Nie je niečo vo vzduchu spôsobujúce bolesti brucha?
Neviem či to tiež tak máte. Strašné bolesti až krče v bruchu a hnačky. Veľa ľudí má takéto ťažkosti.
Od septembra do februara budeme dychat vzduch s virusmi, ako kazdy rok. Mam momentalne covid.
@janai1 Nechápem čo presne je hlúposť? Ešte si nepočula, že sa môže šíriť vírus aj vzduchom? Je to úplne bežné a hovorí to x infektologov.
Ved vsetci vieme, ze sa virusy siria vzduchom, sama to vies. Tak preco sa pytas, ci je zasa nieco vo vzduchu. Ved evidentne je, ked si dostala hnacky. Ci chces nazov virusu vediet?
😂 nie. Kde vznikla táto hlúposť, že každý deň sa tu niekto pýta či je niečo vo vzduchu
@deti95060810 Dúfam, že nie teraz sa to už prejavuje aj takto. Je to možné. Predtým boli príznaky iné.
Áno, vírusy so v šíria vzduchom, takzvanou kvapôčkovou infekciou, ale keď si blízko zdroja (vhoreho cloveka). To nie je že vírus si poletuje 24 hodín v lufte. Ja neviem kde na tieto blbosti chodíte? Tebe nič nehovorí jedenne, daždivé, sychravé a chladné počasie že najľahšie človek ochorie?
Môže to byť crevná chrípka, môže to byť covid-aj ten je vírusového pôvodu. Vírusové ochorenie neznamená len chrípku, je ďalších xy ochorení.
Moja dcéra má nejakú črevnú chrípku s otrasnym priebehom, tak nanic jej ešte nebolo a kopa ludi okolo tiež.
@stanulienkat ale ked chodis medzi ludi nikdy nevies kto je prenasac, kto je infekcny, moze, nemusi mat priznaky. Takze s miernou nadsadzkou sa da povedat "furt je nieco v lufte" a ani nevies kedy ti niekto podaruje svoj biologicky material.
Zase plno infektologov :D Áno, vírusy a baktérie lietajú vo vzduchu. S každým jedným nádychom vdychuješ miliony baktérií.
Dostať sračku "zo vzduchu" je totálna blbosť, jedine, že dáš nos k prdeli toho, čo má infekčnú hnačku a budeš dýchať. Hnačkové vírusy sa väčšinou (ale nie vždy) šíria fekalno-oralnou cestou. Dychove virusy a bakterie, sa zas väčšinou prenašaju kvapôčkovou infekciou, ale tiež to nie je tak, že v šamorine chory typek kychne a ty sa z toho nakaziš v petržalke. Aby choroba prepukla (a tvoja imunita tie bakterie nezrušila skôr, ako sa stihnú usadiť), musí tých baktérií byť kvantum.
Ono v podstate samotné baktérie ani nie sú problém, nič nám nerobia. Len to, čo ich bunky vylučujú ako odpad, to nám škodí. Inými slovami, keď sa v tvojom tele bakteria vykaka, tak vtedy si chorý.
@viestta Presne tak, nechcel som veriť, koľko ľudí si po hajzli neumýva ruky, no poslednú dobu som často u doktora (s manželkou)... a proste dzedo vyjde z hajzla, ani si ruky neumyje, len kľučky obchyta. No a takto sa to šíri.

Vo vzduchu nelietaju bakterie a nesadaju na ludi.🙄 Tieto stupidne dotazy. Je chripkove obdobie.