icon

Odstránenie mandlí kvôli mandľovým kameňom

5. máj 2026

Ahojte, mám dlhé roky problém s mandľovými kameňmi
Ide o to , že mám v krku okolo krčných mandiel také vchody, diery
Nie som krčný lekár, neviem ako to tam má vypadať.
Chcem ísť na vybratie mandlí, nakoľko zápach z úst je neznesiteľný a áno je to z tých kameňov, vytlačim, tvoria sa znova a dokola dokola
Ale mám obavu, čo s tými dierkami a vchodmi okolí tých mandlí.. tie sa predsa nedajú zoperovať , zaplniť , zašiť
Snáď mi rozumiete
Odtiaľ si tiež vyberám kamene
Som už zúfalá. Krčný mi povedal, že mandle nemám na vybratie , ale ja si to vybavím, lebo som mladá a mám to roky,, nonstop žuvačka , aj tak stále cítim smrad a aj okolie..
Máte niekto skúsenosť?
Máte niekto po vybratí mandlí z dôvodu tvorenia mandľovych kameňov a pomohlo to? Už sa to tam netvorí?

kacena4
5. máj 2026

pripnem sa aj ja, dcera ma podobny problem a to ma len 23 rokov. stale vytlaca tvoria sa jej ryhy v nich sa znova vytvaraju kamene. je to zacarovany kruh. tiez dr odporucal ak by sa to zhorsilo ci tvoril zapal vybrat

mandzula
6. máj 2026

Mam vybrate mandle, kamene zmizli.

lubina
6. máj 2026

Aj moja dcera mala kamene na mandliach, vytlacila ich a urobili sa znova. Ale nasli sme ustnu vodu, ktora je specificky urobena na to, aby sa obmedzovala aj tvorba tychto kamenov okrem ineho, a ako ju dcera pouziva, tak kamene sa jej prestali tvorit.

kacena4
6. máj 2026
@lubina

Aj moja dcera mala kamene na mandliach, vytlacila ich a urobili sa znova. Ale nasli sme ustnu vodu, ktora je specificky urobena na to, aby sa obmedzovala aj tvorba tychto kamenov okrem ineho, a ako ju dcera pouziva, tak kamene sa jej prestali tvorit.

@lubina aka je to ustna voda?

lubina
6. máj 2026
@kacena4

@lubina aka je to ustna voda?

@kacena4 Oxyfresh Power Rinse Mondwater

akika
6. máj 2026

@anonym_autor Áno, dala som si vybrať mandle, mala som mandle zjazvené a aj dlhodobo zvýšené ASLO. Výber mandlí neľutujem.

kacena4
6. máj 2026
@lubina

@kacena4 Oxyfresh Power Rinse Mondwater

@lubina nejak mi to nevie najst na googli
ukazuje mi nieco pre zvierata 🙂

lubina
6. máj 2026
@kacena4

@kacena4 daj oxyfresh ústna voda. Zijeme v zahranici, neuvedomila som si, ze moj nazov nenajde 😉

lubina
6. máj 2026
@kacena4

@kacena4 alebo, ak by nenaslo tuto znacku, treba sa opytat v lekarni. Urcite maju rozne ustne vody, mozno aj inych znaciek, co su proti kamenom na mandliach. Mne to tu odporucila lekarka

rusalkablack
6. máj 2026

Zožeň si šalviu v alkohole, najlepšie aj s klinčekmi. S tým vyplachovať.

anonym_a19dae
6. máj 2026

@anonym_autor synovi kazali kloktat 3x denne sodu bicarbonu po troch tyzdnoch uz neboli ani v zahyboch. Ja mam mandle vybrane pre iny dovod,odvtedy som stredne tazky alergik mozno to bolo tym neviem

kacena4
6. máj 2026
@lubina

@kacena4 daj oxyfresh ústna voda. Zijeme v zahranici, neuvedomila som si, ze moj nazov nenajde 😉

@lubina tak evidentne u nas na Sk predavaju len pre hafanov ☹ neviem ju najst dik moc

mariamisko
6. máj 2026

@anonym_autor ja s tym bojujem roky to uz 20 rokov....vybrat mi nechceli ...no mne sa stalo to ze ked som bola tehotna a to 3x sa mi vobec nevytvarali nechapem ale ze vobec a po porode este 3 mesiace a potom zas...teraz mam obdobia ze raz sa tvoria raz nie ...a raz na pravej a po pol roku na druhej strane ale nikdy nie naraz...ja nebyvam vobec chora neodporucaju mi vyber...skoda ze sa nedaju zaleptat alebo zasit...

autor
7. máj 2026
@mariamisko

@anonym_autor ja s tym bojujem roky to uz 20 rokov....vybrat mi nechceli ...no mne sa stalo to ze ked som bola tehotna a to 3x sa mi vobec nevytvarali nechapem ale ze vobec a po porode este 3 mesiace a potom zas...teraz mam obdobia ze raz sa tvoria raz nie ...a raz na pravej a po pol roku na druhej strane ale nikdy nie naraz...ja nebyvam vobec chora neodporucaju mi vyber...skoda ze sa nedaju zaleptat alebo zasit...

@mariamisko mne to tiež tým ospravedlňujú, že nie je treba , lebo nebývam chorá.
Aha super, tak môžem smrdieť .
Ale ako hovorím , ja si to vybavím, ja takto nebudem