icon

Očkovanie a tehotné

17. jan 2022

Podla info zo včera ohladom pripravovaného zákona v AT co sa tyka povinného ockovania, okrem iného su odtial vyňaté tehotné ženy. Prečo asi.... ?
Alebo ze by soudruzi z AT urobili chybu ked je ockovanie také super bezpecne a odporuca sa aj pre tehotné ženy???

anjelicek26
17. jan 2022

Odporucane a povinne je rozdiel. A zakladat stale dokola tu istu temu tu tvoju "dilemu" nevyriesi. Vsetci sme pochopili, ze ty sa ockovat tehotna nechces a nebudes, vdaka za informaciu, tak to proste nerob.

annamalaga
17. jan 2022

A čo my na modrom konikovi stym spravíme ?

ufatess
17. jan 2022

Len tehotné odtiaľ vyňali, či aj iné skupiny ľudí?

barbora0308
17. jan 2022

@ufatess
Návrh zákona počíta s tým, že očkovanie bude povinné pre všetkých občanov starších ako 18 rokov, aj keď sa pôvodne uvažovalo aj o tom, že sa povinnosť bude vzťahovať na všetkých starších ako 14 rokov. Výnimku budú mať napríklad tehotné ženy či ľudia, u ktorých na to sú zdravotné dôvody. Návrhom zákona sa má cez týždeň zaoberať parlament.

silvia_pekna
17. jan 2022

@ufatess skupin vynatych bude viacej. to, ze by malo byt ockovanie povinne, toproste neznamena, ze sa budu ockovat hlava nehlava vsetci, aj ti, co sa zo zdravotnych dovodov nemozu predsa

petamich
17. jan 2022

ved to je uplne bezna prax 🤷‍♀️ nechapem co sa nad tym pozastavujes aj z klinickych testov na lieky a uzivania (vacsiny) liekov su "vynate" okrem tehotnych aj dojciace zeny aj ludia s vysokym tlakom aj male deti... 😃 ale ked tej tehotnej zene tie antibiotika lekar predpise, tak ich predsa berie alebo ked ma migrenu tak si to analgetikum da, lebo pridana hodnota je vyssia ako riziko - v com je ockovanie tehotnych zien ine?

thereisabear
17. jan 2022

No prečo? Pretože veľa tehotenstiev sa končí zle z rôznych neznámych dôvodov a nikto tým ženám potom nedokáže, že to nebolo kvôli očkovaniu.

liljana
17. jan 2022

https://svet.sme.sk/c/22822239/zomrela-ceska-sp...
Hrala sa s ohnom, nech je jej teraz zem lahka.

PRAHA. Vo veku 57 rokov zomrela v nedeľu na následky ochorenia COVID-19 speváčka českej folkovej skupiny Asonance Hana Horká. Koronavírusom sa nakazila úmyselne, aby sa nemusela dať zaočkovať.

Hudobníčka sa ešte minulý piatok v príspevku na Facebooku hrdlo hlásila k tomu, že sa nakazila. Tvrdila, že covid má už za sebou a že znova bude môcť chodiť do divadla, kina, sauny či ísť na dovolenku.

"Život je tu pre mňa a pre vás taktiež," napísala v piatok svojim fanúšikom. O dva dni neskôr však covidu podľahla.

"Niektorým správam nechceme uveriť. Ale budeme musieť," napísala v reakcii na jej úmrtie kapela Asonance, zameriavajúca sa na škótske a írske ľudové piesne, inštrumentálne skladby a tance, ktorej členkou bola Horká od roku 1985.

Speváčkin syn Jan Rek na sociálnych sieťach odsúdil predstaviteľov antivaxerských hnutí, ktorým jeho matka podľa jeho slov uverila. Na Facebooku jej postoj podporovali i mnohí jej známi a priatelia, ktorí ju povzbudzovali v tom, aby sa nechala nakaziť a sami vyjadrovali nádej, že sa koronavírusom infikujú.

d_a_n_k_a
17. jan 2022

Za mňa konkrétne... ja som bola očkovaná uz ako tehotná a všetko ok. A to v prvom trimestri, takže nevidím problém.