icon

Nesúhlasím s extrakciou

smartik11
4. apr 2021

Dobry den,mam otazku na ortodentistu,dcery nosili strojceky fixne, od roku 2016, minuli rok im boli snate a momentalne maju nocne,silikonove,p.Dr.nam povedala na zaciatku ze vyrovnanie zubov trva od 3 do 5 rokou, zuby maju uz rovne,jedine co p.Dr.prekaza su ich zuby mudrosti ktore zrejme uz nevyrastu,kedze nemaju miesto mam vsetky rongeny od zaciatku takze to sledujem a ziadna zmena, a preto by som rada uz ukoncila navstevy u p.Dr kedze hodievame teraz kazde 3 mesiace, a ziadna zmena co sa tyka osmiciek.Ked som sa opytala kedy to ukoncime ,odpoved bola pokial im nedam odstranit osmicky,moja odpoved je ze nesuhlasim s extrakciou kedze nevidim dovod.Mozete mi poradit ako dalej?Dakujem za kazdu odpoved.

Strana
z2
dankakuc
9. apr 2021

Dcére síce strojček nenosila, ale dolné osmičky jej vybrali pretože sa začali tlačiť von a začal ju bolieť celý chrup. Presne ich na snímku mala takto ako vaša. Náš dr. povedal, že horné sa ako tak vytlačia aj keď krivo smerom do líca, ale spodné budú tlačiť do sedmičky lebo nemajú miesto pre a budú kriviť ostatné zuby. Bolo to rýchle a hojilo sa jej to rýchlo . Robil jej to zubný chirurg a to otvorené ďasno jej zašil.

smartik11
autor
10. apr 2021

@zuvelyn dakujem za odpoved

smartik11
autor
10. apr 2021

@simca06022011 dakujem za radu

smartik11
autor
10. apr 2021

@dankakuc dakujem za radu a ak mozem sa opytat kde konkretne ste boli u chirurga a kolko ste platili?

marlent
10. apr 2021

No takto...ja mam zubu mudrosti prerezane tak na 1/10 nerasru mi kolmo ale vodorovne....jeden zubar ze vybrat...moj tatino to mal rovnako a hpvoril ze tiez si to dal vybrat ale ze to bol brutal..vravim teda istp noe...
Zmenila som zubara pytam sa ho na nazor..a hovori ze by ich nevytahoval kym nerobia problemy nebolia tak isto nie...medzicasom mi museli vytrhnut jeden zub a "vdaka" tym krivym mudrosti mi potlacoli ostatne zuby tak ze sa diera stratila a zub mudrosti prebral akoby poziciu posledneho zuba pred tym...takze mi usetril na korunke..

smartik11
autor
10. apr 2021

@marlent Dakujem za radu

xsandrax
10. apr 2021

@smartik11 inak mne keď ich vyberali, tak ma uspali, lebo v ordinacii by sa to asi nedalo 🤭

dzina007
10. apr 2021

ja som priklad toho ze ked narastu osmicky moze byt vsetko v haji...
Nosila som strojcek snad celu strednu skolu. Mala som krasne rovne zuby. Ale v dospelosti ako mi narastli 8ky sa zuby komplet stlacili spat a dokrivili. Moj novy zubar mi nechce ani verit ze som nosila fixny strojcek.

danieli
10. apr 2021

Podobny snimok mal manzel, spodne osmicky sa mu ohlasili po 30-ke a museli von, lebo tlacili na zvysne zuby😟

smartik11
autor
11. apr 2021

@dzina007 dakujem za odpoved

Strana
z2