Niečo na pamäť a koncentráciu pred štátnicami
Ahojte, prosím Vás čo je účinné na pamäť a koncentráciu mesiac a pol pred štátnicami? Samozrejme som sa pripravovala aj po minulé roky, ale v byte sa neviem vôbec sústrediť, plus nejaké decko sa učí hrať na harmonike. Tak si viete predstaviť....
Neustále opakovať. Písať si. Pustiť si klasickú hudbu na učenie. Rozprávať si nahlas a chodiť pri tom. Napísať si zoznam otázok a odškrtávať. Mne pomáha učenie v noci, vtedy ma nič nerozptyluje. Cez deň mi to veľmi nejde.
Doplnok neporadím, ale mne veľmi pomohlo meniť prostredie, učiť sa v knižnici prípadne kaviarni ak ti nevadí okolitý ruch 🙂
Ja pravidelne tetaz vidím jedno dievča, ktoré sa učí (skripta, poznámky, zošity okolo nej) v parku v takom altánku. Je tam ticho, prijemne, môžeš skúsiť toto. Ja som tiež sa učila vonku aj na maturity, aj potom na štátnice. Je to zároveň aj prechádzka, aj pokoj v prírode.
Ja jsem brala DMAE - pomohlo mi to se rychleji ucit + si vice pamatovat, ale je treba s tim zacit dopredu, prvni dny mi prislo, ze muj mozek cte rychleji nez moje oci, pak se to upravilo a na energii guaranu. Oboji volne prodejne v lekarne 🙂
Tebocan, čisté Ginko Biloba, na predpis, idealne 240mg, hneď do týždňa budeš cítiť sustredenie, pamätať si
odporucam rayzzer, ten vie pomôct s pamätou aj so sustredenim a doda aj energiu

hlavne pokoj pravidelny pohyb a spanok, ziadne extremy typu energetaky. to ta zlozi