Operácia haluxov
mate niekto osobnu skusenost s operaciou haluxov (vybocenych palcov)?
Ahojte, tak uz to mam aj ja za sebou, v sobotu 17. mi robil p. primar Totkovic pravu nohu. Povodne som chcela obe naraz, avsak po osobnej konzultacii mi to kvoli tazkej deformacii (prava 48°, lava 51°) neodporucal. Rano som isla o 6:30 na salu a o 7:20 uz bolo hotovo, bola som v celkovej narkoze. O 11:15 som uz isla domov. V sobotu a nedelu som preventivne vzala tabletku proti bolesti, dnes uz nie a vobec netreba. Rano som bola na kontrolu, obvazy dali dole a uz mam rovno tejpy, stehy sa same vstrebu. Takto to vyzera po 2 dnoch 🙂
to je operovane tou novou metodou ako vidim.....to hradi poistovna?
@gabrielaplaucha ano, nova metoda.. 🙂 neviem co a ci daco hradi poistovna..ja som platila 450 € za vyber operatera mimo pracovneho tyzdna a 10 € za izbu
@6myska mozem sa este spytat, kolko sa k tomu panovi lekarovi caka?
@gabrielaplaucha Odporúcam lokálnu 3 × som bola v celkovej, raz - nedávno lokálna a zotavenie oveľa lepšie. Nešlo o haluxy, ale neváhala by som.
@gabrielaplaucha treba mu napísať email...dá ti termín vyšetrenia a napíše kedy má voľné termíny na operáciu...ja som mu písala niekdy začiatkom novembra , vyšetrenie 20.11 a operácia 13.1
@gabrielaplaucha neviem to zovseobecnit, ja som mu napisala zaciatkom novembra, hned mi dal termin konzultacie (8.1.) a operacie (najprv 24.2., co sa presunulo na 17.2.). Opytal sa ma, ze kedy by som chcela a uplne mi vyhovel, mozno nahoda, ze bolo este volne, neviem 🙂 mozno keby napisali este ine dievcata svoju skusenost s terminmi
@6myska dakujem krasne, ste velmi mila 🙂
AJ ja pana primara Totkovica vrelo odporucam, ja uz budem mat 2r od operacie. Som z BA a cestovala som do KE, aby ma operaoval on, nakolko mi bol od viacerych dr odporucany ako velka kapacita prave na haluxy.
ak by to niekto chcel riesit s panom primarom Totkovicom, vcera som ho oslovila mailom, obratom reagoval s odpovedou, naozaj ustretovo. Dostala som info, ze momentalne je cakacia doba 1 rok ☹
@gabrielaplaucha ja ked som čakala pred operačnou salou kym pridem na rad a počula všetko to pílenie som bola nakoniec happy, že idem v celkovej 😂
@gabrielaplaucha ahoj, predpokladám, že už máš po operácii, akú anestéziu si nakoniec zvolila? Ja idem o dva týždne a tiež sa musím rozhodnúť či lokálnu alebo celkovú
@adari ahoj, 5,5 tyzdna som mala tu specialnu topanku a dokopy 9,5 tyzdna tejpy. Teraz pocas tyzdna v utorok som prestala tejpovat. Hojilo sa to pekne, stehy mi postupne vypadavali, niektore uz ani nevidno kde boli. Po zhodeni topanky som intenzivne cvicila a bolo vidno vizualne a samozrejme citelne pri chodzi, ako sa ten prst a noha natahuje. Bolesti pri chodzi uz nemam, prst a klb krasne funguju, uplne sa ohne, postavim sa na spicky, je to parada. Akurat rano treba po noci este trochu rozcvicit. Dnes je to presne 10 tyzdnov od operacie. Kludne sa pytaj, co ta zaujima 🙂 posielam aktualny stav, lava ma este caka
@olsan ano, obidve cele zle, vid foto. Bola som v Saci u p. primara Totkovica, on to robi novou metodou bez rezu. Kedze som s malym doma, PN som neriesila, no poviem ti takto. 9 dni som mala barle, potom som nosila uz len topanku. 2 tyzdne som fakt sedela s vylozenou nohou, treti tyzden som uz viac pochodila, no musela som este mat nohu vylozenu, lebo puchla. Od 4. tyzdna som fungovala uz normalne, domacnost, von s detmi na ihrisko pod blok. 5. a 6. tyzden som s topankou davala uz "trasy" po sidlisku 😀
@olsan no nie je to taky rez cez pol nohy, ale na par miestach vpichy. Fotka je 2 dni po operacii, vtedy na prevaze mi hned dali tejpy. Vratit by sa nemalo, mam tam srubu, ktoru vyberat nebudu. Presne aj mne to vadi v obuvi, kupit dobru topanku je umenie, vadi mi zly balans pri cviceni...uz teraz vidim/citim zlepsenie, tesim sa na obe pekne nohy 🙂
@6myska mne sroby vybrali a prestali mi opuchat nohy.Som rada,úplne inak sa cítim bez-lepsie
@matrina234 a nemáte bolestí
@6myska ako dlho ste čakali na operáciu
@gabrielaplaucha áno aj mne to napísal
@vieramikloskova v novembri sme komunikovali a termin som mala vo februari
@januliatko111 ahojte, aj ja sa pripájam. Viete mi poradiť dobrú nemocnicu Bratislava a okolie. Potrebujem operovať oba haluxy. Ď
@matrina234 už máte po operácii ako
@adulka07 no ja som mu písala rok čakať

mna cakaju haluxy o mesiac, stale zvazujem ci v lokalke ci v celkovej anestezii......uprednostnila by som tu lokalku asi viac....ake mate skusenosti prosim?