Nevoľnosť, pocit na vracanie a na odpadnutie po doužívaní antibiotík
Ahojte, brala som ATB 5 dní.. Počas užívania ATB som brala Ozzion, Lagosu a probiotiká. ATB som prestala užívať vo štvrtok. Ale od štvrka mi nie je dobre. Je mi stále na vracanie nonstop, bolesti žalúdka, pálenie, bolesti brucha, pocit celkovej nevoľnosti a slabosti, mám únavu, točí sa mi hlava, akoby ma bolel celý človek. Nemám na nič energiu. Stále beriem probio, lagosu a Ozzion 2x denne po 20 mg. Stolicu mám, nie každý deň, ale každý druhý deň. V piatok som si dala robiť odber v Unilabs a všetko mám v poriadku - celkový KO je ok, aj pečeňové testy, pankreas, hemoglobín, bilirubín, CRP v poriadku. Neviem, čo mám robiť, aby som sa dala dokopy. Máte niekto podobnú skúsenosť? Čo by ste mi odporúčali? Čo vám pomohlo? Na gastro idem v stredu.
@anonym_autor keby mne je tak ako opisujes, idem k obvodnému.. určite nie je v poriadku, to ako sa cítiš
@anonym_autor tak tomu hovorím šťastie, ja som na gastro s nevoľnosťou čakala 3 mesiace. Voľný termín skôr nebol. Takže len vyčkať na gastro. Ja som hneď na prvom vyšetrení musela na hadicu, robili to úplne každému novému čo prišiel. Neviem, či to je už dajaky zvyk u tých gastro doktorov. Mne zistili žlčník.
@anonym_8f4805 mam kontrolu na gastre planovanu, na endoskopii som bola koncom januara, v poriadku. Len mi brali este odbery a mam prust teraz na kontrolu.
Ja som laik, ale teda pri problemoch ktore opisujes by som nejedla nic, alebo len ryzu, varenu mrkvu a max banany. Zaroven by som si nasadila mastichu okamzite, kupila si zaludocne kvapky. Tak sa to vola “Zaludocne kvapky”.
A neodid z toho gastra bez poriadneho vysetrenia, mali by ti podla mna urobit gastrofibroskopiu. A ked nic nenajdu, daj si robit testy na SIBO. Kukni si aj na pribalovy letak atb, ake tam ma vedlajsie ucinky, mozno ti to napovie. Aj zaludocny vred ma napadol, ale snad to nie.
Ja som laik, ale teda pri problemoch ktore opisujes by som nejedla nic, alebo len ryzu, varenu mrkvu a max banany. Zaroven by som si nasadila mastichu okamzite, kupila si zaludocne kvapky. Tak sa to vola “Zaludocne kvapky”.
@liv1 mam iberogast, ten beriem ked je velmi zle. Nejem nic mastne, ani nic vyprazane, iba skor polievku - vyvar, mam suchare, suchy rozok, suchy chlebik, banan netolerujem - mam z neho krce.
A neodid z toho gastra bez poriadneho vysetrenia, mali by ti podla mna urobit gastrofibroskopiu. A ked nic nenajdu, daj si robit testy na SIBO. Kukni si aj na pribalovy letak atb, ake tam ma vedlajsie ucinky, mozno ti to napovie. Aj zaludocny vred ma napadol, ale snad to nie.
@liv1 gastroskopiu mi robili koncom januara, teraz mi ju znovu neurobia. Mala som tam helicobactera na jeden krizik. Preto mi dali tie ATB, ale vobec som ich netolerovala, bolo mi velmi zle. Tak som im volala a ze ich mam prestat ihned brat a pockat do kontroly.
@liv1 mam iberogast, ten beriem ked je velmi zle. Nejem nic mastne, ani nic vyprazane, iba skor polievku - vyvar, mam suchare, suchy rozok, suchy chlebik, banan netolerujem - mam z neho krce.
@anonym_autor ale ak ti je tak zle, tam sa mohlo kludne nieco domrvit aj za ten kratky cas. Neviem si predstavit ako by zistili co ti je, ak by tu hadicu nespravili 🤷♀️. Ale tak ja nie som doktor, snad urobia co treba. A na helicobaktera si sprav mastichovu kuru, to by som sa len opakovala..

@anonym_autor tak tomu hovorím šťastie, ja som na gastro s nevoľnosťou čakala 3 mesiace. Voľný termín skôr nebol. Takže len vyčkať na gastro. Ja som hneď na prvom vyšetrení musela na hadicu, robili to úplne každému novému čo prišiel. Neviem, či to je už dajaky zvyk u tých gastro doktorov. Mne zistili žlčník.