Obličkový kameň a rozbitie ultrazvukovou vlnou - máte skúsenosti?
Zdravim. Chcem poradit, ci je nutne absolvovat najskor odstranenie kamienka z oblicky takouto metodou. Totizto vraj to boli viac ako samotne koliky...a v jednom meste, kde som bola kvoli bolestiam na cent. prijme mi lekarka oznamila, ze to bude vyberane "iba" operacne, bud cez mocovy mechur a ak by to neslo tak potom priamo z oblicky. Ale v inom ma objednali na vlnu, ze az potom budu zvazovat operacne, ak sa kamen nerozbije a nepodari sa mi ho vymocit (piesok).
Ale uz som pocula, ze tie vlny su zbytocne...moze/nemusi sa to podarit, vraj to velmi boli, ze horsie ako koliky samotne...ze nechapu, preco to stale este na ludoch aplikuju.
Tak ja teraz neviem, ak je zarucene, ze mi ho mozu cely vybrat bez komplikacii, preco uprednostnuju tu vlnu?? Kde skor mozu ublizit (citala som, ze sa mozu tym poskodit mimochodom aj ine organy v tele), takze mi to pride, ze opat cim viac zakrokov, tym ma lekar/oddelenie zaruceny zisk od zdravotnej poistovne. Ale ze pacientovi nepomozu to je vedlajsie.
Poradte...prosim, kto bol, a ake ma skusenosti.😢😢😢
DAKUJEM KRASNE MOC!

Nie som pacient,som zdravotník,v podstate máš dobré info,vybav si rovno operáciu,nik ťa nemôže nútiť na niečo,čo ty nechceš.