na druhej strane vyvážená rastlinná strava, ktorá obsahuje nevyhnutné bielkoviny pôsobí zásadito. Znižuje straty vápnika a má preventívny účinok proti osteoporóze.
Minerály ORGANICKÉHO pôvodu sú životne dôležité
ANORGANICKÉ minerály získané z tvrdej vody , MINERÁLOK a z DOPLNKOV stravy nedokáže telo dostatočne vstrebať. Nespracované látky sa začínajú usádzať v tepnách a na stenách čriev a tkanív. Telo ich nedokáže celkom vylúčiť a tak tieto nánosy časom spôsobujú množstvo ZÁPALOV a CHORÔB. V poslednom čase sú v móde takzvané POTRAVINOVÉ DOPLNKY vápnika, horčíka, draslíka, zinku a fosforu v tabletkách a tobolkách. Tieto ANORGANICKÉ MINERÁLY nie sme schopní zužitkovať. Naše telo potrebuje vápnik, horčík a fosfor, ale v ORGANICKEJ podobe prostredníctvom RASTLINNEJ STRAVY.
RASTLINY sú schopné absorbovať ANORGANICKÉ minerály získané z pôdy a premeniť ich pomocou fotosyntézy NA ORGANICKÉ. Takto upravené sa rýchlo dostanú do buniek, kde plnia dôležité funkcie. ORGANICKÝ FOSFOR nájdeme vo všetkých strukovinách, napríklad bôboch, bielych fazuliach a šošovici. Ďalším zdrojom fosforu sú celozrnné obilniny, prírodná ryža , mandle, arašidy a vlašské orechy. Chudé mäso, bielok a prírodný, chemicky neupravený syr obsahujú tiež fosfor. VÁPNIK je v maku, sezamových semienkach, sójových bôboch, mandliach, syre a tvarohu. HORČÍK sa nachádza v slnečnicových semienkach, kakau, vlašských orechoch a hrachu.
Ahojte mamičky. Uvítali by ste niečo také ako liečivá, zdravá strava? Zmes organicky pestovanej sušenej zeleniny, obilnín, orechov, semien, listov a bylín. Myslím hotové jedlá vo forme práškových zmesí v bio kvalite absolútne bez chémie, bez konzervantov, stabilizátorov, aróm, sušené bez síry. Čo si o tom myslíte? Dobrá voľba ako deťom, prípadne i sebe dopriať zdravý obed, večeru a urýchliť si varenie, ak máte náročný deň? Prípadne sa vyhnúť kupovaniu bagiet a denných menu v práci.. Iba zalejete vodou a máte plnohodnotné výživné jedlo.