Odstránenie mandlí kvôli mandľovým kameňom
Ahojte, mám dlhé roky problém s mandľovými kameňmi
Ide o to , že mám v krku okolo krčných mandiel také vchody, diery
Nie som krčný lekár, neviem ako to tam má vypadať.
Chcem ísť na vybratie mandlí, nakoľko zápach z úst je neznesiteľný a áno je to z tých kameňov, vytlačim, tvoria sa znova a dokola dokola
Ale mám obavu, čo s tými dierkami a vchodmi okolí tých mandlí.. tie sa predsa nedajú zoperovať , zaplniť , zašiť
Snáď mi rozumiete
Odtiaľ si tiež vyberám kamene
Som už zúfalá. Krčný mi povedal, že mandle nemám na vybratie , ale ja si to vybavím, lebo som mladá a mám to roky,, nonstop žuvačka , aj tak stále cítim smrad a aj okolie..
Máte niekto skúsenosť?
Máte niekto po vybratí mandlí z dôvodu tvorenia mandľovych kameňov a pomohlo to? Už sa to tam netvorí?
Aj moja dcera mala kamene na mandliach, vytlacila ich a urobili sa znova. Ale nasli sme ustnu vodu, ktora je specificky urobena na to, aby sa obmedzovala aj tvorba tychto kamenov okrem ineho, a ako ju dcera pouziva, tak kamene sa jej prestali tvorit.
Aj moja dcera mala kamene na mandliach, vytlacila ich a urobili sa znova. Ale nasli sme ustnu vodu, ktora je specificky urobena na to, aby sa obmedzovala aj tvorba tychto kamenov okrem ineho, a ako ju dcera pouziva, tak kamene sa jej prestali tvorit.
@lubina aka je to ustna voda?
@anonym_autor Áno, dala som si vybrať mandle, mala som mandle zjazvené a aj dlhodobo zvýšené ASLO. Výber mandlí neľutujem.
@anonym_autor synovi kazali kloktat 3x denne sodu bicarbonu po troch tyzdnoch uz neboli ani v zahyboch. Ja mam mandle vybrane pre iny dovod,odvtedy som stredne tazky alergik mozno to bolo tym neviem
@anonym_autor ja s tym bojujem roky to uz 20 rokov....vybrat mi nechceli ...no mne sa stalo to ze ked som bola tehotna a to 3x sa mi vobec nevytvarali nechapem ale ze vobec a po porode este 3 mesiace a potom zas...teraz mam obdobia ze raz sa tvoria raz nie ...a raz na pravej a po pol roku na druhej strane ale nikdy nie naraz...ja nebyvam vobec chora neodporucaju mi vyber...skoda ze sa nedaju zaleptat alebo zasit...
@anonym_autor ja s tym bojujem roky to uz 20 rokov....vybrat mi nechceli ...no mne sa stalo to ze ked som bola tehotna a to 3x sa mi vobec nevytvarali nechapem ale ze vobec a po porode este 3 mesiace a potom zas...teraz mam obdobia ze raz sa tvoria raz nie ...a raz na pravej a po pol roku na druhej strane ale nikdy nie naraz...ja nebyvam vobec chora neodporucaju mi vyber...skoda ze sa nedaju zaleptat alebo zasit...
@mariamisko mne to tiež tým ospravedlňujú, že nie je treba , lebo nebývam chorá.
Aha super, tak môžem smrdieť .
Ale ako hovorím , ja si to vybavím, ja takto nebudem

pripnem sa aj ja, dcera ma podobny problem a to ma len 23 rokov. stale vytlaca tvoria sa jej ryhy v nich sa znova vytvaraju kamene. je to zacarovany kruh. tiez dr odporucal ak by sa to zhorsilo ci tvoril zapal vybrat