icon

Omladzujúce odkyslenie-Kurt Tepperwein, máte skúsenosť?

maricca55
29. jan 2013

Budem rada ak sa budete zapajat do diskusie o odkysleni organizmu,s vasimi skusenostami,radami atd 🙂 🙂 🙂 🙂

maricca55
autor
31. jan 2013

@mirka1611 podla mna asi nie...skor by som tu spirulinu,ta je lepsia 🙂

fiffinkaa
31. jan 2013

@emilyz môže byť ale ja som počula že práškový ako kyselina askorbová je ok, mám ho od jedného liečitela ktorý vyliečil ludí z rakoviny

mirka1611
31. jan 2013

@maricca55 preco myslis ze je lepsia ? to sa tak vola presne ten pripravok ? či podla čoho si sa rozhodla ze aku značku budes brať ?

nanyka
31. jan 2013

@zdenka99 Hurom je jeden z naj odšťavovačov, výťažnosť vitamínov a minerálov je taká istá ako u lisov, osobne som nechcela fakt platiť 1000 € za odšťavovač, ešte potrebujem Vitamix - výkonný blender a ten stojí ďalších 600 €

klíčky v menšom, veľké množstvo zaťažuje trávenie - stačí 1-2 PL do šalátu za deň...

ale tak zase uhorka či paradajka v šaláte toľko zla nenarobí, zase to nemusíš tak príliš brať...iné je klasické sladké ovocie..

nanyka
31. jan 2013

@maricca55 áno, v lekárenskej kvalite by mala byť sóda bikarbóna, tá by mala byť bez hliníka

maricca55
autor
31. jan 2013

@nanyka ty si v tom uz ozaj macherka,tiez ti zavidim,ale v dobrom 😉 😉 😉 podla teba do kedy je vhodne uzivat tu zasaditu zmes?vzhladom na to,ze ja som sa zacala takto odkyslovat ,kvoli zdr.problemom...mam 32 rokov a priserne bolesti klbov,ale tie mi uz ustupili...bola som aj na krv,dalla som si zistit aj kys.mocovu +mineraly...ze vsetko ok...mna le to tesi ze to aslo z 36 mi zislo dolu az na 16,co norma je okolo 8-9... 😉 tak kvoli tomu som sa rozhodla...no ,ale ma prekvapuju aj ine pozitiva odkyslovania...len som tiez nemala s kym podebatit ,pretoze nemam nikoho v okoli,tak som sa rozhodla,ze zalozim diskusiu 😵 😵 😵 a niekto mi pomoze ,poradi...tak som velmi rada...co myslis,ked zacnem pit tu zmes,tak sa mi vratia problemy?samozrejme ,ze pri strave ostanem a budem sa snazit ,co najviac raw 🙂 aky mas nazor na to ty?robila si si klistir,ak ano tak porad daco... 🙂

maricca55
autor
31. jan 2013

@mirka1611 naturland...pozri si do v predchadzajucej odpovedi,tak je o tom popisane...ty co beries?

fiffinkaa
31. jan 2013

@emilyz ešte k tomu vitamínu C som chchela napísať že sa nedá obsiahnúť potrebná dávka v strave ani v extra zdravej strave, preto je nutné ho pridávať do tela zvlášť
Možno naozaj ani kys. askorbov nie je extra zdravá ale ja si poviem že si ju dám radšej, ako rezeň s majonézovým šalátom 😀 , po zdravotnej stránke som spokojná.

maricca55
autor
31. jan 2013

@nanyka ja som si dala dnes klicky s ryzou asi aj 2 hrste 😀

maricca55
autor
31. jan 2013

@fiffinkaa inak aj ja berem vitamin c z DM-ky.

mirka1611
31. jan 2013

@maricca55 ja neberiem zatial nic, chcela som práveže radu, čo je najlepšie...ja mam totiž velke problemy s pleťou, s akné, a nech už je príčina akákoľvek, myslím že prečistiť organizmus pomôže.... alebo si mam najprv zmerať PH - mozno je v norme a nemusim nič brať.. ?

maricca55
autor
31. jan 2013

@zdenka99 dnes som varila uzasny masovy vyvar,ale nedala som si ani trochu ,takze fajn,nejak mi to asi uz smrdi...to som si nevedela predstavit ,ci dnes odolam alebo nie,ale da sa v pohode...skusala si kupel? 🙂

nanyka
31. jan 2013

@maricca55 ale baby, to ja som len taký maniak na toto 😀 ako decko som bývala často na antibiotikách, chorľavá, až som sa v 14 rokoch rozhodla s tým praštiť a odvtedy atb neberiem..a začala som sa zaujímať o bylinky, zdravú výživu a tak a dosť ma to chytilo..čiže skoro 22 rokov pátram, študujem, často som aj zmenila názor, lebo všetko na sebe skúšam.. ale aj to je pravda, že čo sedí jednému, nemusí druhému - sme ľudia rôzni, takže patent na zdravie neexistuje, i keď samozrejme určité veci sú vyslovene nezdravé, čo je všeobecne známe...

nevadí, keď si to prehnala s klíčkami, len ich nejesť na obrovské kvantá každý deň, strava má byť pestrá, treba to striedať..

čo sa inak týka problémov s kĺbami, veľmi dobrá je aj táto kúra s bobkovým listom:
http://www.zdravi-az.cz/Forum/viewtopic.php?f=2...

- toto fórum zdravi-az je super, odporúčam 😉

a k tým klystírom: jednoduché, kúpiť irigačnú súpravu, destilovanú vodu v lekárni - alebo aspoň filtrovanú , môže sa zmiešať aj napr.so zeleným jačmeňom či nejakou čerstvou zelenou šťavou a v kúpeľni spraviť klystír... návody sú na nete, krok po kroku 😉 je to veľmi jednoduché...
existuje napr. aj kávový klystír - podľa Gersona , návody sú na youtube - tie sú výborné, pretože posilňujú pečeň
ďalej je možná črevná sprcha, no je trošku finančne náročná a keďže to treba opakovať...

k tej zásaditej zmesi - podľa mňa nemá ako uškodiť, i keď ja som ju neskúšala, treba vyskúšať na sebe...

a ešte toto - ak sa aj vrátia príznaky choroby, v priebehu detoxu, je to veľa krát len detoxikačný príznak, telo sa zbavuje toxínov a stav sa môže dočasne zhoršiť - treba vydržať, podľa toho, ako je to únosné, to už každý musí vedieť posúdiť sám 😉

nanyka
31. jan 2013

@mirka1611 akné a iné kožné choroby majú najčastejšie 2 príčiny: konzumácia mliečnych výrobkov (zahlienené telo a následne toxíny prechádzajú von aj cez pokožku) alebo narušená hormonálna činnosť..

vraví sa, že všetky choroby sú vlastne z prekyslenia, to je štartovacia čiara... takže odkyslenie len pomôže 😉

len nebrať antikoncepciu!!! aj tak je to len dočasné riešenie a HAK veľmi škodí, narúša hormonálny systém a tak... pri tomto som ja napr.tiež urobila chybu, v čase keď som nemala toľko info a istý čas som ju brala, následky boli hrozné, trvalo to dlho, než sa moje telo spamätalo po vysadení...

maricca55
autor
31. jan 2013

@nanyka ten klistir staci raz urobit...?mne ked to robili na porodnici nevydrzala som ani 4 minuty 🙂 🙂 🙂 inak uz som mala taky stav,ze tie klby ma zacali bolet asi minuly tyzden...ale neskoncila som s tym,lebo aj kurt pise ,ze za tie dva roky sa to bude aj takto prejavovat....ale poviem ti,ze aj mi cukalo trochu,ale to len preto,ze som s kym nemala o tom hovorit...uz som rozmyslala ,ze napisem tepperweinovi na fun page 😉 nech mi poradi niekto... 😵 mozes mi v skratke napisat tvoj jedalnicek napr.dnesny.... 🙂

mirka1611
31. jan 2013

@nanyka ja mam evidentne problem s hormonmi, pretože počas tehotenstva som mala nádhernú pleť, dokonca kozmetiku som neriešila - stačilo mi obyčajné mydlo, strava - žiadne obmedzenia, a aj pred tehotenstvom ked som brala antikoncepciu , bolo to super...ako píšeš, je to len dočasné riešenie , nemôžem ju brať do konca života kvoli akné...takže to chcem poriešiť inak, ale neviem ako, kedze je problem evidentne v hormonoch...

nanyka
31. jan 2013

@maricca55 klystír nestačí len raz urobiť, nánosy sa uvoľňujú postupne... záleží aj od diagnózy, sú napríklad také, kde sa robia klystíry každý deň - hlavne rakovinoví pacienti a iné vážne stavy..

dnes som na šťavách 🙂
inak je to asi takto: ráno veľa vody, LGB, nejaké ovocno-listové smoothie, hrsť mandlí, a na večeru šalát - rôzne, so semiačkami, bez semiačok, veľa zeleného, alebo napr. spitzkohl, špenát, alebo niečo z kyslej kapusty, alebo ak som mala sýte smoothie tak niečo ľahšie, nejaký zelený drink alebo tak...je veľký rozdiel v zime a v lete v strave

nanyka
31. jan 2013

@mirka1611 mne sa hormóny upravili stravou + výborné sú aj pôsty, alebo džúsové "pôsty" ...
so stravou nemusia mať problém ľudia v začiatku, ale telo si pamätá a časom sa nejaká pliaga aj tak vyvinie...

fiffinkaa
31. jan 2013

@mirka1611 vyskúšaj si zmerať ph..ak máš silne znečistenú pleť určite treba liečiť z vnútra, zvonku kremiky nepomožu..

fiffinkaa
31. jan 2013

@maricca55 porad kde kúpiť alebo ako naklíčiť klíčky, rada by som pridala do stravy

fiffinkaa
31. jan 2013

@nanyka aj ja som bola velmi chorlavé dieťa od 4 rokov na antibiotikách opakované zápaly močových ciest, zápaly ladvín, neskor zlá funkcia štítnej žlazy a presne aj ja som v 14 rokoch praštila so všetkými liekmi a od vtedy neberiem.Istý čas som brala hormonálnu antikoncepciu, ale zhodou okolností som bola na jednej prednáške kde jedna psychlologička vysvetlovala aká je škodlivá a ako veľmi ovplyvňuje aj psychiku človeka okrem iného, tak som prestala brať. Detox zatial nerobievam, snažím sa žiť a stravovať zdravo, nepijem , nefajčím, nepijem kávu, pijem len vodu..myslím si že žiadný extrem, len v rámci mojich možností 🙂

fiffinkaa
31. jan 2013

@nanyka ak sa smiem spýtať kolko vážiš? čítam že ozaj si dôsledná a je to tak povediac tvoj životný štýl, ja keby som nasadila nejaký ovocný alebo zeleninový den , alebo očistu bez jedla, tak by som sa rýchlo stratila 😀

maricca55
autor
31. jan 2013

@fiffinkaa tak ja si naklicujem mungo fazule,kupujem v dmke...na noc zaleles dostatocnym mnozstvom vody....oni napucia a zvacsia sa...potom rano vodu zlejem ,preplachnem a dam do tmavej misky y prikrijem...ddnne to treba preplachovat asi 5x,ale staci aj 3x....klicit ti zacnu asi na 2 den..ale daju sa naklicovat aj ine,ja si len tiero zatial...

maricca55
autor
31. jan 2013

@fiffinkaa ja tiez chudnem ,ale mam 178cm a teraz vazim 74...ale schudli mi dost aj prsia a trochu mi aj ovisli☹nepomoze na to nieco?

fiffinkaa
31. jan 2013

@maricca55 dakujem, viem viem, to su tie zelené, vyskúšam 🙂

fiffinkaa
31. jan 2013

@maricca55 ty si taká vysoká?aj ja, ja mám 176 cm! a teraz mám statočným 60 kg, ale mne stačí byť 3 dni v týždni na skromnejšej strave, ked nap., nestíham, alebo lietam s krpcami po aktivitách a hned mám 55 kg..

fiffinkaa
31. jan 2013

@maricca55 na prsia nepomôže takmer nič,iba ak plastika, alebo tlakové cvičenia s činkami, hmm.... manžel nech sa zmieri s tým a ty investuj do dobrej a pohodlnej podprsky 😅

maricca55
autor
31. jan 2013

inak prave mam aj prvu menstruaciu odkedy sa odkyslujem...moje postrehy-nafuknutost ziadna,doteraz vzdy nav,se ccA.2 kg...bolesti som mala take dost slabsie ako obvyle...v podstate sa zena aj takto odkysluje...ja som doteraz vzdy s kramamy mala hnacku,a tentokrat nic🙂

maricca55
autor
31. jan 2013

@fiffinkaa vsak on sa zmieri s hocicim,len mne to vadi....ja som v tehu pribrala 36 kil=/mala som f-kosicky ...boze to bolo...teraz mam c-cko..tak si vies predstAvit aka yom bola mega;)

nanyka
31. jan 2013

@fiffinkaa váhu mávam okolo 52-55 kg a mám len 160 cm, takže vychudnutá určite nie som, taká normál - okrem toho som pravidelne cvičila a snažím sa i teraz, len to nepreháňam, takže tak - a svaly sú omnoho ťažšie, čiže váha pre mňa nie je žiaden smerodajný údaj...
ja práveže z ovocia rýchlo priberám, preto by som napríklad frutariánka nemohla byť... niekomu to však vyhovuje..

bolo obdobie, keď som mala 47 kg, ale vyzerala som ako z koncentráku, mne to vôbec nepasuje, priateľ nešťastný, rodina vyľakaná 😀 a sama som sa veľmi zle cítila.. potom sa však váha upravila, ono to časom pominie a telo si nájde "tú svoju pravú" váhu, akú má mať 🙂