Bolesť kosti po endodoncii
Zdravim 🙂 styri dni dozadu mi zubar robil endodonciu a reendodonciu mrtveho zubu -stolicky. Enfodoncia na zube prebehla pred 7.rokmi u ineho zubara, no kedze zub zacal byt citlivy na dotyk, terajsi zubar urobil RTG, povedal ,ze vnutri je infekcia a nasledne to precistil. Momentalne tam mam akusi docasnu vypln. Vravel mi,ze to bude citlive a moze to boliet aj tyzden, no je normalne ak ma to boli v kosti? (Rozsiroval korenove kanaliky,ktore boli uzke a nevyplnene az po hrot). Ta bolest je velmi obdobna ako bolest po chirurgickej extrakcii zubu mudrosti...Stolicka ma pri dotyku neboli. Boli ma to na zahryz (ale v kosti/) alebo ked sa predklonim,citim tam neprijemny tlak)
Neviem teda ci sa zubarovi mam ozvat, nechcem robit paniku dopredu...ked ma vlastne upozornil,ze to nebude hned ok.
Kto ma podobne skusenosti? Vdaka.
@seepferdchen vobec mi neukazalo,ze si napisala. Az teraz ,po sto rokoch. Ta bolest trvala tyzden,nakoniec zmizla zo dna na den,ale zubara som kontaktovLa a predpisal mi antibiotika ale nakoniec neboli poteebne.a ty si ako dopadla?
Musel mi to vycistit Dr, nanovo dostala som atb a uz bolo len dobre. Chvala Bohu neverila by som, ze zub moze tak boliet! Som mala pocit ze sa mi lame kost na tvari, sialene
@seepferdchen chudatko, viem si predstavit! Ja detto, niekolko opakovanych cisteni, atb, otvorenie zuba, uspesne vybratie zalomeneho nastroja, vyplnenie a uz je dobre 🙏 Pekne sviatky!

Ahoj mne robili endodonciu teraz v apríli na ľavej hornej 7 zub po endodoncii nebol citlivý ale potom som ochorela a zub absorboval zápal s choroby a presne tak ako opisujes ma aj začal bolieť tak som išla k zubárovi a preplachol kanáliky s tým ze na jednom koreni je zápal. Zub preplachol a zatvoril a bolesti v čelustnej kosti a pocity akoby sa ta bolesť prelievala okolo toho zubu , tlak až do líc bol neustále. Mne dokonca začali bolesti uší a tiky v oku. Bolieť neprestal tak som zmenila zubára lebo som si prestala cítiť polku tváre (akoby som ochránila) - zub vytrhol dal antibiotiká a som po extrakcii už vyše mesiaca a čeľusť má boli stále neustále tam cítim tlak, nepríjemné pocity. Zubár tam nič nevidí môj pediater mi povedal ze mam zapálenú 2 vetvu trojklanneho nervu. A čakáju má ešte dobre behačky po lekároch. Okamžite volaj zubárovi a nedaj sa odbiť oni by teraz iba liečili a liečili aj keď vedia že to nejde aby ste neskončili s problémami ako ja. Prajem veľa šťastia .