icon

Odpadáva mi necht na nohe. Aké sú riešenia?

12. aug 2026

Ahojte, cca mesiac dozadu som si narazila necht na nohe, podlial sa krvou, bolest prešla a teraz na dovolenke sa mi zatrhol do nohavic a vsimla som si ze z jednej strany mi vobec nedrzi, na druhej strane je uplne prirasteny a hlavne vidno mi uplne pod neho ze nie je prirasteny s kozou. Mam tam vrstvu akrylu, potrebovala by som s tym nejak poradit, najradsej by som ho nejak zachranila ale ako ? mam si tam nechat ten akryl, ze aspon je spevnený ? ďakujem za rady.

martinmmartin
12. aug 2026

odtrhnut a novy vyrastie pod nim ina cesta nevedie . Odpadne tak ci tak ale mozes to urychlit a znizit riziko infekcie

anonym_300552
12. aug 2026
@martinmmartin

odtrhnut a novy vyrastie pod nim ina cesta nevedie . Odpadne tak ci tak ale mozes to urychlit a znizit riziko infekcie

Neodtrhnut...nechaj nech necht odpadne sám, v prípade že nový nevyrastie, je možná plastika nechtoveho lôžka

martinmmartin
12. aug 2026
@anonym_300552

Neodtrhnut...nechaj nech necht odpadne sám, v prípade že nový nevyrastie, je možná plastika nechtoveho lôžka

No a autorka , ci sa ti vlastne stalo? Ak sa poskodil matrix (lozko) tak ti moze od teraz rast miesto nechtu taky ten kuraci paznecht..... Narazila si si ho z predu ze si do niecoho kopla alebo ti na to noeco padlo zvrchu? (prva verzia je ovela lepsia)
A na youtube mas time lapse videa ako nehet scerna odpadne a ako rastie novy , mnamka🙂

autor
12. aug 2026
@martinmmartin

No a autorka , ci sa ti vlastne stalo? Ak sa poskodil matrix (lozko) tak ti moze od teraz rast miesto nechtu taky ten kuraci paznecht..... Narazila si si ho z predu ze si do niecoho kopla alebo ti na to noeco padlo zvrchu? (prva verzia je ovela lepsia)
A na youtube mas time lapse videa ako nehet scerna odpadne a ako rastie novy , mnamka🙂

@martinmmartin noo zakopla som s nim. mam to tam pekne ciste pod nim len hovorim mam na tom akryl tak neviem co s tym, ci odstrániť, lepit si to ina alebo dat vytrhnut ale to by som moc nechcela no

martinmmartin
12. aug 2026
@anonym_autor

@martinmmartin noo zakopla som s nim. mam to tam pekne ciste pod nim len hovorim mam na tom akryl tak neviem co s tym, ci odstrániť, lepit si to ina alebo dat vytrhnut ale to by som moc nechcela no

@anonym_autor on tak to nechaj vyhnit a uvidis. Ono to uz nejako dopadne a ajtak s tym nic teraz neurobis

autor
12. aug 2026
@martinmmartin

@anonym_autor on tak to nechaj vyhnit a uvidis. Ono to uz nejako dopadne a ajtak s tym nic teraz neurobis

@martinmmartin no mozem si ho ist dat chirurgovi vytrhnut 😂 ale da sa na tom urobit novy akryl akoze ? mna to ani nebolelo odkedy som si to narazila, keby sa nepozriem ani neviem ze odpadava. dnes to mam v teniske zalepene leukoplastom a už to citim

annel19
12. aug 2026

@anonym_autor teraz kým si na dovolenke, poriadne prelepit,aby sa znova hezatrhol a nepoškodila si si ešte viac. Potom smer pedikúra, najlepšie medicinalna. necht asi strhne, narastie nový. Tete sa toto stalo,že zakopla, polovica nechtu sa jej oddelila od lôžka, bolesť Veľká.

katusik456
12. aug 2026
@anonym_autor

@martinmmartin no mozem si ho ist dat chirurgovi vytrhnut 😂 ale da sa na tom urobit novy akryl akoze ? mna to ani nebolelo odkedy som si to narazila, keby sa nepozriem ani neviem ze odpadava. dnes to mam v teniske zalepene leukoplastom a už to citim

@anonym_autor určite na tento nechet žiadny akryl a ver že ani na ten ktorý bude rast. Osobná skúsenosť - mala som spravenú pedikúru gél lak len a asi dlhšie nechy na palcoch a turistická obuv. Nepotešim ta, že pekne nechty som mala o rok na to v lete. Rástli celkom dlho, ale počkala som a po pár dňoch čo boli takto odlepené som si sama bez bolesti ich dala dole.

aurelia2000
12. aug 2026

@anonym_autor Nič nasilu netrhaj, ani celý necht sa nepôjde strhávať chirurgovi. On postupne vyrastie, takže ho treba len zastrihavat, zabrusovat zhora. Dalo by sa aj tak, že odstrániť akryl, odstrihnúť z nechta všetko, čo nedrží na lôžku - to nebolí. Potom na ten zvyšok nechta prilepiť umelý necht a ten nalakovat. Alebo ti aj na ten zvyšok dorobi nechtarka necht. Najrozumnejšie je nedať na ten zvyšok nechta vôbec nič, zase to tak strašne nevyzerá.

anonym_f185fe
12. aug 2026

Mne toľko krát odpadol nech😅
Veľa ,😅😅😅
Ked sa dá strihať, keď tak zbrusit zvrchu
Dávať pozor na cistotu pod nim a na silu nič netrhat
Rastie pomaly
A nedávala by som nič na spevnenie ale priestor na uvoľnenie sa,tak budes chvíľu bez nechtu 🙂

anonym_f185fe
12. aug 2026
@martinmmartin

@martinmmartin nikdy mi nescernal necht
Jedine ak bola krvná podliatina na nechtovom lôžku
Inak nech je mŕtvy a v podstatne nerobí nič,iba je krehkejsi