icon

Nízky tlak v horúčave: Ako s tým bojovať?

marsmykkok
22. jún 2026

Ahojte, ak je 28plus stupňov cítim sa strašne unavená, bez energie. Dnes som bola u lekára a zjavne je to aj tlakom, mala som 91 na 61, pričom normálne mávam vždy ideálny 120 na 80. Máte to niektorá podobné a ak áno ako s tým bojujete?

anonym_4cffe9
22. jún 2026

Dostatok pitného režimu, dostatok odpočinku, vyhýbať sa priamemu slnku

sisska96
22. jún 2026

Ja som si dneska dala energeták, inak by som zaspala

marsmykkok
autor
22. jún 2026
@anonym_4cffe9

Dostatok pitného režimu, dostatok odpočinku, vyhýbať sa priamemu slnku

@anonym_4cffe9 Pijem dosť a hlavne minerálky, mala som ráno pred meraním tlaku aj kávu, čítala som že treba aj viac soliť, ja veľa solím stále.

obrazkova
22. jún 2026

@marsmykkok tiež toto mávam, aj taký tlak 90/60. Dnes som už aj slané soletky chrumala a treba si kupovať minerálky obohatené o Mg...a iné prvky. Plus ovocie, uhorka, salaty...čo ťa zvnútra hydratuje, osviezi

anonym_9cf8ab
22. jún 2026

krvný obraz je OK?

anonym_04bb7e
22. jún 2026

Aj ja to mám pri horúčavach. A v tieto dni je vlhko a teplo zároveň, strašne dusno a to mi vadí ešte viac ako keď je sucho a teplo. Dnes mám nízky tlak 88/58 a len by som spala. Pritom pijem, aj minerálky aj vodu aj čaje...solím v pohode, aj tak som malátna. Hýbem sa, ani to nepomáha. Najlepšie si oddýchnem v noci.

marsmykkok
autor
22. jún 2026
@anonym_9cf8ab

krvný obraz je OK?

@anonym_9cf8ab áno, na preventívnej prehliadke na jar bol ok a vtedy bol ôk aj tlak

marsmykkok
autor
22. jún 2026
@anonym_04bb7e

Aj ja to mám pri horúčavach. A v tieto dni je vlhko a teplo zároveň, strašne dusno a to mi vadí ešte viac ako keď je sucho a teplo. Dnes mám nízky tlak 88/58 a len by som spala. Pritom pijem, aj minerálky aj vodu aj čaje...solím v pohode, aj tak som malátna. Hýbem sa, ani to nepomáha. Najlepšie si oddýchnem v noci.

@obrazkova
@anonym_04bb7e No je to strašné, mávam to tak posledné roky a fakt ťažko sa mi funguje v takéto dni. Ja som si myslela že je to skôr v hlave že ma to unavuje takéto teplo, ale zjavne môže za to hlavne to že sa mi tak výrazne v takéto dni zníži tlak.

anonym_04bb7e
22. jún 2026
@marsmykkok

@obrazkova
@anonym_04bb7e No je to strašné, mávam to tak posledné roky a fakt ťažko sa mi funguje v takéto dni. Ja som si myslela že je to skôr v hlave že ma to unavuje takéto teplo, ale zjavne môže za to hlavne to že sa mi tak výrazne v takéto dni zníži tlak.

@marsmykkok A ešte keď sú búrky, tak ma úplne odpáli. Áno je to tým tlakom. Proste je veľa ľudí citlivých na počasie a celkovo keď je teplo.

anonym_0226f0
22. jún 2026

Pred tym som mala velmi nizky tlak. A teraz neviem ci vďaka premenopauzii, alebo pravidelnemu cvičeniu a dostatočnej hydratacii ma až tak veľmi nekláti z horúčav. Tiež je pravda, že sa úspešne vyhýbam pohybovaťsa po vonku keď je najhoršie teplo - medzi 14-16-17h a vo vnútri máme všade klímu

anonym_04bb7e
22. jún 2026

@marsmykkok Zabudla som ti dopísať, že mne pomáhajú keď jem pravidelne polievky.

anonym_f6a7a1
22. jún 2026

@marsmykkok nijako žijem s takým nízkym už som si zvykla byť unavena