Nevysvetliteľné zabehnutie u staršej osoby
Dobry den, chcrm sa len spytat, ci nemate niekto podibnu skusenost. Babke sa uz viac krat, v priebwhu rokov stalo, ze je zabehlo bez priciny. Ale to az tak, ze keby nebol niekto na blizku nechyti dych vobec. Vtedy pride az k uniku mocu. Vseobecna sa s tym este nestrwtla a poslala ju na orl. Tam nic nezistili. Twraz nevieme co dalej
netreba to podceňovať – najmä ak ide až o stav, keď sa babka nevie nadýchnuť a dôjde k úniku moču. To už môže znamenať krátkodobú stratu vedomia alebo vážnu poruchu dýchania.
Možné príčiny - neurologicka porucha - Vyšetrenie: neurológ, EEG, CT alebo MR mozgu
Srdcová príčina (porucha rytmu):, náhle prestanie dýchania, kolaps, krátku stratu vedomia, následný únik moču Vyšetrenie: kardiológ, EKG, Holter monitorovanie
Laryngospazmus (kŕč hlasiviek)
Synkopa (náhle odpadnutie)
Opakuje sa to? Trvá to dlhšie než pár sekúnd? Babka zmodravie? Volajte i záchranku.
Nahrať alebo spísať, ako dlho to trvá, či je pri vedomí, či má kŕče, ako rýchlo sa spamätá, či si to pamätá.
Únik mocu naznačuje, že nejde len o „zabehnutie“, ale o stratu vedomia alebo neurologický problém.
Starší ľudia to majú. môj otec to mal pravidelne. Obehali sme všetky vyšetrenia, nič.

Ale zabehne jej slina asi nie? Proste prichlopka sa jej nezavrie spravne a vbehne jej tam slina a toto sposobi.. stalo sa aj mne asi 2 x a myslela som si, ze nastala moja posledna minuta.. proste hlupa nahoda zleho prehltnutia a nadychnutia a nespravne zatvorenej prichlopky