Opakovaná operácia driekovej chrbtice: čo očakávať?
Ahojte. V roku 12/21 som podstúpila operáciu platničky v driekovej časti L4/L5. Bola to tzv.mikrooperácia. Po nej sa mi veľmi uľavilo, bolo to super znova žiť ako za "mládi". V 12/25 som sa jedno krásne ráno zobudila a strašne ma pichalo v päte. Od vtedy to začalo , znova sa ozvala platnička ktorá bola už operovaná. Samozrejme nerv chyteny a ja nemôžem chodiť a plnohodnotne nič robiť , vlastne bez flektoru nemôžem nič 😌 Dnes som bola v RK kde ma operovali , navrhli znova operovať. Dr vravel žeby ešte nešiel do skrútiek chrbtice a podobne a žeby zopakoval ešte raz tu mikrooperáciu. Čo si prosím o tom myslíte? Že pôjde znova do tej istej jazvy? Je tu prosím niekto kto je viac krát operovany na tu istu platničku? Prosím vás o informácie nakoľko mam veľky stres a strach 🙏🙏🙏😓
@anonym_autor skusila si uz vsetko ostatne, najma fyzioterapiu? Manualnu terapiu, zmenu pohybovych navykov, jemny pohyb, zozaciatku len chodza, SM system.... S tym vsetkym vie fyzio pomoct, a k operacii nemusi vobec prist. Ako doplnkove terapie masaze, bankovanie atd. Ja ked som riesila platnicku, trvalo to sice vyse pol roka tvrdej a poctivej prace, ale zbavila som sa bolesti a problemov bez operacii a zasahov. Vystrelovala mi bolest az do prstov na nohach, pomaly som nevedela chodit, bolest taka ze bez flectoru ani prdnut.
@gaia14 Ahoj. Áno samozrejme , že skúsila. Sm cvičím už vyše 5r. Takisto cvičím aj silovy trening na spevnenie svalstva. Apríl máj jún som mala infúzie 10x ale necítila som žiadnu úľavu. 20x rehabilitáciu pomohlo zo začiatku, asi prvých 7 a potom som bola znova tam kde predtým. Mám aj svojho fyzioterapeuta , až 2dvoch. Všetko je len chvíľkove na pár dni a znova som pri flektore. Už dalej nevladzem ...
Ak to lekár vidí na operáciu tak to masáž ani bankovanie nezachránia
V kúpeľoch som stretla ľudí čo mali aj 3 operácie a fungovali úplne normálne
Ak to lekár vidí na operáciu tak to masáž ani bankovanie nezachránia
V kúpeľoch som stretla ľudí čo mali aj 3 operácie a fungovali úplne normálne
@anonym_b59719 lekar to vzdy vidi na operaciu, lebo je to jeho pole posobnosti, on to inak vyriesit nevie 🙂
@gaia14 Ahoj. Áno samozrejme , že skúsila. Sm cvičím už vyše 5r. Takisto cvičím aj silovy trening na spevnenie svalstva. Apríl máj jún som mala infúzie 10x ale necítila som žiadnu úľavu. 20x rehabilitáciu pomohlo zo začiatku, asi prvých 7 a potom som bola znova tam kde predtým. Mám aj svojho fyzioterapeuta , až 2dvoch. Všetko je len chvíľkove na pár dni a znova som pri flektore. Už dalej nevladzem ...
@anonym_autor potom je operacia na mieste.
@anonym_b59719 lekar to vzdy vidi na operaciu, lebo je to jeho pole posobnosti, on to inak vyriesit nevie 🙂
@gaia14 Nie nevidí to vždy na operáciu, vidí nález z MRI, vidí stav pacienta, výsledky vyšetrení.
ahojko mne tiez hrozila reoperacia nevahala som, ale nakoniec som to "rozchodila" cvicenim. ak by sa to znova zhorsilo URCITE by som sla znova do operacie tie bolesti su neznesitelne a obmedzuju bezny zivot. drzim palceky
Ach , strašne sa bojím ...úplne nešťastná som ...ďakujem vám
@anonym_autor skusila si uz vsetko ostatne, najma fyzioterapiu? Manualnu terapiu, zmenu pohybovych navykov, jemny pohyb, zozaciatku len chodza, SM system.... S tym vsetkym vie fyzio pomoct, a k operacii nemusi vobec prist. Ako doplnkove terapie masaze, bankovanie atd. Ja ked som riesila platnicku, trvalo to sice vyse pol roka tvrdej a poctivej prace, ale zbavila som sa bolesti a problemov bez operacii a zasahov. Vystrelovala mi bolest az do prstov na nohach, pomaly som nevedela chodit, bolest taka ze bez flectoru ani prdnut.
@gaia14 ahoj, prosím, z akého si okresu?....resp.kde si našla takého dobrého fyzio?