Omladzujúce odkyslenie-Kurt Tepperwein, máte skúsenosť?
Budem rada ak sa budete zapajat do diskusie o odkysleni organizmu,s vasimi skusenostami,radami atd 🙂 🙂 🙂 🙂
od akej firmy uzivate vitamin D ???
@maricca55 my nemáme taký kvalitný ako nanyka, používame swanson:
http://www.swansonvitamins.com/swanson-premium-...
@nanyka
@zdenka99
@demo
dakujem za nápady. Nuž tú kašu som skúšala robiť aj z bio špaldovej krupice, aj z pohánkového mlieka, ale nechcela. dnes som jej urobila srvátku s vločkami. no a toto mi zjedla. teda, hlavne aký máte názor na tú srvátku? ja som si to úplne ešte nenaštudovala, takže teraz na to pozerám, či v tom teda pokračovať. my soju skoro vôbec nepoužívame, len čo tie naklíčené mungo fazuľky. beriem to ako najviac geneticky upravovanú potravinu, ale zato moji priatelia na tom v španielsku fičia, a najma na tých sojových mliekach. ja toto riešim ako druhú večeru. lebo prvú to mávame, rôzne šošovicové kaše a podobne. takže toto chcem ako takú bodku. ešte ak by ste teda neodporucili tú srvátku môžem tie orechové mlieka vyskúšať. pretože včera, nechcela kašu, že chce jablko, ok, dala si jablko a o 4 ráno sa zobudila že je hladná, že chce chlebík. a to som si myslela že prvú večeru mala fakt sýtu.
výborný na odkyslenie a detoxikáciu je pôst o čistej vode.. ideálne by bolo vydržať 7 dní.. ja som zatiaľ iba pri jednodňových..ale aj tak sa cítim lepšie 😉
@dannaniella zacala by som s najjemnejsimi chutami. pohankove mlieko ma dost specificku chut. Cudujem sa, ze nechce krupicnu spaldovu, ma velmi neutralnu chut. Nebude to tym, ze nechce kase ako take? Zamixovala si jej do toho ovocie? To velmi odlahci a aj primerane osladi. Vsetko varene s vodou, pripadne skus ovsenu kasu varit v ovsenom mlieku. Mozno ma tych kasi uz po krk 🙂 a radsej by si dala nejake rizoto alebo cestoviny.
@dannaniella aha teraz citam, ze ti ide o druhu veceru, taku bodku. A napr. dusene jablcko so skoricou a k tomu nejake zdrave susienky? Taka zdrava mlska, tepla a upokojujuca pred spanim 🙂
@demo skúsim ďakujem za napad.
@tinkax môže, je to najlepšie stráviteľný olej 🙂 nemusíš sa báť, ja som ho dávala neterke ako bábätku, asi tak v 10 mesiacoch..
+ na natieranie namiesto klasickej drogérie je tiež perfektný..
ak jej dávaš iné oleje a neodmieta - ale pri bábätkách s olejmi vždy opatrne, pomaličky, sú to tuky ako také, netreba to s nimi preháňať - v akom jedle jej ho chceš dávať?
no ved najpr ma napadlo ze do ovsennej kase 🙂 co neni vhodne ,takze ani neviem, ale do uvarenej zeleniny na obed jej davam lyzicku oleja , mam taky zmiesany slnecnicovo repkovo lanovy z dm,dala som ho do chladnicky az po dvoch tyz,som myslela ze moze byt vonku, tak do coho dat napr ten kokosovy ?teraz ma 7 mes,mozno je to skoro este, na plet ho ja pouz uz dlho ale az tak moc mi nevyhovuje, a tiez nema byt v chladnicke ? ja mam pocit ze uz je taky iny ked je dlhsie otvoreny,ani tak pekne nevonia ako novy
@tinkax repkovy olej je skodlivy, ale nechcem ta zmiast, sama neviem, co je to za druh konkretne. Robi to sice Alnatura, ale ani oni nie su zaruka zdraveho a vhodneho jedla. Napr. do sladkosti s oblubou pridavaju uplne nevhodny palmovy olej. Este k tym olejom na natieranie doplnim, ze kokosovy olej je super na leto - okrem toho ze posobi ochladzujuco, nie je ani taky mastny. Na zimu je fajn sezamovy olej - pre deti ako upokojujuci a zohrievajuci olej, pre dospelych ako zabal na vybornu detoxikaciu pokozky. Podla ajurvedy sa napriklad doporucuje nakvapkat par kvapiek vlazneho sezamoveho oleja na fontanelu babetka a prekryt napr. ciapockou, malo by to upokojit nervozne dieta. Alebo sa nim moze vytierat nos, vtedy to funguje ako bariera pred virusmi.
@zdenka99 a ty jej nedavas ine oleje uz, ani do jedla ? napr do uvarenej zeleniny , tak pise sa ze su zdrave a obsahuju esencialne mast.kys, uz mala aj avokado, iba som ho popucila a trosku mojho mlieka pridala a celkom chutilo 🙂 ako casto jej davas avokado a v akej forme ? mne sa to najprv nezdalo ze davat cudzokrajne ovocie ale skusila som
@tinkax nedávam jej, okrem už spomínaného, žiadne oleje do jedla, keďže varené má zväčša škrob. Ako nehovorím, že oleje pridávať je zlé, ale materské mlieko obsahuje dosť tukov, nenasýtených aj esenciálnych, takže sa nemusíš báť, že by jej chýbali, hlavne ak ti pije dosť mliečka a ty sa stravuješ zdravo🙂
Moja ešte stále skoro všetko zapíja mliečkom a keď má mrkvičku a iné potraviny s vitamínmi D E K A tak jej vtedy dám ten olivový alebo mliečko.
Avokádo papá skoro každý deň, niekedy nemá chuť. Ja si ho zvyknem vymiešať s troškou cesnaku a tak lyžičkou pojedám a vtedy aj malá papá. Ako nezje toho veľa, niekedy len lyžičku inokedy viac, ale ako hovorím, pije veľa mliečka🙂 My sme s avokádom začali u malej až po roku, ale podľa mňa pokojne môžeš aj skôr. Inak v 6 m. moja ešte nejedla žiadne príkrmy, až od 9 mesiaca.
A okrem toho je fakt problém kúpiť kvalitné oleje, človek sa už v dnešnej dobe vôbec nemôže na nič spoľahnúť 😠
@zdenka99 aha ,no mala sa vzdy tesi ze co bude jest,aj zje cely poharik zeleniny na obed, napr mrva s karfiolom , mrkva cukina a pod tak tam davam olej, avokado pise Bukovsky ze od pol roka tak som skusala, inac pije dost mlieka mojho ale aj pozera na nas ze jeme a ona chce tiez tak uz som zacala aspon ovsennu kasu , chcem zacat aj s ovocim na desiatu
@tinkax naozaj sa tými olejmi netráp, ako píše zdenka, tak ak kojíš, dosť má tuky zastúpené práve v mliečku.. oleje sú predsa ťažšie stráviteľné, tak to netreba s nimi až tak preháňať 😉
v tvojom prípade by som to vôbec neriešila, max. by som ostala pri tých avokádach..
a čo sa týka skladovania olejov - vždy v chladničke, mali by byť v tmavej sklenenej fľaši, nie v plaste.. a z DM zase až takej špičkovej kvality nie sú, najkvalitnejšie nájdeš skôr v bio predajniach, ale i tam si daj pozor, ako ich majú uskladnené, neraz som natrafila, že mali napríklad ľanový olej vonku na regáloch - ten musí byť prísne stále v chlade, i pred otvorením, veľmi rýchlo oxiduje a potom je škodlivý..
@nanyka
@tinkax
@zdenka99
@demo
@dannaniella
@jasmika
@maricca55
kočky výborná prírodná kozmetika, ja už používam skoro všetko 😀 😀
http://www.sashe.sk/Camellia
baby ,poradte nejaky dobry mixer na smothies...dakujem 🙂
mozem sa spytat, ci mozem pri alkalickej strave rebarboru?Mame jej vela a neviem uz co s nou.dakujem.
@maricca55 ahoj prave mi bol odporuceny tento chystam sa ho kupit a umelie podla vsetkeho aj orechy a susene ovocie pri RAW strave co potrebujem http://www.mall.sk/stolne-mixery/catler-bl-8011 🙂
@daneso to urcite nebudes lutovat,znamy mi ho tiez odporucal,ze v jednej zdravej vyzive ho maju a ,ze denne umixuje kopec smothies...velmi dobry...ale pre mna je ta cena trochu vela ,tak som si vcera objednala philips HR 2096...tak uvidim,ale tiez by mal byt celkom dobry...potom dam vediet... 😉 😉 😉

@nanyka ano ano, tahini (viem ze to nie su orechy ale semiacka) ani arasidove maslo (viem ze je to strukovina) s kasou nemiesam, bol to iba taky tip. arasidove maslo a tahini vlastne jem iba tak, polievkovou lyzicou 🙂.