Nevysvetliteľné zabehnutie u staršej osoby
Dobry den, chcrm sa len spytat, ci nemate niekto podibnu skusenost. Babke sa uz viac krat, v priebwhu rokov stalo, ze je zabehlo bez priciny. Ale to az tak, ze keby nebol niekto na blizku nechyti dych vobec. Vtedy pride az k uniku mocu. Vseobecna sa s tym este nestrwtla a poslala ju na orl. Tam nic nezistili. Twraz nevieme co dalej
netreba to podceňovať – najmä ak ide až o stav, keď sa babka nevie nadýchnuť a dôjde k úniku moču. To už môže znamenať krátkodobú stratu vedomia alebo vážnu poruchu dýchania.
Možné príčiny - neurologicka porucha - Vyšetrenie: neurológ, EEG, CT alebo MR mozgu
Srdcová príčina (porucha rytmu):, náhle prestanie dýchania, kolaps, krátku stratu vedomia, následný únik moču Vyšetrenie: kardiológ, EKG, Holter monitorovanie
Laryngospazmus (kŕč hlasiviek)
Synkopa (náhle odpadnutie)
Opakuje sa to? Trvá to dlhšie než pár sekúnd? Babka zmodravie? Volajte i záchranku.
Nahrať alebo spísať, ako dlho to trvá, či je pri vedomí, či má kŕče, ako rýchlo sa spamätá, či si to pamätá.
Únik mocu naznačuje, že nejde len o „zabehnutie“, ale o stratu vedomia alebo neurologický problém.
@mirkasan neurológia - nervovosvalove och.
@mirkasan Gastro, alebo endokrinologia.
Starší ľudia to majú. môj otec to mal pravidelne. Obehali sme všetky vyšetrenia, nič.

Ale zabehne jej slina asi nie? Proste prichlopka sa jej nezavrie spravne a vbehne jej tam slina a toto sposobi.. stalo sa aj mne asi 2 x a myslela som si, ze nastala moja posledna minuta.. proste hlupa nahoda zleho prehltnutia a nadychnutia a nespravne zatvorenej prichlopky