icon

Nový liek Cetalgen na bolesť hlavy

laurika999
2. júl 2021

Ahojte 🙂,
vyskúšali ste už niektorá ten nový liek Cetalgen, čo teraz reklamujú ? Je to kombinácia paracetamolu a ibuprofénu. Zabral vám na bolesť hlavy ?
Ďakujem 🙂.

Strana
z3
beabelisova
20. jan 2026

@tanickalab Dakujem 😀 A ono to funguje takto, resp. da sa mi takto fungovat len s nim aj hlavne preto, ze on je nie len na bolest a teplotu alebo iba na jedno z toho, ale je aj protizapalovy a to teda neviem o tom, ze by bol este nejaky iny volnopredajny liek. To mas vacsinou vsetko na predpis.

odesi
12. feb 2026

@beabelisova takze vie nahradit tri rozne druhy liekov....

lienoccka85
24. feb 2026

@odesi Asi tak by som to tiez zhrnula. Ved a to je dobre, nie? Taketo univerzalne alebo multi veci, alebo ako sa to kadejako da nazvat, to je proste buducnost 😀

jana_vaj
10. mar 2026
@odesi

@beabelisova takze vie nahradit tri rozne druhy liekov....

@odesi Aké tri druhy?

tanickalab
18. mar 2026

@jana_vaj Ved teplota, bolest a zapal. Podla mna je to dost jasne napisane v tom prispevku vyssie 🙂

katusskaa
20. mar 2026
@tanickalab

@jana_vaj Ved teplota, bolest a zapal. Podla mna je to dost jasne napisane v tom prispevku vyssie 🙂

@tanickalab v cetalgene su dva druhy lieciv - paracetamol a ibuprofen. oba su na teplotu a bolest, ibuprofen je aj protizapalovy

katusskaa
20. mar 2026
@beabelisova

@tanickalab Dakujem 😀 A ono to funguje takto, resp. da sa mi takto fungovat len s nim aj hlavne preto, ze on je nie len na bolest a teplotu alebo iba na jedno z toho, ale je aj protizapalovy a to teda neviem o tom, ze by bol este nejaky iny volnopredajny liek. To mas vacsinou vsetko na predpis.

@beabelisova volnopredajnych protizapalovych liekov je viac - vsetky ibuprofenove (cize ibalgin, brufen, nurofen) a aj diklofenakove ale v davke 25mg - kupite navolno napr voltaren, flector...

beabelisova
8. apr 2026

@katusskaa Hm to neviem, nemam o tom taky prehlad az, ale zase tie ibuprofenove nemusia obsahovat aj paracetamol ako taky v takej kombinacii mam na mysli, nie?

odesi
11. máj 2026

@beabelisova mas pravdu, nie vsetky lieky su zaroven analgetika a aj antipyretika.

lienoccka85
14. máj 2026

@odesi Tiez ale zalezi, kolko mg tych ucinnych latok obsahuju tie ktore tabletky. To tiez nie je u vsetkych rovnako. A je rozdiel, ci ti staci uzit jednu tabletku alebo si ich musis dat viacej, aby sa dostavil nejaky efekt.

jana_vaj
15. máj 2026

@lienoccka85 Presne, to dávkovanie a množstvo účinnej látky robí veľký rozdiel 🙂Dobré sú tie kombinované lieky, ktorý obsahuje paracetamol aj ďalšiu účinnú zložku, takže často stačí menšia dávka a účinok príde rýchlejšie. Samozrejme, vždy záleží na konkrétnom probléme a človeku.

odesi
21. máj 2026

@lienoccka85 urcite ano. naco zbytocne si davat dve tabletky, potom niektore tie hodnoty presiahnes, aby ine si dosiahla, ake potrebujes atd. zacarovany kruh s tymito liekmi.

tanickalab
27. máj 2026

@odesi Ja som si to tiez vsimla, ze potom to cloveka skor zavedie do takeho kruhu – bud to nezaberie dost rychlo, alebo si da viac a uz potom riesi, ci to nebolo vela. Preto je asi najlepsie drzat sa presne davkovania a pripadne to skor riesit s lekarom, ak to nezabera tak, ako ma. Ale tak pri Cetalgene sa mi nestalo, ze by nezabral.

beabelisova
2. jún 2026

@odesi Ano, ved tak som to myslela.

odesi
12. jún 2026

@tanickalab tak urcite, ja tu nikoho na niec nenahovaram. len tu hovorim o vlastnych skusenostiach a o tom, ako to beriem. nikto sa tym absolutne nemusi riadit. odporucanie vyrobcu a lekara je samozrejme prvorade.

tanickalab
18. jún 2026

@odesi Dobre dobre, ja som sa ta nechcela dotknut.

lienoccka85
2. júl 2026

Ale baby, ved pokojne. Diskusia moze kludne dalej pokracovat bez nejakych sporov 🙂 Ide predsa len o vyjadrenie vlastnych skusenosti 😉

jana_vaj
24. júl 2026

@lienoccka85 Veď jasné, ale tak niekto nechce, aby sa to tu začalo uberať nesprávnym smerom. Nemám rada tie diskusie, kde sa ľudia začnú úplne nezmyselne osočovať kvôli hlúpostiam. Spokojnosť aj nespokojnosť sa dá vyjadriť aj normálne 🙂

anonym_4ad134
24. júl 2026

@laurika999 pouzivam ho uz velmi dlho. Je to jediny liek ktory ma vie spasit pri menstruacnych bolestiach. Nebyt tohto lieku tak neviem neviem. A aj na bolest hlavy mi pomaha

Strana
z3