icon

Odklad druhej dávky očkovania proti Covid-19

cecilia29
29. júl 2021

Je možné odložiť očkovanie - 2. dávku na viac ako 42 dní? Kam treba volať. Som po operácii slepáku a dr. neodporúčajú skôr ako po 3 týždňoch. V Tom čase by som mala byť už v Chorvátsku. Čiže by som vedela ísť na očko na 50 deň.

marinecka95
29. júl 2021

@cecilia29 na korona.gov ponúka aj možnosť odložiť o mesiac

mogaa
29. júl 2021

@cecilia29 ono záleží od vakcíny.....ale ak odporúčajú druhú dávku podať do 42dní, má to svoj dôvod....potom už môže byť účinnosť nižšia.....zavolaj si na NCZI, podať druhá dávka sa určite d aj neskôr, ale či bude rovnaká účinnosť aj keď ju podáš neskôr - je otázne....ale teda určite ti ju podajú aj neskôr.....mama zomrela 2 týždne po Pfizeri to bolo v apríli a ešte tento mesiac mi prišla sms že nech sa dostaví na druhú dávku

cecilia29
autor
29. júl 2021

@mogaa
@marinecka95 ďakujem. Nechcem veľmi riskovať tako skoro po operácii, hoc aj za cenu nižšej účinnosti pôjdem radšej neskôr. V kútiku duše verím že tým že som raz koronu prekonala,a následne po troch mesiacoch mali ďalší členovia našej domácnosti koronu tak sa mi protilatky už ako tak udržali.

mogaa
29. júl 2021

@cecilia29 no v podstate účinnosť by sa ani nemala znížiť, dokonca neviem či už druhá dávka u teba nie je zbytočná, lebo sa hovorí že kto prekonal koronu tak má dostatočné protilátky už po prvej dávke

majinka999
29. júl 2021

@mogaa ak sa mozem opytat mamina zomrela na nasledok ockovania?

luccija
29. júl 2021

@mogaa bodaj by si mala pravdu mne lekárka neodporučili druhú dávku a svojim spôsobom mám stres, že čo teraz, keď som sa už na prvé dala.Covid som mala v decembri asi pre pokoj v duši pôjdem aspoň na protilátky aj, keď viem, že sa v tom moc sprtam len momentálne mi nerobia dobre tie správy ako všetci ochorejú:(úplne som úzkostná a to celu covid dobu som kľudne prežívala a selektovala všetko negatívne
Aj, keď ona má uisťovala,že dôležitá je bunková imunita a nie nejaké protilátky už mi z to siblo naozaj

cecilia29
autor
29. júl 2021

@mogaa jj aj ja si myslím že som vlastne preockovana, ale čo viem, tak u nás sa oficiálne neberie do úvahy prekonanie + 1 dávka očko ako postačujúce? Nevadí, druhu dávku si nemám problém dať ale takto tesne po operácii si netrúfam lebo predsa len, operovali slepak- teda crevo a črevo má na starosti väčšinu imunity v tele. Tak nech sa trochu zregeneruje.

martinq54
Odpoveď bola odstránená
martinq54
Odpoveď bola odstránená
poopsie
29. júl 2021

@martinq54 doteraz umierali všetci na kovid - tak to podávali média.. Ale to je všetko v poriadku však?

martinq54
Odpoveď bola odstránená
poopsie
29. júl 2021

@martinq54 nikdy je príliš silne slovo.. Ale tym netreba znevazovat zavazne negativne účinky vakcíny.. Ako keď po nej zlyhajú niekomu všetky organy...

martinastaj
29. júl 2021

@cecilia29 ja som mala veľmi zlú reakciu na prvú dávku a potom sme aj Covid prekonali, alergologička mi povedala, že vôbec nemám riešiť druhú dávku, keď mám aspoň jedno očkovanie a prekonanú koronu, takže to, čo píše mogaa mne potvrdila alergologička

poopsie
29. júl 2021

@martinastaj a teraz ešte vyriešiť politicke rozhodnutie... Pre nich budeš neockovana

hettinka
29. júl 2021

@martinastaj nech ti alergologicka potvrdí papier, že sa nemôžeš ockovat. A ten ti bude platiť.

cecilia29
autor
29. júl 2021

@martinastaj no ja to beriem tak že by som mala byť dostatočne chránená. Pre oficiality nemám problem dať si 2 dávku. Prvú som znášala dobre. Len teda to bude neskôr , lebo zase nie som ochotná riskovať zdravie

cecilia29
autor
29. júl 2021

@poopsie môj otec skoro zomrel na koronu. Bol v nemocnici kde zomierali na koronu. Tých ľudí na koronu zomrelo v celku dosť. A väčšina mala skutočne skaredu smrť, keď nemohli dýchať hodiny a dni. Ešte teraz mi v ušiach znie otec, ktorý ledva hovoril do telefónu. Vďaka Bohu už je ok. Pľúca sú ok, srdce trochu poškodené.
Je zrejmé že viac ľudí zomrelo na koronu ako sa uvadzalo. Lebo čísla ktoré sú uvedené su výsledkom akutneho priebehu a smrti. Mnoho ľudí ešte zomrelo po korone na rozne komplikácie - najmä cievne. Napr ja aj otec sme dostali žilovu trombozu ako následok korony až 3 mesiace po korone. Ja som mala len povrchovej žily. Otec mal hlbokej. Ak by zomrel, neuviedli by príčinu koronu, hoci príčinou by bola.