icon

Nevydržateľná svalovica: Ako zmierniť bolesť a kedy navštíviť lekára?

Včera o 04:06

Ahojte, poraďte mi, prosím. Muž bol v utorok s kamošmi vynášať nábytok. Vrátil sa so svalovkou, ktorá dodnes neustúpila, naopak sa zintenzívnila - ľavú ruku už nevie vystrieť pred seba, tak ho bolí. Najviac bolestivé to má pri lakti zhora aj zdola a zdola pri ramene. Skúša si tie body stláčať, ale nepomáha mu to. Aká masť by mu mohla pomôcť? A keď nepomôže, kedy navštíviť lekára?

anonym_25cf7b
Včera o 04:35

Paralen si neskúšal dať?

anonym_e6a7ee
Včera o 05:09

Dobrý je ibuprofén a teplý kúpeľ

dorizzz
Včera o 05:10

Taka dobra svalovica moze trvat aj tyzden. Acylpirin, paralen, teply kupel, masticky nejako velmi nepomahaju

anonym_4989c5
Včera o 05:20

Aj magnezium by mu mohol pomôcť

autor
Včera o 05:29

@anonym_autor Všetkým ďakujem za radu.

milmiu
Včera o 05:46

Treba jednoznacne paralen, teply kupel tiez vie velmi dobre pomoct a dala by som aj magnezium. Musi len vydrzat

zuzka1.
Včera o 05:49
@anonym_autor

@anonym_autor Všetkým ďakujem za radu.

@anonym_autor aspirin alebo acylpyrin, horuca vana, magnezium, ak je to taky extrem, tak normalne krem ibalginovy alebo lioton

anonym_1e43b0
Včera o 05:59

Posledná svalovica sa ma držala 8 dní, keď som šla skoro po pol roku do fitka, takže môže ho to bolieť. Okrem vyššie spomenutého, treba to rozhýbať čo najskôr a nie stonať nad tým, že to bolí ako malé dieťa.

aalt
Včera o 06:02

Ten horuci kupel mal byt hned v utorok, teraz uz nebude mat velky vplyv. Uz musi vydrzat. Mohlo by pomahat to rozhybavat.

ivicatolic
Včera o 06:22

@anonym_autor kŕče spôsobuje nedostatok horčíka, doplniť

simsalabim
Včera o 06:40

@anonym_autor a je to urcite svalovica? Nomohol si tam nieco natiahnut, nejake slachy?

sissy27
Včera o 06:53

@anonym_autor bud je tvoj muz extremna padavka alebo to nie je svalovica, ale nieco si poskodil. Ved kolko toho nabytku vyniesol?
Po sportovom vykone je horuci kupel uplna blbost, naopak, ma to byt ladovy kupel / sprcha, k tomu magnezium, ale tak na to je neskoro po 3 dnoch. Teraz nech si da normalne nieco od bolesti s protizapalovym ucinkom a nech porozmysla nad tym, akym sposobom ten nabytok dvihal a nosil, lebo to na svalovicu nevyzera.

anonym_eaf21d
Včera o 07:08

@anonym_autor flektor.. ja som tak skladala skriňu, manzel bol po operacii .. pomohol mi flektor .. mala som aj teplotu svalovu horucku ..bolo mi hrozne .. bolestive miesta potierat thajskou masťou alebo rovno flektor voltaren

ibrunova
Včera o 07:20

Na svalovicu sa práveže odporúča studená sprcha, nie horúci kúpeľ.. Po dlhých behoch chlapi skáču do studeného potoka, nie do horúcej vane. Skúste paralen a ak neprejde, tak ta má niečo skôr presilené. Dala by som flektor alebo nejakú inú podobnú masť.

stellarstar
Včera o 07:22

Magnézium

anonym_944d9c
Včera o 07:39

Otazka, ci je to svalovica, alebo ci si to nenatiahol, ci nenatrhol, ak to bolo tazke a nebol rozcviceny. Nechat v klude par dni, ci to nepovoli. Su na to masazne gely, alebo kremy proti bolesti. Ak nie, tak k dr. Moze skusit aj tu horucu vanu, pripadne si dat aj studenu sprchu, co zaberie skor.

tundra
Včera o 07:45

S najväcsou pravdepodobnostou, si natiahol slachy na ruke.Pri pretazeni ruky a bolesti v oblasti lakta,hovorime o tenisovom a golfovom lakti.
Rekonvalescencia trva velmi dlho.Pozri videa na cvicenie a skus natierat voltarenom.Mne na to dal lekar masticku za par frankov,operaciu podstupuje cca.4% postihnutych.Mne trvalo rok,kym sa dostal do normalu.Prajem skore uzdravenie🍀

anonym_c142e1
Včera o 08:17

@anonym_autor guajacuran. Inak vieš, že zo svalovice môžeš až zomrieť? Rhabdomyoliza. Poznala som jedného, čo na to zomrel, vážne.

missviolet
Včera o 08:50
@tundra

S najväcsou pravdepodobnostou, si natiahol slachy na ruke.Pri pretazeni ruky a bolesti v oblasti lakta,hovorime o tenisovom a golfovom lakti.
Rekonvalescencia trva velmi dlho.Pozri videa na cvicenie a skus natierat voltarenom.Mne na to dal lekar masticku za par frankov,operaciu podstupuje cca.4% postihnutych.Mne trvalo rok,kym sa dostal do normalu.Prajem skore uzdravenie🍀

@tundra suhlasim, mne to tiez znie ako ukazkovy tenisovy a golfovy laket. S tym boli aj zuby si umyvat ci drzat vidlicku... mne pomohlo nosit docasne elasticku bandaz, vela magnezia, d3, B6 a B12

ik70
Včera o 12:10

Mne zabral Ibalgin a muay krém

autor
Dnes o 03:32
@tundra

@tundra Vôbec nám nenapadlo, že sa nemusí jednať o svalovku. Ďakujem za info, skúsim pohľadať aj tie videá.