Obavy z operácie nádoru na mozgu
Ahojte. Čaká ma operácia nezhubneho nádoru na mozgu a veľmi sa bojím. Je tu niekto, kto má takú operáciu za sebou a vie ma ukľudniť?
Kamarátka bola operovaná pred rokom a pol - zhubný nádor na motgu. Je ok.
@brckava36 kolega bol operovany, par rokov dozadu, vsetko ok. Odvtedy zije normalny zivot, narodili sa mu dve deti.
Môj 73-rocny príbuzný teraz na jeseň, bez problemov, všetko sa podarilo, v nemocnici s nie dobrou povesťou, pár týždňov vyzeral ako troska, kým sa rozhýbal, ale už zase športuje. Aj ty budeš v poriadku. Držím ti palce, napíš nám sem po operácii, keď už zase budeš skákať cez kaluže ❤️
@brckava36 sestra mala operovany neurinom acusticu, ale nador bol velmi velky. Operacia bola uspesna, ale jej dopredu povedali, ze bude uz mat trvale nasledky pri tej velkosti.
Veľmi dávno, jedno dievča z našej dediny bolo operované. Tiež nezhubný nádor na mozgu. Modlili sa za ňu. Verila, že bude OK. Porodila 2 krásne zdravé deti, všetko je v poriadku. Treba myslieť pozitívne.
Skoré uzdravenie prajem🍀🙏
Je normalne, ze SA bojis
Roky som robila na neurochirurgii.
Kde mas nadorebo a akeho je povodu?
@brckava36 manžel si tým prešiel ešte ako študent. Co mi hovoril po operácii mal velmi náročné obdobie ale za pomoci doktorov, personálu a hlavne rodiny a kamaratov sa to postupne všetko vrátilo do starých koľají. Teraz je tu a zdravy, mame aj zdravé deticky 🙂 musí chodiť každé ca 2 roky na kontrolu
Môžem sa spýtať ako vám nato prišli mali ste nejaké príznaky ?
Ďakujem všetkým za povzbudivé slová ❤️ mám meningiom, vľavo hore. Na operáciu idem do Bratislavy. Ale predsa,ten pocit, že idú otvárať lebku nie je nijak príjemný.
Môžem sa spýtať ako vám nato prišli mali ste nejaké príznaky ?
@anonym_079f3a bolela ma veľmi hlava a počula som také zvláštne zvuky, praskanie a tak na temene hlavy. Doktorka mi nič neverila, ale na MR som nakoniec išla.
@brckava36 Čadca? 🥴Skús si vybaviť radšej Blavu
@anonym_2981ad aká Čadca?
Ďakujem všetkým za povzbudivé slová ❤️ mám meningiom, vľavo hore. Na operáciu idem do Bratislavy. Ale predsa,ten pocit, že idú otvárať lebku nie je nijak príjemný.
@brckava36 moj manzel bol na Bory na neurovhirurgii, sikovny primar tam je. On mal na hypofyze, cely sa im podarilo vybrat.
@brckava36 buď v pohode, nemysli na operáciu. Zaoberaj sa dennými vecami.
Viem ako to je.. Operovali mi krčnú chrbticu. Tiež slzičky... zo začiatku.. ale povzbudzovali ma kamoška, lekár.. a fakt všetko OK. Len už nemôžem ťažké bremená dvíhať. Obmedzenia.
@brckava36 ahoj… ja minulý rok v apríli … skoro 6 hodinová operácia a z toho necelé dve hodiny pri vedomí - awake operácia. Môžem ti úprimne povedať z vlastnej skúsenosti - neboj sa. Nebude to bolieť, deň operácie bude v poriadku. Aj zostavovanie nieje zle pokiaľ nebudes chcieť vsetko hned ale doprajes si čas na zotavenie. Keď máš nezhubny, bude to o to psychicky ľahšie a raz dva budeš fit. Ležali pri mne dve panie s tým čo máš ty a boli úplne v pohode ešte počas pobytu v nemocnici . Dopraj si čas , oddychuj , regeneruj a naozaj sa neboj. Mysli len nato že to neboli a bude to v poriadku …. Raz dva budeš fit 🍀 každé telo je indivuáne preto na seba netlač … Ja som mala zhubný a ešte som nedokončila liečbu.

@brckava36 Nemám skúsenosť, ale pracujem na neurochirurgii, ak chcete viem vám povedať nejaké informácie.