Netypický začiatok Crohnovej choroby?
Ahojte, chcem sa spýtať je tu niekto komu začal Crohn netipicky? Čiže žiadne veľke bolesti, hnačky niekoľko krát do dňa a podobne.
@anonym_autor Ja žiadne hnačky,-ani bolesti. Raz za čas som cítila slabšiu bolesť vpravo dolu myslela som si,že slepák alebo vaječnik nikdy som s tým dr.nešla.
@gaaaa A potvrdili vám ju následne?
Až keď ma operovali z histologie zistili že je to crohn. Dovtedy mi nemohli zistiť čo mi je. Operovali ma na gynekologii že vaječnik cysta a z cysty to bol crohn.
@gaaaa Mňa začalo jemne pobolievať práve v tej oblasti a ide to občas aj niššie ako je slepé črevo. Mám SIBO a toto sa najnovšie objavilo, obávam sa. Človek všade číta že hnačky niekoľko krát do dňa a podobne. Ako vám je teraz? Žijete normalne ako predtým?
@gaaaa Mňa začalo jemne pobolievať práve v tej oblasti a ide to občas aj niššie ako je slepé črevo. Mám SIBO a toto sa najnovšie objavilo, obávam sa. Človek všade číta že hnačky niekoľko krát do dňa a podobne. Ako vám je teraz? Žijete normalne ako predtým?
@anonym_autor Ja som hnačky nikdy nemala mávam skôr zápchy. Som už dva krát operovaná bohužiaľ keďže mám ťažšiu formu crohna.Po prvej som dlho ani nevedela že mám crohna a po tejto druhej od r.2021 sa necítim niekedy moc dobre. Ale u každého to je individuálne.
@anonym_autor Ja som hnačky nikdy nemala mávam skôr zápchy. Som už dva krát operovaná bohužiaľ keďže mám ťažšiu formu crohna.Po prvej som dlho ani nevedela že mám crohna a po tejto druhej od r.2021 sa necítim niekedy moc dobre. Ale u každého to je individuálne.
@gaaaa To ma veľmi mrzí. Mne sa ta stolica strieda, asi kvôli SIBU. Ďakujem za odpoveď.
@sofsa mne ho nediagnostikovali, mňa len začalo pobolievať v pravom podbrušku a tak som sa spýtala či niekto nemá netypického crohna, zatiaľ mám potvrdené SIBO, chudnem, asi budem meniť doktora lebo mám pocit že nič moc... Môžem sa spýtať tie stenózy vám vidno cez brušnú dutinu? Vlnovité posúvanie čreva?
@sofsa čítala som že pri chudých ľudoch to vidno, keď sa to črevo snaží pretlačiť obsah ďalej cez zúženinu, tak preto som sa pýtala či to u vás je aj vidno, alebo nie.
@anonym_autor mne sa vyhodila brutálna žihľavka na stehne
@anonym_autor mne sa vyhodila brutálna žihľavka na stehne
@anonym_71a78f nič okrem žihlavky ste nemali?
@anonym_71a78f nič okrem žihlavky ste nemali?
@anonym_autor toto bol prvý príznak. Až potom hnačky, zápal, koliky 🙄

@anonym_autor Ja žiadne hnačky,-ani bolesti. Raz za čas som cítila slabšiu bolesť vpravo dolu myslela som si,že slepák alebo vaječnik nikdy som s tým dr.nešla.