icon

Nízky ferritín a únava: Pomáha železo?

Dnes o 09:26

Prišli mi výsledky a ferritín mám 8, hemoglobín 128. Lekár povedal, že anémiu nemám, len zásoby železa sú nízke. Posledné mesiace som však stále unavená, padajú mi vlasy a pri rýchlejšej chôdzi sa zadýcham.

Mali ste niektorá podobné hodnoty? Pomohlo vám železo a ako dlho trvalo, kým ste cítili rozdiel?

anonym_54fecd
Dnes o 09:51

to je riadny extrem, tolko malo som este nikdy nemala a to som ho mala nizke...kup si zelezo v tabletkach, vsak nemas skoro ziadne zelezo v krvi

anonym_54fecd
Dnes o 09:56

a este dodam ze mne pomohol globifer, mam uz 60 a este nekoncim, optimum pre zdravie, vlasy a pleť je okolo 100...davam si k tomu vitamin C pre lepsie vstrebanie

anonym_a33588
Dnes o 10:25
@anonym_54fecd

a este dodam ze mne pomohol globifer, mam uz 60 a este nekoncim, optimum pre zdravie, vlasy a pleť je okolo 100...davam si k tomu vitamin C pre lepsie vstrebanie

@anonym_54fecd aj ja ho uzivam, davas si 1 alebo 2 denne? Ja si davam 2 tabletky kazdy druhy den, vzdy s vit. C
A ako rychlo si si ho navysila na 60 a z akej hodnoty?

elenka.k
Dnes o 10:34

@anonym_autor raz som mala 6, smer infúzia krvi, ale som odmietla, brala som poctivo železo s C aj prírodné potraviny

anonym_54fecd
Dnes o 10:50
@anonym_a33588

@anonym_54fecd aj ja ho uzivam, davas si 1 alebo 2 denne? Ja si davam 2 tabletky kazdy druhy den, vzdy s vit. C
A ako rychlo si si ho navysila na 60 a z akej hodnoty?

@anonym_a33588 fuha ja ti neviem povedat presne ale riesim to uz mozno rok, dva s prestavkami (vtedy vzdy klesne naspat)...ja sa snazim brat kazdy den 2x ale realne vezmem 1 lebo dost zabudam...mala som povodne 11 a o chvilu idem na dalsi odber (chodim cez unilabs)

billy_jean
Dnes o 11:39

moje cerstve vysledky, zelezo super, hemoglobin 123, minimum je 120, zasobne zelezo malo. A to beriem zelezo 2x denne.