OCD - skúsenosti a liečba
Zdravim chcem sa opýtať či má niekto podobný problém ako ja mám ocd ze sa idem pichnúť nožom do krku a a stále sa mi to opakuje je to hrozne lebo ma to aj ťahá urobiť , lieky beriem bol som aj na psychiatrii ale nepomohlo,
@stefanhalcin0 skúšali aj na mne vela liekov, pravdepodobne som farmakorezistentná. Bola som aj hospitalizovaná. Teraz by som mala ísť na druhú hospitalizáciu so zameraním na terapie Biofeedback a rTMS.
@stefanhalcin0 Tak smer na psychiatra,,a ak si aj veriaca ckod do kostola,,alebo si najdi na netemoditby v tazkych situaciach,,,Modli sa pomaly a rozjimaj,,Proste musi odvratit tieto myslienky co mas,,,napr. zacniaj cvicit ,aj doma,zabehaj si, No skratka tu pomoc ptrebujes.,a co najskor,,cela sa musis upokojit,,tym ,co ta bavi, hudba navsteva divadla ,najdi si nejaku kamosku
dovod?
Hlavne pokoj. Je to len myšlienka. Jedna múdra kniha povedala že práve ľudia a Ocd sú najviac zodpovední a najmenej náchylní tie svoje myšlienky uskutočnit, vedia ze je to len myšlienka a ze nie je správna vedia rozlíšiť realitu od bludov. Viacerí majú také myšlienky k svojim deťom /partnerom a boja sa aby im neublížili. Šanca je úplne maličká. Hlavne kľud. Je to len nutkanie ale ty to vieš. Keď si bola u psychiatra a vie o tom nejak to asi riešil však? Čo ti povedal?
@anonym_59482c ako sa vola ta kniha? Dakuejm
dovod?
@anonym_a7386c ocd? Logicky
@anonym_a7386c ocd? Logicky
@anonym_276817 ocd mam aj ja a ja mam spustc traumy v zivote? a dedicne? este nieco pani mudra?
@anonym_276817 ocd mam aj ja a ja mam spustc traumy v zivote? a dedicne? este nieco pani mudra?
@anonym_a7386c tak ked mas ocd tak sa asi nebudes pýtať na dôvod. Pani mudra 🙂
@anonym_a7386c tak ked mas ocd tak sa asi nebudes pýtať na dôvod. Pani mudra 🙂
@anonym_276817 aha, lebo kazdy mame rovnaky spustac. 🙈
@stefanhalcin0 skúšali aj na mne vela liekov, pravdepodobne som farmakorezistentná. Bola som aj hospitalizovaná. Teraz by som mala ísť na druhú hospitalizáciu so zameraním na terapie Biofeedback a rTMS.
Odporucan knižku od J.Praska - OCD a jak se s ní vyrovnat. Ideál KBT terapia. Jej podstata je že sa vystavis tým situáciám. Napr si vezmes nôž a polozis ho na viditeľné miesto. Napr na kuchynský stol. Na začiatku budeš mať hrôzu ísť okolo ale po čase si uvedomis - aha, nôž tam leží a nic sok neurobila. Alebo si ten nôž dáš ku krku.a proste sa presvedcis že nezarezies....Toto je ucinnejsie ako lieky. Pozri si s ním videa na YT na túto tému, on je v tom profik Zistis, že nech mas akékoľvek nutkanie tak to proste nespavis.
A ešte, napríklad,keď ťa ta myšlienka prepadne...tak si napr uvedom svoje nohy, ako sa dotykaju zeme...na začiatku to bude možno každú minútu ale neskor3ro bude menej a menej. Sú to len myšlienky.

Hlavne pokoj. Je to len myšlienka. Jedna múdra kniha povedala že práve ľudia a Ocd sú najviac zodpovední a najmenej náchylní tie svoje myšlienky uskutočnit, vedia ze je to len myšlienka a ze nie je správna vedia rozlíšiť realitu od bludov. Viacerí majú také myšlienky k svojim deťom /partnerom a boja sa aby im neublížili. Šanca je úplne maličká. Hlavne kľud. Je to len nutkanie ale ty to vieš. Keď si bola u psychiatra a vie o tom nejak to asi riešil však? Čo ti povedal?