icon

Odlomená stolička

livka20016
3. jan 2022

Dobrý deň,
mala som kaz, moja zubárka mi dala atb. koreňovú výplň (dočasnú), nech sa môj zub prelieči a potom mi ho dorobí natrvalo. Ide o stoličku. Musela mi odobrať kúsok z prednej steny.
Avšak, stalo sa to, že mi praskla predná stena zuba, mam teda ten pocit. Výplň, vložka držia, ale vidím, prasklinu. Zub mam citlivý... Neviem, či bude nutná extrakcia, alebo mi to len nejakým spôsobom dorobí. Preto sa so strachom a malou dušičkou obraciam na vás, či sa nájde medzi vami niekto, kto má s týmto skúsenosť, po prípade niekto zo stomatologickej ambulacie a vidí do toho odbornejsie...?
Dakujem už teraz za vaše odpovede!!!

annnna18
3. jan 2022

Ahoj, na toto ti s istotou odpovie len lekar, popripade rontgen. Ta prasklina co si tam vidis moze byt len na povrchu, to znamena ze sa to da dorobit,avsak kludne moze zasahovat aj hlbsie do korena a to uz bude nutna extrakcia. Nehybe sa ti tam nejaka cast?

livka20016
autor
3. jan 2022

@annnna18 tu prasklinu vidím ešte v tej vonkajšej časti a skôr cítim ku koncu zuba to citlivé miesto, nie bližšie ku korenu. Ta prasklina je cca v polovici zuba

annnna18
3. jan 2022

@livka20016 zub mozes mat citlivy aj kvoli tomu korenovemu osetreniu. Predsa tam bol zapal. Ak by sa nejak stupnovali bolesti treba ist na precistenie. Z mojho pohladu z toho co opisujes by som sa nebala.

eliska105
3. jan 2022

mne sa stalo niečo podobné, zubárka mi to následne dorobila, no za cca rok sa ten zub znovu ozval s obrovskou bolesťou.. bol mrtvy (čo predošlá zubarka nezistila).. tá obrovská bolesť bola kvôli hnisu a nakoniec musel ísť von, lebo sa zistilo, že sa doňho tlačil zub múdrosti už dlhšie a celý ho zničil.. som ale rada preto, lebo mi spôsobil dosť bolesti a už mám pokoj 🙂

bosorka2302
3. jan 2022

Mne ostala len tretina zuba stolicky a dorobila mi cely. Ze aj horsie dorabaju😀

marca12
3. jan 2022

Zalezi od zubara,ale moj zubar dokaze aj na milimetri zuba dorobit cely zub.

livka20016
autor
3. jan 2022

Ďakujem vám za reakcie ❤️povzbudilo ma to a verím, že to nebude hodné extrakcie. Podľa článkov stomatológov som zistila aj to, že riskantné je, ak by sa mi zub zlomil vertikálne... Vtedy by mohlo ísť aj o poškodenie koreňa