icon

Obavy z operácie nádoru na mozgu

brckava36
19. jan 2026

Ahojte. Čaká ma operácia nezhubneho nádoru na mozgu a veľmi sa bojím. Je tu niekto, kto má takú operáciu za sebou a vie ma ukľudniť?

maminaopora
19. jan 2026

@brckava36 Nemám skúsenosť, ale pracujem na neurochirurgii, ak chcete viem vám povedať nejaké informácie.

pr85
19. jan 2026

@brckava36 Tu už pomôže fakt len motlidba. Bohužiaľ máme skúsenosti v rodine s glioblastemom a ani operácia nepomohla.

anonym_cadd3d
19. jan 2026

Kamarátka bola operovaná pred rokom a pol - zhubný nádor na motgu. Je ok.

anonym_dbd8d9
19. jan 2026
@pr85

@brckava36 Tu už pomôže fakt len motlidba. Bohužiaľ máme skúsenosti v rodine s glioblastemom a ani operácia nepomohla.

@pr85 ved treba citat, ide o nezhubny nador. Naco strasite.

anonym_dbd8d9
19. jan 2026

@brckava36 kolega bol operovany, par rokov dozadu, vsetko ok. Odvtedy zije normalny zivot, narodili sa mu dve deti.

aurelia2000
19. jan 2026

Môj 73-rocny príbuzný teraz na jeseň, bez problemov, všetko sa podarilo, v nemocnici s nie dobrou povesťou, pár týždňov vyzeral ako troska, kým sa rozhýbal, ale už zase športuje. Aj ty budeš v poriadku. Držím ti palce, napíš nám sem po operácii, keď už zase budeš skákať cez kaluže ❤️

aurelia2000
19. jan 2026
@pr85

@pr85 pomodli sa sám za seba, žeby ti pán Boh trochu rozumu dal 🙏

lindusss2016
19. jan 2026

@brckava36 sestra mala operovany neurinom acusticu, ale nador bol velmi velky. Operacia bola uspesna, ale jej dopredu povedali, ze bude uz mat trvale nasledky pri tej velkosti.

isis234
19. jan 2026

Veľmi dávno, jedno dievča z našej dediny bolo operované. Tiež nezhubný nádor na mozgu. Modlili sa za ňu. Verila, že bude OK. Porodila 2 krásne zdravé deti, všetko je v poriadku. Treba myslieť pozitívne.
Skoré uzdravenie prajem🍀🙏

lucyluska
19. jan 2026

@brckava36 moja bývalá kolegyňa mala takúto operáciu. Na instagrame písala ako s tým bojovala. A všetko je v poriadku. Po čase otehotnela a má krásne bábätko. Všetko bude v poriadku 😘 ak máš Instagram a chceš si prečítať daj mi vedieť skúsim pohľadať. (Ja už i.nemam)

oslo1
19. jan 2026

Je normalne, ze SA bojis
Roky som robila na neurochirurgii.
Kde mas nadorebo a akeho je povodu?

simsalabim
19. jan 2026
@pr85

@pr85 glioblastom je velmi rychlo sa siriaci zhubny nador!

anonym_2981ad
19. jan 2026

@brckava36 Čadca? 🥴Skús si vybaviť radšej Blavu

anonym_064b9d
19. jan 2026

@brckava36 manžel si tým prešiel ešte ako študent. Co mi hovoril po operácii mal velmi náročné obdobie ale za pomoci doktorov, personálu a hlavne rodiny a kamaratov sa to postupne všetko vrátilo do starých koľají. Teraz je tu a zdravy, mame aj zdravé deticky 🙂 musí chodiť každé ca 2 roky na kontrolu

kiki68
19. jan 2026
@pr85

@pr85 ma nezhubny

anonym_079f3a
19. jan 2026

Môžem sa spýtať ako vám nato prišli mali ste nejaké príznaky ?

pr85
19. jan 2026
@kiki68

@pr85 ma nezhubny

@kiki68 OK. Asi by som mal pozornejšie čítať. 🙂

brckava36
autor
19. jan 2026

Ďakujem všetkým za povzbudivé slová ❤️ mám meningiom, vľavo hore. Na operáciu idem do Bratislavy. Ale predsa,ten pocit, že idú otvárať lebku nie je nijak príjemný.

brckava36
autor
19. jan 2026
@anonym_079f3a

Môžem sa spýtať ako vám nato prišli mali ste nejaké príznaky ?

@anonym_079f3a bolela ma veľmi hlava a počula som také zvláštne zvuky, praskanie a tak na temene hlavy. Doktorka mi nič neverila, ale na MR som nakoniec išla.

ojojoj
19. jan 2026
@brckava36

@anonym_079f3a bolela ma veľmi hlava a počula som také zvláštne zvuky, praskanie a tak na temene hlavy. Doktorka mi nič neverila, ale na MR som nakoniec išla.

@brckava36 ďakujem a keď sa môžem opýtať ako často tá bolela hlava ?

brckava36
autor
19. jan 2026
@ojojoj

@brckava36 ďakujem a keď sa môžem opýtať ako často tá bolela hlava ?

@ojojoj často. Aj niekoľkokrát za týždeň. A keď bolesť začala, nič na ňu nezabralo a trvala aj niekoľko dní. Ale to bolo asi aj zo stresu.

anonym_359a71
19. jan 2026
@anonym_2981ad

@brckava36 Čadca? 🥴Skús si vybaviť radšej Blavu

@anonym_2981ad aká Čadca?

euka210
19. jan 2026
@brckava36

Ďakujem všetkým za povzbudivé slová ❤️ mám meningiom, vľavo hore. Na operáciu idem do Bratislavy. Ale predsa,ten pocit, že idú otvárať lebku nie je nijak príjemný.

@brckava36 moj manzel bol na Bory na neurovhirurgii, sikovny primar tam je. On mal na hypofyze, cely sa im podarilo vybrat.

isis234
24. jan 2026
@brckava36

@brckava36 buď v pohode, nemysli na operáciu. Zaoberaj sa dennými vecami.
Viem ako to je.. Operovali mi krčnú chrbticu. Tiež slzičky... zo začiatku.. ale povzbudzovali ma kamoška, lekár.. a fakt všetko OK. Len už nemôžem ťažké bremená dvíhať. Obmedzenia.

anonym_34cee7
19. feb 2026

@brckava36 ahoj… ja minulý rok v apríli … skoro 6 hodinová operácia a z toho necelé dve hodiny pri vedomí - awake operácia. Môžem ti úprimne povedať z vlastnej skúsenosti - neboj sa. Nebude to bolieť, deň operácie bude v poriadku. Aj zostavovanie nieje zle pokiaľ nebudes chcieť vsetko hned ale doprajes si čas na zotavenie. Keď máš nezhubny, bude to o to psychicky ľahšie a raz dva budeš fit. Ležali pri mne dve panie s tým čo máš ty a boli úplne v pohode ešte počas pobytu v nemocnici . Dopraj si čas , oddychuj , regeneruj a naozaj sa neboj. Mysli len nato že to neboli a bude to v poriadku …. Raz dva budeš fit 🍀 každé telo je indivuáne preto na seba netlač … Ja som mala zhubný a ešte som nedokončila liečbu.