icon

Nepríjemná sestrička kvôli synovej pozitivite

kamatopo
8. feb 2022

Môj syn je opäť pozitívny po troch mesiacoch. V robote bol na smene s pozitívnym. Hneď si spravil pri príznakoch test (pozitívny výsledok)a nahlásil sa na pcr. Dnes voláme sestričke skrz PN a tá tak na mňa vyletela ,že čo robíme keď sme znova pozitívni. Či si ruky neumyvame ,alebo nedodržujeme nariadenia? Ako by sme to prekryli keď nám nebudú dávať pn. No ostala som ako prikovana bez slova či dobre počujem. Nikam nechodíme, naozaj len robota a dom. Že má syn slabé protilátky to neovplyvní. Proste to nemožmé dostať dvakrát lebo inak rozdrazdime sestričku???? V novembri ani PN si nedával ,prekryl si to dovolenkou. No čo vy na to?

Strana
z3
jana_eyre_2
Autor odpoveď zmazal
jana_eyre_2
9. feb 2022

Tak prepáč @kamatopo nevedela som že to bolo tak že ste sa snažili volať všetci a že máte rovnakého doktora 😉

simca06022011
9. feb 2022

Inak je bežné ze rodinni príslušníci sa navzajom vozia k dr, vybavujú papiere chorému atd... Nechapem tie debaty o tim 😂🤦🏻‍♀️ koľko žien tu v témach za roky riesilo ze s nimi nejde otecko k lekárovi s deťmi, ked som chodila s dcerou k dr, cakarne boli plne rodinnych príslušníkov co kazda mama si dotrepala manžela a ked nie tak urcite mamu a otca. Casto vsetkych. Rovnako v ambulanciách vacsina ludi v čakárni je tam pekne s doprovodom, ci chlapi/zeny, obvolavaju vsetci vsetko... Ziadna rarita.

kamatopo
autor
9. feb 2022

@jana_eyre_2 to nevadí. Dva dni sme tam volali. No čo už, kolegyňa má doktorku ku ktorej keď sa nedovola má mail ktorý vybavuje po ordinácii a jednotlivo obvolava pacientov. Je to naozaj o lekárovi a ako si to vie zmanazovat. Ale nakricať na niekoho? tak to mi nedalo nedať to sem.

jana_eyre_2
9. feb 2022

@kamatopo posledné roky čo počúvam príbehy z jednej aj z druhej strany (lekárov aj pacientov) tak mám dojem že ľudia už stratili úplne súdnosť a vrieskaju po každom, predpodrazdeni sú už všetci a je jedno o čo vlastne ide.. je to už ako taká ponorka, všetkým to už strieľa z hlavy 🤯 aj neopodstatnene..

kamatopo
autor
9. feb 2022

@simca06022011 veď o tom je rodina. Nám keď operovali dcéru na Kramároch doktor aj napriek veľkým obmedzeniam dovolil aby sme s manželom boli pred operackou dvaja. To by som sama nedala.

lienkaklaris
9. feb 2022

@bluka2 nuz mate dobru imunitu. My sme od zaciatku epidémie nemali a teraz sme dostali po 2 rokoch. Deti priniesli zo skolky. Takze nikdy nehovor nikdy.

sccarlet
9. feb 2022

@kamatopo jooj no keď máte dom a nebol práve nablizku-ok. Postrehla som že je dospelý pracujúci a že si za neho volala, ale ok vysvetlila so že ste sa všetci snažili dovolat a že máte celá rodina rovnakého lekara. Teraz to poznáme všetci že dovolať sa lekárom je ťažké. Iná situácia je odvoz či doprovod k lekárovi, resp. Vybavovanie operácie či predoperačnych vyšetrení, tam je to samozrejme že človek večsinou ide s niekym.
A téma mamahotel, ja som nenapísala že po 18 treba dieťa vyslať do sveta, a už mu s ničím nepomoct. Ale že niektorí sa pozabudnu a ani im nedochadza že keď už žijú s rodičmi tak sa treba podieľať na chode domácnosti, platbách, vybavivackach a nie si žiť 10rokov po vyške ako 15rocny chalan ktorého mamka opiera. A ešte sa
s tam tak zžijú že aj keby majú vážny vztah tak niesu už schopní ani ochotní osamostatniť sa.

kamatopo
autor
9. feb 2022

@sccarlet nuž každá matka a myslím aj toho 40 sa zľakne keď jej dieťa zavolá že má covid. Proste film pred očami. A to je to najmenej obvolat doktora. Či kúpiť lieky a zaniesť. Ale ako som už písala sú tu rôzne komenty čo hneď vo všetkom vidia mamahotel a maznáčika. Možno som mala trošku inak formulovať nadpis diskusie. No pri mojej včerajšej vývrtke, ktorú som zažila som sa musela niekde vyliať. 😂 Ale už som predychala a ako čítam bežná vec.

bluka2
9. feb 2022

@lienkaklaris určite, ako písal niekto pred nami, myslím, že aj na psa príde mraz a nejaká mutácia zrejme raz na nás...
Ako ste to prežili?

cacianka
9. feb 2022

@kamatopo veeeeľa ľudí má problém čítať s porozumením, vypichla si neprimeranú reakciu sestričky a baby útočia akého máš neschopného syna. 🤦Diametralne odlišné témy.
Ja tiež veľa veci vybavujem partnerovi, aj jeho rodičom, ale to neznamená že sú neschopní. Oni sú ústretoví ku mne v iných veciach a tak ja poriesim čo ide lepšie mne a viem sa lepšie či rýchlejšie orientovať. Pomáhame si ako rodina ale aj iní blízki ľudia. A o tom to je.
Kolegyňa tiež zažila veľmi nepríjemnú, až príliš hnusnu reakciu. Volala sestričke, že sa chce objednať na konzultáciu, lebo potrebuje riešiť štítnu žľazu.v sekunde na ňu vybehla, že to má rakovinu v ťažkom stave a je to jej vina, lebo sa dala očkovať. Zostala v takom šoku, že nestihla reagovať. Ja by som jej už tak naložila, že by sa 3 dni nespamätala.

1sally12
9. feb 2022

Len mimo témy - u nás doma keď sme boli pozitívni, tiez volala mama ze všetkých troch, teda aj za mňa. Čo je na tom?🤦‍♀️ veď chodíme k tej istej lekárke. A to sa tiež dovolala až na nejaký siedmy krát.

eeffka
9. feb 2022

@kamatopo nuz a preco si jej sucho neoznamila ze ona tu PN platit nebude tak nech sucha nohami ? A kedyze vystudovala za MUDr ked urcuje kto ma a kto nie narok na PN? Co si nechas to dostanes.

kamatopo
autor
9. feb 2022

@eeffka ja som bola v takom šoku že som doslova hľadala slová v hlave aby som si logicky poskladala čo ťa žena rieši. Až keď človek položí začne uvažovať. No čo riešime iného lekára pre všetkých. Je nás dokopy 5 tak nech si potom sestrička steká po tých dôchodcoch čo nemajú inú možnosť🤦

kamatopo
autor
9. feb 2022

@1sally12 my keď sme boli pozitívny v novembri všetci tak som nahlasova 5 ľudí. Maródky ,pecka, lieky,hospitalizaciu no proste všetko. U nás je to tak že lekárov prevažne riešim ja. Tak dáko to u nás funguje. Manžel zas poistky, servis áut.

1sally12
9. feb 2022

@kamatopo no veď to. Neviem čo sa tu poniektorí pohoršujú. A navyše mi to padlo aj dobre, ja aj otec v horúčkach, mama bez jediného príznaku. Ešte aj dovolať sa bolo komplikované.

Strana
z3