Odpadáva mi necht na nohe. Aké sú riešenia?
Ahojte, cca mesiac dozadu som si narazila necht na nohe, podlial sa krvou, bolest prešla a teraz na dovolenke sa mi zatrhol do nohavic a vsimla som si ze z jednej strany mi vobec nedrzi, na druhej strane je uplne prirasteny a hlavne vidno mi uplne pod neho ze nie je prirasteny s kozou. Mam tam vrstvu akrylu, potrebovala by som s tym nejak poradit, najradsej by som ho nejak zachranila ale ako ? mam si tam nechat ten akryl, ze aspon je spevnený ? ďakujem za rady.
odtrhnut a novy vyrastie pod nim ina cesta nevedie . Odpadne tak ci tak ale mozes to urychlit a znizit riziko infekcie
Neodtrhnut...nechaj nech necht odpadne sám, v prípade že nový nevyrastie, je možná plastika nechtoveho lôžka
Neodtrhnut...nechaj nech necht odpadne sám, v prípade že nový nevyrastie, je možná plastika nechtoveho lôžka
No a autorka , ci sa ti vlastne stalo? Ak sa poskodil matrix (lozko) tak ti moze od teraz rast miesto nechtu taky ten kuraci paznecht..... Narazila si si ho z predu ze si do niecoho kopla alebo ti na to noeco padlo zvrchu? (prva verzia je ovela lepsia)
A na youtube mas time lapse videa ako nehet scerna odpadne a ako rastie novy , mnamka🙂
No a autorka , ci sa ti vlastne stalo? Ak sa poskodil matrix (lozko) tak ti moze od teraz rast miesto nechtu taky ten kuraci paznecht..... Narazila si si ho z predu ze si do niecoho kopla alebo ti na to noeco padlo zvrchu? (prva verzia je ovela lepsia)
A na youtube mas time lapse videa ako nehet scerna odpadne a ako rastie novy , mnamka🙂
@martinmmartin noo zakopla som s nim. mam to tam pekne ciste pod nim len hovorim mam na tom akryl tak neviem co s tym, ci odstrániť, lepit si to ina alebo dat vytrhnut ale to by som moc nechcela no
@martinmmartin noo zakopla som s nim. mam to tam pekne ciste pod nim len hovorim mam na tom akryl tak neviem co s tym, ci odstrániť, lepit si to ina alebo dat vytrhnut ale to by som moc nechcela no
@anonym_autor on tak to nechaj vyhnit a uvidis. Ono to uz nejako dopadne a ajtak s tym nic teraz neurobis
@anonym_autor on tak to nechaj vyhnit a uvidis. Ono to uz nejako dopadne a ajtak s tym nic teraz neurobis
@martinmmartin no mozem si ho ist dat chirurgovi vytrhnut 😂 ale da sa na tom urobit novy akryl akoze ? mna to ani nebolelo odkedy som si to narazila, keby sa nepozriem ani neviem ze odpadava. dnes to mam v teniske zalepene leukoplastom a už to citim
@anonym_autor teraz kým si na dovolenke, poriadne prelepit,aby sa znova hezatrhol a nepoškodila si si ešte viac. Potom smer pedikúra, najlepšie medicinalna. necht asi strhne, narastie nový. Tete sa toto stalo,že zakopla, polovica nechtu sa jej oddelila od lôžka, bolesť Veľká.
@martinmmartin no mozem si ho ist dat chirurgovi vytrhnut 😂 ale da sa na tom urobit novy akryl akoze ? mna to ani nebolelo odkedy som si to narazila, keby sa nepozriem ani neviem ze odpadava. dnes to mam v teniske zalepene leukoplastom a už to citim
@anonym_autor určite na tento nechet žiadny akryl a ver že ani na ten ktorý bude rast. Osobná skúsenosť - mala som spravenú pedikúru gél lak len a asi dlhšie nechy na palcoch a turistická obuv. Nepotešim ta, že pekne nechty som mala o rok na to v lete. Rástli celkom dlho, ale počkala som a po pár dňoch čo boli takto odlepené som si sama bez bolesti ich dala dole.
@anonym_autor Nič nasilu netrhaj, ani celý necht sa nepôjde strhávať chirurgovi. On postupne vyrastie, takže ho treba len zastrihavat, zabrusovat zhora. Dalo by sa aj tak, že odstrániť akryl, odstrihnúť z nechta všetko, čo nedrží na lôžku - to nebolí. Potom na ten zvyšok nechta prilepiť umelý necht a ten nalakovat. Alebo ti aj na ten zvyšok dorobi nechtarka necht. Najrozumnejšie je nedať na ten zvyšok nechta vôbec nič, zase to tak strašne nevyzerá.
Mne toľko krát odpadol nech😅
Veľa ,😅😅😅
Ked sa dá strihať, keď tak zbrusit zvrchu
Dávať pozor na cistotu pod nim a na silu nič netrhat
Rastie pomaly
A nedávala by som nič na spevnenie ale priestor na uvoľnenie sa,tak budes chvíľu bez nechtu 🙂
@martinmmartin nikdy mi nescernal necht
Jedine ak bola krvná podliatina na nechtovom lôžku
Inak nech je mŕtvy a v podstatne nerobí nič,iba je krehkejsi

odtrhnut a novy vyrastie pod nim ina cesta nevedie . Odpadne tak ci tak ale mozes to urychlit a znizit riziko infekcie